دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 مرداد 1400 - 13:50

مجلس به‌دنبال اقدامات جهادی برای سرزمین جهاد است/ جلسه 5 صبح برای خوزستان

درحالی‌که کشور مدت‌هاست از فاصله مردم و مسوولان رنج می‌برد، مجلس یازدهم سعی دارد با درمیدان‌بودن، این شکاف میان مردم و مسوولان را پر کند. آن‌ها نظارت از پشت صندلی‌های سبز بهارستان را به نظارت میدانی و دیدار چهره‌به‌چهره با مردم تبدیل کرده‌اند تا علاوه بر چاره‌اندیشی درست برای رفع مشکلات آنان، سنگ صبورشان در دوران سختی باشند؛
کد خبر : 597427
قالیباف




به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، «مدیریت‌ها بایستی قوی باشند، فعال باشند، خسته‌نشو باشند. هر جا ما با مدیریت‌هایی با این خصوصیات یعنی خستگی‌ناپذیری و فعالیت و نشاط مواجه بودیم، دیدیم که کار پیشرفت کرده و هر جا که این‌جور حضور لازم و دائم وجود نداشته باشد، البته مشکلات پیش می‌آید.» این بخشی از توصیه‌های رهبری درباب الزامات مدیریتی کشور در شرایط فعلی است؛ الزاماتی که مجلس یازدهم سعی دارد آن را عملیاتی کند.


درحالی‌که کشور مدت‌هاست از فاصله مردم و مسوولان رنج می‌برد، مجلس یازدهم سعی دارد با درمیدان‌بودن، این شکاف میان مردم و مسوولان را پر کند. آن‌ها نظارت از پشت صندلی‌های سبز بهارستان را به نظارت میدانی و دیدار چهره‌به‌چهره با مردم تبدیل کرده‌اند تا علاوه بر چاره‌اندیشی درست برای رفع مشکلات آنان، سنگ صبورشان در دوران سختی باشند؛ از این رو رییس و نمایندگان مجلس، ترتیباتی را اتخاذ کردند تا با حضور هدفمند و برنامه‌ریزی‌شده در حوزه‌های انتخابیه مختلف، بتوانند عملا موانع تولید و اشتغال و طرح‌ها و پروژه‌ها را به‌طور کاملا میدانی، پیگیری و رفع کنند.


برهمین اساس خوزستان، مقصد اولین سفر استانی قالیباف شد. هرچندکه مصوبات مجلس نیازمند اراده دولت برای اجراست، همچنان‌که مجتبی یوسفی، نماینده مردم اهواز در مجلس گفته است: دولت مصوبات مجلس برای خوزستان را اجرا نکرد! یوسفی در این زمینه توضیح داد که «مجلس یازدهم اقدامات بسیاری برای رفع مشکلات مذکور انجام داد اما ای کاش دولت نیز توجه ویژه به تخصیص اعتبارات مصوب در حوزه آب، فاضلاب و زیرساخت‌ها داشت درحالی‌که دولت به این مصوبات توجهی نکرد. تصمیمات اخذشده در بازدید میدانی رییس مجلس از استان خوزستان تصمیمات مناسبی بود اما عملی نشد زیرا اجرا با دولت است.»


حال اما مجلس ناامید نشده و به‌دنبال اقدامات جهادی برای این «سرزمین جهاد» یعنی خوزستان است. همچنانکه روز گذشته محمدباقر قالیباف در جلسه‌ای با نمایندگان استان خورستان در ساعت 5صبح مسائل مربوط به این استان را بررسی کرد.رییس مجلس در این نشست با بیان اینکه با توجه به مردم وفادار این استان، من به اندازه کافی و فارغ از درخواست‌های مردمی و مطالبات این روزهای نمایندگان، انگیزه لازم برای پیگیری مسائل استان خوزستان را دارم، گفت: مخصوصا این امور وقتی ثمربخش خواهد بود که هم‌افزایی کافی در دستگاه‌های مختلف برای انجام یک کار وجود داشته باشد.


مشکل اصلی کشور، سرکش بودن نظام اداری و اجرایی است


وی تصریح کرد: مشکل اصلی و درد اساسی امروز ما در کشور سرکش بودن نظام اداری و اجرایی کشور است و ظاهرا کسی مسوول مسائل و مشکلات به‌وجودآمده نیست.


کوتاهی دو دستگاه در تنش آبی 740روستای خوزستان


وی با اشاره به مسائل اخیر استان خوزستان با تاکید بر اینکه نباید نمایندگان را از جلسات کارشناسی مربوط به حل معضلات استان خوزستان حذف کرد، تاکید کرد: قطعا نمایندگان مجلس از هر کس دیگری در انتقال پیام مردم محق‌تر هستند و نماینده می‌تواند حرف مردم را از مسوولان به‌صورت منسجم پیگیری کند. روز گذشته جلسه‌ای در کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها برگزار شد، در آن جلسه به این نکته اشاره کردم که در موضوع رفع تنش آبی 740روستای خوزستان دو مجموعه در انجام وظایف خود کوتاهی کردند.


رییس قوه مقننه کشورمان با اشاره به تعیین اعتبار هزار میلیارد تومانی برای حل بخشی از مشکلات تنش آبی خوزستان که در جریان نظارت میدانی سال گذشته از این استان نهایی شد، تاکید کرد: حداقل در بحث تخصیص این هزار میلیارد تومان که سازمان برنامه باید به این مناطق اختصاص می‌داد، سازمان برنامه و وزارت نفت کوتاهی کردند، درحالی‌که این مساله با پیگیری به‌راحتی قابل حل و فصل بود.


وی با اشاره موانع جدی که در نتیجه سیستم بوروکراسی اداری مقابل تامین این اعتبار ایجاد شد، گفت: از شهریور سال گذشته می‌دانستیم که 740روستای خوزستان دچار تنش و بحران آب هستند اما با برنامه‌ریزی و تصمیمات درست می‌توانستیم تا تابستان امسال با کمترین هزینه، بسیاری از این مشکلات را برطرف کنیم ولی امروز با هزینه‌ای دوچندان باید این بحران را حل کنیم.قالیباف با بیان اینکه در این سیستم بوروکراسی ضرورت دارد که ما با پیگیری‌های منسجم بر این بوروکراسی بی‌در و پیکر غلبه کنیم، گفت: متاسفانه شاهدیم در همین رابطه یکی از مدیران سازمان برنامه بیش از 40روز است که نامه مربوط به اعتبار هزارمیلیارد تومانی را به جریان نینداخته است درحالی‌که در پیگیری‌های ما حتی صورت‌وضعیت برای صنایع نفتی نیز تعیین شده است.


مسوولیت صنایع متعدد فعال در خوزستان نسبت‌به برداشت آن‌ها از آب‌های استان


رییس نهاد قانونگذاری کشورمان با اشاره به وجود صنایع متعدد فعال استان خوزستان عنوان کرد: باید مشخص شود سهم این صنایع نسبت‌به برداشت آن‌ها از آب خوزستان چیست. آیا این صنایع نمی‌خواهند آب استان خوزستان را با این درآمدهای هنگفت مدیریت کنند؟وی با اشاره به افزایش بودجه استانی و ملی استان خوزستان در قانون بودجه 1400 اضافه کرد: برای تحقق این بودجه قطعا نیاز به پیگیری است و نمایندگان مجمع استان باید این مهم را انجام دهند.وی همچنین با اشاره به پیگیری‌هایی که در حوزه زمین‌های وقفی استان خوزستان انجام شده است، گفت: در بسیاری از موضوعات ازجمله مشکلات اوقافی مطرح‌شده در نشست امروز با پیگیری و بدون نیاز به بودجه، می‌توان مسائل را حل کرد.


تدوین نظام مسائل 16استان در مجلس شورای اسلامی


رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تدوین نظام مسائل استان‌های مختلف در مجلس عنوان کرد: با تلاش‌ها و وقتی که گذاشته شد، درحال‌حاضر نظام مسائل 16استان به تفکیک تدوین شده و راهکارهای کوتاه و بلندمدت برای حل مسائل استان‌ها در مرکز پژوهش‌ها و قرارگاه محرومیت‌زدایی مجلس استخراج شده است.وی تصریح کرد: مهم نیست که من چه مسوولیتی دارم، بنده حاضرم برای حل مشکلات مردم کفش هر کسی را واکس بزنم تا مساله‌ای از مسائل مردم حل شود. خداوند به این کارها برکت می‌دهد. البته اگر فردی بخواهد در برابر حل مشکلات مردم کارشکنی کند، مقابل او می‌ایستم.


ضرورت پرداخت حقابه به خوزستان


رییس قوه مقننه کشورمان ضمن تاکید بر پرداخت حقابه به استان خوزستان یادآور شد: حقابه‌های مربوط به پروژه‌های انتقال آب 550هزار هکتاری خوزستان باید با پیگیری نمایندگان دنبال شود و اعتبارات آن به حوزه آب خوزستان اختصاص پیدا کند.قالیباف با اشاره به تدوین برنامه هفتم توسعه در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: موضوعات ریشه‌ای و اساسی استان باید در برنامه هفتم دیده شود، اگر رقم سه‌میلیارد دلاری برای خوزستان دنبال می‌شود باید مشخص شود که این ارقام به تفکیک از چه منابعی می‌خواهد تامین و در چه محلی هزینه شود. حتی اگر لازم است می‌توانیم در مجلس برای این ارقام مصوبه داشته باشیم.


اقدامات صورت‌گرفته نباید جزیره‌ای باشد


وی با اشاره به اقدامات صورت‌گرفته در شهر اهواز عنوان کرد: اقدامات صورت‌گرفته در شهر یا استان نباید به‌صورت جزیره‌ای پیش برود. اگر پولی به استان و شهر اهواز تزریق می‌شود، این اعتبارات باید به‌صورت سیستمی هزینه شود.
رییس مجلس شورای اسلامی تشکیل ستاد راهبری با محوریت مجمع نمایندگان استان خوزستان در این استان را ضروری برشمرد و گفت: بنده نیز به سهم خود این موضوع را پیگیری خواهم کرد، خوشبختانه امروز استان خوزستان یک نماینده در هیات‌رییسه و یک رییس کمیسیون دارد و می‌تواند مسائل مربوط به استان را از طریق مجلس پیش ببرد.


درد خوزستان از نداری نیست


قالیباف با بیان اینکه درد استان خوزستان از کمبود ظرفیت‌ها و نبود منابع مالی نیست، اضافه کرد: جنس محرومیت استان خوزستان با برخی دیگر از مناطق قابل قیاس نیست، چراکه در بین مردم خوزستان بیش از محرومیت، احساس تبعیض وجود دارد.


ماجرای دو عکس در خرمشهر


وی با اشاره به حضور خود در شهر خرمشهر در زمان جنگ عنوان کرد: سال58 در یکی از مناطق خرمشهر یک عکس یادگاری گرفتم، پس از سال‌ها در دوره‌ای که در شهرداری تهران مسوولیت داشتم، به خرمشهر رفته بودم و در همان نقطه مجددا عکس گرفتم و وقتی به این دو عکس نگاه می‌کنم، به‌عنوان یک انقلابی در مقابل سوءمدیریت‌ها و کم‌کاری‌هایی که در این مناطق شده است هیچ پاسخی برای مردم خوزستان ندارم. وی تاکید کرد: البته با پیگیری‌های منسجم می‌توانیم بسیاری از مسائل استان را حل و فصل کنیم.


منبع: روزنامه صبح‌نو


انتهای پیام/




انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب