دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

کنسرت‌های آنلاین هم دیگر مشتری ندارد/ تداوم سرگردانی اهالی موسیقی در روزهای پایانی دولت دوازدهم

با توجه به پایان فعالیت دولت دوازدهم و در آستانه فرارسیدن ماه‌های محرم و صفر به نظر می‌رسد چگونگی برگزاری کنسرت‌های موسیقی در شرایط کرونایی فعلا به سرانجامی نمی‌رسد.
کد خبر : 596605
کنسرت آنلاین علیرضا قربانی (با من بخوان)

به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، دو روز پیش بود که روز چهارم کنسرت‌های آنلاین «بر خط ماه و نوا ۲» توسط انجمن موسیقی ایران با حضور جمعی از هنرمندان جوان برگزار شد.


این فصل از برنامه‌ها در سه دوره توسط انجمن موسیقی ایران برنامه‌ریزی و به صورت ماهیانه اجرا خواهد شد و در آن گونه‌های مختلف موسیقی از جمله موسیقی دستگاهی، نواحی و کلاسیک غربی در این دوره در جدول برنامه‌ها گنجانده شده‌اند. با این حال میزان استقبال و مخاطبان آنلاین این رویداد هنری بسیار کمتر از حد انتظار و در برخی موارد کمتر از 20 نفر بود.


این کنسرت آنلاین جدیدترین رخداد موسیقی در این قالب جدید است. کنسرت‌های آنلاین از همان هفته‌های ابتدایی شیوع کرونا رواج پیدا کرد و بسیاری از هنرمندان حوزه موسیقی سنتی و پاپ در پلتفرم‌های مختلف فضای مجازی و با حمایت بخش خصوصی و یا دولتی به ارائه آثار خود پرداختند.


کنسرت‌های آنلاین هم دیگر مشتری ندارد/ تداوم سرگردانی اهالی موسیقی در روزهای پایانی دولت دوازدهم


در یک سال و نیم گذشته، با توجه به وقوع امواج کرونایی سالن‌های سینما و تئاتر در چند مرحله تعطیل و بازگشایی شدند. هرچند در دوره‌های فعالیت این اماکن، میزان استقبال مخاطبان زیاد نبود اما این احتمال وجود دارد که تداوم فعالیت سینماها و سالن‌های تئاتر مخاطبان بیشتری را به خود جلب کند.


این مجوز البته شامل حال اجراهای کنسرت نشده است و فعالان این حوزه همچنان منتظر رایزنی‌های مدیران فرهنگی با مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا هستند.با توجه به شیوع دوباره ویروس کرونا و وقوع موج پنجم از یک سو و آغاز ماه محرم و صفر حتی در صورت بهبود اوضاع برگزاری این کنسرت‌ها عملاً به پایان این دو ماه و ایام عزاداری می‌رسد. با این حال پیشینه رایزنی‌ها نشان می‌دهد که شاید لازم باشد پیگیری اهالی موسیقی برای برگزاری کنسرت‌ها از همین حالا صورت بگیرد.


نامه‌ای که بی‌پاسخ ماند


بیست و یکم اردیبهشت ماه امسال و دو روز مانده به عید فطر، سید محمد مجتبی حسینی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نامه‌ای به ستاد ملی مقابله با کرونا خواستار قرارگرفتن موسیقی در گروه دو مشاغل دارای محدودیت‌های کرونایی شده بود.


با این حال و پس از گذشت بیش از دو ماه، هنوز پاسخی از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر پذیرش یا عدم پذیرش درخواست معاونت هنری منتشر نشده است.


معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از جلسات و مکاتبه اسفندماه سال ۱۳۹۹ با ستاد ملی مقابله با کرونا برای قرارگرفتن اجراهای موسیقی در گروه دو مشاغل و از سرگیری اجراهای موسیقی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، روز سه شنبه بیست و یکم اردیبهشت ماه با انتشار خبری از سوی روابط عمومی مجموعه تحت نظرش از مکاتبه دوباره با رئیس کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا خبر داده بود.




بیشتر بخوانید:
کنسرت آنلاین را بی‌معنی می‌دانم




معاونت امور هنری در این نامه آورده بود: «عطف به نامه قبلی مبنی‌ بر تجدیدنظر در گروه‌بندی مشاغل و پیرو جلسه کارگروه کارشناسی کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا درباره قرار گرفتن سینما و تئاتر در گروه دو مشاغل به آگاهی می‌رساند، بسیاری از اجراهای صحنه‌ای موسیقی در گونه‌های ردیف دستگاهی، نواحی و کلاسیک در سالن‌های کوچک و معمولاً با مخاطبان محدود برگزار می‌شود و از نظر رعایت پروتکل‌های بهداشتی و تعداد محدود تماشاگران با استفاده از درصدی از ظرفیت سالن با اجرای تئاتر و نمایش فیلم مشابهت دارد. مقتضی است در گروه دو مشاغل قرار بگیرد تا امکان برگزاری این گونه اجراها با رعایت پروتکل‌های بهداشتی میسر شود.»


به نظر می‌رسد پس از بی‌پاسخ ماندن این نامه، مدیران هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم با توجه به این که دولت به ماه های پایانی فعالیت خود رسیده بود،پیگیری خاصی در این زمینه نداشتند و همین امر تداوم سرگردانی اهالی موسیقی را به دنبال داشت.


داستان تعطیلی طولانی کنسرت‌ها


برخلاف سینما و تئاتر که در یک سال اخیر به صورت موردی چند بار فعالیت خود را از سر گرفتند، کنسرت‌های موسیقی هرگز نتوانستند به شرایط قبلی بازگردند. البته در این میان ایده برگزاری کنسرت آنلاین هم هوادارانی پیدا کرد و برخی خوانندگان هم در سبک‌های مختلف بخت خود را در این شکل جدید ارائه اثر آزمودند. حتی سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر در روزهای پایانی بهمن ۹۹ نیز به شکل کاملاً مجازی برگزار شد.


البته خوانندگانی هم بودند که میانه‌ای با این سبک جدید برگزاری کنسرت نداشته و عنوان کردند که ترجیح می‌دهند تا عادی‌شدن شرایط صبر کنند.


کنسرت‌های آنلاین هم دیگر مشتری ندارد/ تداوم سرگردانی اهالی موسیقی در روزهای پایانی دولت دوازدهم


در اواخر دی‌ماه سال گذشته و با زرد و آبی‌شدن وضعیت برخی مناطق کشور، برای مدت کوتاهی اجازه برگزاری کنسرت در جزیره کیش صادر شد. به این ترتیب برخی خوانندگان و گروه‌های خنده، به جای آغاز دوباره فعالیت در تهران، به جزیره کیش هجوم بردند.


بهنام بانی، محسن ابراهیمی، رضا بهرام، مسعود صادقلو، حسن ریوندی و ... چهره‌هایی بودند که در روزهای ابتدایی بهمن‌ماه برنامه کنسرت‌های خود را در جزیره کیش برگزار کرده و بلیت برنامه‌های آنان حتی تا ۳۵۰ هزار تومان نیز قیمت‌گذاری شد.


برگزاری این کنسرت‌ها با سفر زمستانی تعداد زیادی از مسافران به کیش و جزایر استان هرمزگان همراه شد و نگرانی‌هایی را پدید آورد. سرانجام پرونده این کنسرت‌ها نیز پس از چند اجرای مختصر بسته شد.


حال باید منتظر ماند و دید که ستاد ملی مقابله با کرونا در پاسخ به درخواست معاون هنری وزارت ارشاد و البته فعالان حوزه موسیقی که خواستار صدور مجوز برگزاری کنسرت هستند چه واکنشی نشان خواهد داد. به ویژه این که دو ماه محرم و صفر و فصل تعطیلی کنسرت‌ها و با احتمال رفع وضعیت قرمز در تهران و شهرهای بزرگ امکان برگزاری کنسرت‌ها با رعایت شیوه نامه های بهداشتی فراهم خواهد شد. پیگیری این موضوع البته به دولت فعلی قد نمی‌دهد و اهالی موسیقی چشم امید به مدیران فرهنگی ذدولات جدید دوخته‌اند.


انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب