دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 مرداد 1400 - 16:26

صادرات نفت از دریای عمان و دور زدن تنگه هرمز چه اهمیتی دارد؟

فاز نخست پروژه بزرگ خط لوله انتقال نفت به جاسک برای صادرات از دریای عمان که روحانی آن را مهم‌ترین و با اهمیت‌ترین افتتاح دولتش خواند به بهره برداری رسید.
کد خبر : 596552
نفت



به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، فاز نخست خط لوله انتقال نفت به جاسک روز گذشته افتتاح شد تا برای نخستین بار در تاریخ ۱۱۰ ساله صنعت نفت ایران، عملیات صادرات نفت خام از سواحل مکران در دریای عمان آغاز شود. دستاوردی که با هزینه 53 هزار میلیارد تومانی، سهم بیش از 90 درصدی ساخت داخل و استفاده از توانمندی داخلی برای ساخت خطوط لوله یک ‌هزارکیلومتری، به لحاظ سیاسی، امکان استقلال صادرات نفت کشورمان از تحولات نظامی محتمل در خلیج فارس و تنگه هرمز را فراهم می‌کند.


در هشتاد و سومین پویش ملی«تدبیر و امید برای جهش تولید»، طرح ملی عظیم انتقال نفت خام از گوره به جاسک و پایانه صادراتی منطقه مکران به طول ‌هزار کیلومتر با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس‌جمهور افتتاح شد. خط لوله‌ای که انتقال نفت خام از گوره به جاسک را برای نخستین بار در تاریخ صادرات نفت کشورمان بدون نیاز به عبور از تنگه هرمز مقدور می‌کند.


رکوردهای آماری در پروژه خط لوله انتقال نفت به جاسک


صادرات از جاسک منجر به کوتاه شدن مسیر رفت و برگشت مشتریان نفت کشور به‌اندازه یک‌هزار مایل دریایی می‌شود و هزینه هر بشکه نفت از ۶۰ سنت به ۴۰ سنت در هر بشکه کاهش خواهد یافت.برای احداث این خط لوله در مجموع ۵۳ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری، پنج‌هزار نفر اشتغال مستقیم و ۱۰ هزار نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد شده است و با بهره‌برداری رسمی از آن برای ۱۰ هزار نفر اشتغال پایدار ایجاد می‌شود.


برپایه این گزارش، سهم بیش از ۹۰ درصدی ساخت داخل و استفاده حداکثری از توان پیمانکاران و سازندگان ایرانی، از مهم‌ترین ویژگی‌های این طرح ملی به شمار می‌آید به طوری‌که در مسیر اجرای آن، ۲۵۰ پیمانکار و تولیدکننده داخلی مشارکت داشته‌اند و با اتکا به توانمندی‌های داخلی، بعضی تجهیزات و کالاهای مورد نیاز این طرح برای نخستین بار در کشور ساخته شده است.در این پروژه برای نخستین بار در کشور هزار کیلومتر لوله مقاوم دربرابر خوردگی توسط مهندسان داخلی تولید شد که سنگ معدن، تختال ورق و حتی پوشش آن کاملا تولید داخل است.


مهم‌ترین افتتاح دولت‌های یازدهم و دوازدهم


دکترروحانی در آیین افتتاح این طرح گفت: ساخت این طرح در مدت دو سال و چند ماه، یکی از افتخارات صنعت ایران زمین است که به ملت بزرگ ایران تبریک می‌گویم.رئیس‌جمهور افزود: این طرح، اقدام بزرگ ملی برای صادرات نفت با هدف ایجاد پایانه جدید صادراتی است که اهمیت زیادی در این صنعت دارد، افتتاح امروز بسیار حائز اهمیت است و شاید بگوییم مهم‌ترین و با اهمیت‌ترین افتتاح دولت‌های یازدهم و دوازدهم، امروز اتفاق افتاد.رئیس‌جمهور ادامه داد: ما توانستیم از اتکا به تک اسکله‌ای که تنها پایانه نفتی ما در خارک بود، خارج شویم. بمباران اسکله تی در خارک در سال ۶۴ صادرات نفت ما را قطع کرد اما امروز ایران هر وقت لازم بداند صادرات نفت را از دریای عمان انجام خواهد داد.


زمان بندی فازهای بعدی پروژه به روایت زنگنه


بیژن زنگنه، وزیر نفت نیز در جریان بهره‌برداری از این طرح عظیم ملی بیان کرد: طرح انتقال نفت گوره به جاسک از امروز تا مهرماه با ظرفیت ۳۰۰ هزار بشکه ادامه دارد، در مهر تا آبان ظرفیت آن به ۴۰۰ هزار بشکه و از آبان تا دی‌ با وارد مدار شدن تلمبه‌خانه‌ها و یک مخزن ذخیره در جاسک، ظرفیت آن به ۵۰۰ هزار بشکه خواهد رسید.


زنگنه خاطرنشان‌کرد: همچنین از دی‌ ۱۴۰۰ به ظرفیت ۷۵۰ هزار بشکه‌ خواهد رسید و از ابتدای اسفند ظرفیت روزانه یک میلیون بشکه‌ای برای آن پیش‌بینی شده است.به گفته وزیر نفت، این طرح پیشرفت ۸۲ درصدی دارد که تاکنون حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار در آن هزینه شده است.


استراتژیک ترین، ایرانی‌ترین و سریع ترین


مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت نیز در این مراسم گفت: خط لوله نفت گوره - جاسک استراتژیک‎ترین، ایرانی‌ترین و سریع‏ترین مگاپروژه تاریخ صنعت نفت کشور در دوران حدود دو ساله مواجهه با بی رحمانه‌ترین جنگ اقتصادی، اجرا و آماده بهره‌برداری شد تا نفت به سواحل عمان برسد.همچنین با بهره‌برداری از مرحله نخست طرح ملی و راهبردی انتقال نفت خام گوره به جاسک، صادرات نخستین محموله نفت خارج از تنگه هرمز آغاز شد.


منبع: روزنامه خراسان


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب