دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
پژوهشگر حوزه تحولات جمعیت در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

تناقض‌گویی‌های مروجان کلیدواژه کودک‌همسری/ آمارها درباره ازدواج در سنین پایین چه می‌گوید؟

یک پژوهشگر حوزه تحولات جمعیت می‌گوید، مروجان کلیدواژه کودک‌همسری که معاونت امور زنان ریاست جمهوری محوریت آن را برعهده دارد، در گفتار و عمل خود دچار لکنت و تناقضات فراوانی هستند.
کد خبر : 596569
کودک همسری

صالح قاسمی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا در ارزیابی واکنش‌ها نسبت به آمار منتشر شده درباره تعداد ازدواج‌های صورت گرفته در رده سنی زیر ۱۵ سال که اخیرا توسط مرکز آمار منتشر شد، گفت: همزمان با آمار منتشرشده مرکز آمار در رسانه‌ها، کلیدواژه کودک‌همسری نیز در حال انتشار است. در این مورد نکته حائز اهمیت این است که کودک‌همسری تنها یک کلیدواژه نیست، بلکه مفهومی است که با هدف تضعف نهاد خانواده، به ابتذال کشاندن جوان‌ها و کاهش فرزندآوری، هر از چندگاهی در سانه‌ها پروپاگاند می‌شود.


این کارشناس حوزه تحولات جمعیت افزود: معمولا مروجان و مبلغان کلیدواژه کودک‌همسری در تحلیل‌های خود مبتلا به تناقض‌گویی هستند. نکته اول اینکه این جریان چطور به خودش حق می‌دهد به یک جوان ۱۸، ۱۹ ساله، فقط به خاطر اینکه در بعضی از اسناد بین‌المللی تا ۱۸، ۱۹ سالگی، کودک شمرده شده، به آنها پسربچه و دختربچه اطلاق کند. واقعاً این جریان چطور می‌تواند این تناقض را پاسخ دهد؟


قاسمی با اشاره به سایر تناقض‌گویی‌های مدعیان کودک همسری تصریح کرد: از طرفی اعلام می‌کنند که به جهت تغییر سبک زندگی، دسترسی‌های در فضای مجازی، تغییرات آب و هوایی و غیره بلوغ زودرس در کشور رو به افزایش است و این را می‌پذیرند اما در مقابل از عبارات و عناوینی مثل دختربچه و پسربچه برای یک جوان ۱۷، ۱۸ ساله استفاده می‌کنند.


جوان ۱۸ ساله کودک نیست


وی ادامه داد: کاملاً مشخص است که این یک تناقض‌گویی است و کسی که با جامعه آشنا باشد و نخواهد دروغ بگوید این نکته را به خوبی متوجه می‌شود که یک جوان ۱۷، ۱۸ ساله قطعاً به بلوغ رسیده و نمی‌توانیم به او کودک اطلاق کنیم. بنابراین در چنین شرایطی به کار بردن مفاهیمی مثل دختربچه و پسربچه، نشان از سوگیری‌های سیاسی دارد.


قاسمی با تاکید بر مقایسه آمار ازدواج رده سنی زیر ۱۵ سال با سایر رده‌های سنی اظهار کرد: نکته بعد این است چرا این جریان که درصدد بزرگنمایی تعداد ازدواج دختران ۱۰ تا ۱۵ ساله است، همین ازدواج‌ها و طلاق‌های در این گروه سنی را با سایر گروه‌های سنی مقایسه نمی‌کند؟ البته این آماری که ارائه می‌دهند کاملاً ژورنالیستی است و سوگیری دارد. مقایسه تعداد طلاق‌ها در این گروه سنی با تعداد ازدواج‌ها مقایسه درستی نیست اما اگر با همان الگوی خودشان بخواهیم عمل کنیم به چند عدد می‌رسیم.


این پژوهشگر حوزه تحولات جمعیت در ادامه متذکر شد: طبق آمار منتشر شده بین دختران ۱۰ تا ۱۵ ساله، ۷۳۰۱۷ ازدواج به ثبت رشیده، در مقابل در همین گروه سنی ۱۹۲ طلاق. حالا این را مقایسه کنید با دخترانی که در سن ۳۰ تا ۴۰ سالگی ازدواج می‌کنند. تعداد ازدواج‌ها در دختران ۳۰ تا ۴۰ ساله ۲۲۰۹۴ مورد است اما در همین بازه سنی تعداد طلاق‌هایی که ثبت شده، ۱۷۷۲۶ مورد است.




بیشتر بخوانید؛


۱۰۰ شناسنامه برای فرزندان مادر ایرانی صادر شد/ امیدوارم آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از اطفال در هیئت دولت تصویب شود


هیچ قانونی حق ندارد که سن ازدواج را تعیین کند/ کودک‌همسری برای همه آسیب‌زا نیست




قاسمی با تاکید بر اینکه طلاق در میان رده‌های سنی پایین کمتر از سایر رده‌های سنی است، ابراز کرد: با مقایسه آمار مذکور قضاوت ا مخاطب است که پایداری ازدواج دختران در ۱۵ سالگی بیشتر است یا پایداری ازدواج دختران در بالای ۳۰ سال؟ البته این قبیل قیاس کردن‌ها دقیق و علمی نیست اما این روشی است که جریان ضدخانواده در ایران پیش گرفته است.


افزایش تجردگرایی یکی از دستاوردهای مروجین کلید واژه کودک همسری است


وی همچنین خاطرنشان کرد: بنابراین اگر با روش مروجین کلید واژه کودک همسری هم عمل کنیم، به این مفهوم می‌رسیم که پایداری ازدواج‌های در سنین حوالی ۱۵ سالگی بسیار بیشتر از پایداری ازدواج‌های بالای ۳۰ سال است. چرا این جریان این را پاسخ نمی‌دهد که از طرفی خودش را مدافع خانواده می‌نامد، از طرفی این نکته را نمی‌گوید و این عدد را مقایسه نمی‌کند؟


قاسمی افزایش تجردگرایی را یکی از دستاوردهای مروجین کلید واژه کودک همسری دانست و گفت: از طرفی جریان مروج کلید واژه کودک همسری خود را نگران تجرد جوانان می‌داند و آمار تجرد را دائماً در رسانه‌ها پمپاژ می‌کند. چه بسا این تجرد بالا واقعاً هم نگران‌کننده است اما چرا در مقابل، به‌گونه‌ای عمل می‌کند که مانع ازدواج یک جوان ۱۶ تا ۱۹ ساله می‌شود؟


این کارشناس حوزه تحولات جمعیت افزود: مروجین کلید واژه کودک همسری با ترویج مفاهیمی مانند دختربچه و پسربچه ازدواج و تشکیل خانواده دادن رده‌های سنی پایین را تقبیح می‌کنند که این امر به افزایش آمار تجرد ختم می‌شود. تناقض در رفتار مروجین کلید واژه کودک همسری در اینجا مشخص می‌شود که اگر واقعاً این عده مدافع ازدواج جوان‌ها و نگران آمار بالای تجرد در ایران هستند، نباید مانع ازدواج شوند، در حالی که در عمل مانع می‌شوند.


مروجین کلید واژه کودک همسری از طرفی به کودکان آموزش‌های جنسی از طرف دیگر ازدواج آنها در سن 15 سالگی را تقبیح می‌کنند


قاسمی با اشاره به سایر تناقضات رفتاری مروجین کودک همسری تصریح کرد: این جریان از طرفی به خاطر شیوع بالای بلوغ زودرس، آموزش‌های جنسی را از سنین ۸، ۹ سالگی توصیه می‌کند و اصرار دارد از ۸، ۹ سالگی به کودکان آموزش‌های جنسی داده شود، اما اگر این فرد رشد کند، بالغ شود و بخواهد نهاد خانواده تشکیل خانواده دهد و ازدواج کند، ازدواج او را تقبیح می‌کند.


وی خاطرنشان کرد: جریان مروج کلیدواژه کودک همسری از طرفی در مخالفت با سیاست‌های جمعیتی پرچم دفاع از حقوق افراد در حریم شخصی و خصوصی افراد را در دست می‌گیرد و می‌گوید ما حق نداریم در خصوصی‌ترین رفتار مردم جامعه دخالت کنیم اما در مقابل خودش حریم خصوصی افراد را می‌شکند. به این ترتیب جوانی را که در سن ۱۵ تا۱۸ سالگی به دلایل مختلف زمینه ازدواج را دارد، به بلوغ عقلی و جنسی رسیده و می‌خواهد ازدواج کند، را از تشکیل خانواده منصرف می‌کند و ازدواج او را تقبیح می‌کند. آیا این دخالت در امور شخصی دیگران نیست؟ چرا کسانی که خودشان را مخالف ورود به حریم شخصی می‌دانند، به شخصی‌ترین امور جوان‌ها مداخله کرده و سرک می‌کشند؟!


قاسمی با اشاره به نقش معاونت زنان ریاست جمهوری در گسترش کلید واژه کودک همسری یادآور شد: در حقیقت بنده مرکز عملیات علیه نهاد خانواده و فرزندآوری را در معاونت امور زنان ریاست جمهوری می‌دانم و ریشه آن را در تعهداتی می‌بینم که این عده در اغلب موارد به صورت مخفیانه تعهداتی به نهادهای بین‌المللی داده‌اند مانند اجرای مخفیانه سند ۲۰۳۰ و یا اجرای سند کنوانسیون دفاع از حقوق زنان که با وجود مغایرت بسیاری از اصول آنها با آداب و سنن ایرانی و ارزش‌های اسلامی، در حال اجرا است.


انتهای پیام/۴۱۵۸/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب