انزواطلبی لزوما نشانه افسردگی نیست/ اخبار غیرکارشناسی کرونا، تهدیدی برای سلامت جامعه
به گزارش خبرنگار خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا، این روزها با شیوع و گسترش ویروس کرونا و به دنبال آن تغییر سبک زندگی اعلام نارضایتی و خستگی و کسلی از وضع موجود جملهای است که به کرات شنیدهایم.
از آنجا که انسان به طور ذاتی تعاملات اجتماعی را دوست دارد و میل به دیده شدن و دیدن دارد؛ قرار گرفتن در شرایط محدودیتهای کرونایی و دوری از جامعه و کاهش ارتباطات اثرات سوئی را برای او رقم زده است.
در همین خصوص طیبه حاجیمحمد یزدی مشاور خانواده با اشاره به اینکه یکی از پیامدهای کرونا افسردگی است به خبرنگار آنا، گفت: فشار ناشی از خود بیماری کرونا، سوگ از دست دادن عزیزان، کاهش ارتباطات، فشارهای اقتصادی و برهمخوردن نظم زندگی از عواملی است که منجر به شیوع بیماری افسردگی در جامعه شده است.
وی با بیان اینکه دلپریشانی، استرس و اظطراب و انزوا از پیامدهای کرونا است افزود: اما اینکه صرفا هرکسی دچار این علائم بود نمیتوان گفت افسرده است زیرا بعضا بیماریهای جسمی به عنوان مثال مشکلات تیروئیدی هم میتواند چنین علائمی را داشته باشد. لذا در صورت بروز چنین علائمهایی فرد ابتدا باید به پزشک مراجعه کرده و آزمایش دهد و پس از آن مراحل درمانی را در پیش بگیرد.
بیشتر بخوانید؛
آموزشهای مجازی، تک فرزندی و اشتغال پدرومادرها نوجوانان را افسرده کرده است
بیش از یکچهارم بیماران کرونای طولانیمدت را تجربه میکنند
یزدی ضمن این عنوان که زمانی بیماری افسردگی از سوی پزشک تایید میشود که فرد از نظر جسمی سلامت باشد افزود: بسیاری از بیماریهای اختلال روانی مثل خودشیفتهگیو اسکیزوفرنی علائمی مشابه با افسردگی دارند و برخی خودسرانه دارومصرف میکنند این خطرات و عوارض جانبی به دنبال خواهد داشت.
این مشاور خانواده با تاکید بر اینکه متاسفانه برخی نظرات غیر تخصصی مبنی بر اینکه در شرایط فعلی همه جامعه دچار بحرانهایهای روحی و افسردگی شدهاند، ادامه داد: هنوز هیچ پژوهش تخصصی در مورد عوارض پسا کرونا صورت نگرفتهاست که مهر تاییدی بر این امر باشد.
وی با بیان اینکه متاسفانه عدهای افراد اخبار نادرست و غیرکارشناسی و غیر موثق را در شبکههای اجتماعی بازنشر میکنند گفت: این امر موجب گسترش یاس و ناامیدی در جامعه میشود.
یزدی خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی جامعه و بحران بیماری کرونا حسانسان دوستی ایجاب میکند حتی اگر فردی هم از وضعیت موجود ابراز ناامیدی ونارضایتی میکند با همدردی و جملاتی نظیر اینکه این دوران گذرا و در تمام دنیا یکسان است آینده روشنی را برایش متصور شویم تا امید به زندگی را از دست ندهد.
در واقع کنترل بیماری کووید ۱۹ نیاز به مدیریت صحیح و جامع و توجه به مراقبتهای بهداشت روان دارد، حالا مردم علاوه بر افزایش آگاهی خود در رابطه با کرونا باید از راههای مقابله با افسردگی و وسواس مطلع شوند تا بتوانند زندگی خود را مدیریت کنند.
آگاهی و امید یکی از راههای مقابله با بیماریهای روحی و حتی جسمی است، انسان با امید زنده است و اگر امید را از او بگیریم هیچ چیز دیگری نمیشود در زندگی یک فرد پیدا کرد، مشخصه زندگی، رنج است، یک روز با یک اتفاق ناگوار همچون سوگ، روز دیگر تصادف، بیکاری، فقر و یک روز هم با بیماری کووید ۱۹ ممکن است مواجه شویم اما با تمام این چیزها اگر امید نبود تا به حال همه طاقت خود را از کف داده بودند و دیگر زیستن معنایی نداشت.
و کلام آخر اینکه روزهای کرونایی هم رفتنی است و ماندگار نیست؛ از این رو هرکدام از ما در هر موقعیت و جایگاهی که هستیم میتوان قطعکننده زنجیره ناامیدی باشیم.
انتهای پیام/۴۱۶۱
انتهای پیام/