ساخت «شبکه بیسیم مِش» با پوشش محدوده بزرگ جغرافیایی
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ دانشگاه آزاد اسلامی در دهه ۸۰ بعد از حدود دو دهه فعالیت به این نتیجه رسید که اگر امور تحقیقاتی را به فعالیتهای علمی خود اضافه نکند به برخی موفقیتها نمیرسد و رسالت دانشگاه تحقق نمییابد؛ بنابراین سال ۸۵ مجوز نخستین مرکز تحقیقاتی در زمینه آب به یکی از واحدهای دانشگاهی داده شد.
اکنون در مجموع بیش از ۲۰۰ مرکز تحقیقاتی در دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت میکنند. ۱۶۴ مرکز تحقیقاتی از این مراکز در زمینههای تحقیقاتی غیرپزشکی از جمله فنی، مهندسی، کشاورزی و ... و ۳۹ مرکز تحقیقاتی در زمینه پزشکی فعال هستند.
مرکز تحقیقات شبکههای مخابراتی، کامپیوتری و صنعتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات یکی از این مراکز است که مأموریت اصلی آن انجام پروژههای تحقیقاتی و توسعهای در زمینه شبکه است، پروژههایی که در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و صنعت برق کاربرد دارند.
خبرنگار خبرگزاری آنا برای آشنایی بیشتر با مأموریتها، فعالیتها، دستاوردها و برنامههای مرکز تحقیقات شبکههای مخابراتی، کامپیوتری و صنعتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات با بهراد محبوبی رئیس این مرکز تحقیقاتی گفتوگو کرده است.
تمرکز بر تحقیق و توسعه نظریه شبکه و کاربردهای آن در 3 حوزه
محبوبی درباره چگونگی و چرایی ایجاد مرکز تحقیقاتی شبکههای مخابراتی، کامپیوتری و صنعتی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات با بیان اینکه «شبکه» یکی از پیچیدهترین و کاربردیترین مفاهیم و ابزارهای دنیای امروز است که در فناوری اطلاعات و ارتباطات و صنعت نقش پررنگ و تأثیرگذاری دارد، اظهار کرد: این مرکز تحقیقات با هدف تمرکز بر تحقیق و توسعه نظریه شبکه و کاربردهای آن در سه حوزه مخابرات، کامپیوتر و شبکههای کنترلی و صنعتی راهاندازی شده است.
رئیس مرکز تحقیقات شبکههای مخابراتی، کامپیوتری و صنعتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات مطرح کرد: در این مرکز تحقیقات، تعریف و انجام پروژههای صنعتی و انتشار مقالات با محور شبکه و موضوعات میانرشتهای که نقطه اشتراک همه آنها مفهوم شبکه بوده انگیزه و هدف اصلی است و اعضای اصلی و هیئتمؤسسان این مرکز، محققان و استادان دانشگاهی هستند که با تخصص در حوزههای مختلف و شبکه، هسته اصلی مرکز تحقیقات را تشکیل دادهاند.
وی درباره مأموریتهای مرکز تحقیقات شبکههای مخابراتی، کامپیوتری و صنعتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات اظهار کرد: مأموریت اصلی این مرکز انجام پروژههای تحقیقاتی و توسعهای در زمینه شبکه است، پروژههایی که در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و صنعت برق کاربرد دارند، تعریف پایاننامه و رسالههای تحصیلات تکمیلی نیز در راستای زمینهها و فعالیتهای پژوهشی این مرکز است.
به گفته رئیس مرکز تحقیقات شبکههای مخابراتی، کامپیوتری و صنعتی «شبکه بیسیم مِش» به حداقل میزان سیمکشی و شبکههای ثابت زیرساختی نیاز دارد و قادر است محدوده بزرگ جغرافیایی را پوشش بیسیم بدهد.محبوبی در پاسخ به این پرسش که تاکنون چه فعالیتهایی در این مرکز تحقیقاتی صورت گرفته و دستاورد یا دستاوردهای ایجاد این مرکز از ابتدا تاکنون چه بوده است به آنا گفت: انجام پروژههای تحقیقاتی در زمینه تجهیزات مخابراتی و شبکههای برق قدرت و انجام پایاننامهها و رسالههای دکتری و تحقیق روی یک محصول جدید به نام «شبکه بیسیم مِش»، نمونههایی از فعالیتهای مرکز است.
به گفته رئیس مرکز تحقیقات شبکههای مخابراتی، کامپیوتری و صنعتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، «شبکه بیسیم مِش» به حداقل میزان سیمکشی و شبکههای ثابت زیرساختی نیاز دارد و قادر است بهصورت مقیاسپذیر محدوده بزرگ جغرافیایی را پوشش بیسیم بدهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی درباره تعامل نهادها و مراکز مربوط به مرکز تحقیقات شبکههای مخابراتی، کامپیوتری و صنعتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات بیان کرد: نهادهای مختلف در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و صنعتی برق و نهادهای نظامی کشور، علاقهمند به همکاری با این مرکز هستند و تاکنون منجر به عقد چند تفاهمنامه و قرارداد پژوهشی همکاری شده است.
رئیس مرکز تحقیقات شبکههای مخابراتی، کامپیوتری و صنعتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات درباره جایگاه پایاننامههای دانشجویی و طرحهای پژوهشی استادان و اعضای هیئت علمی در این مرکز عنوان کرد: با توجه به زمینههای تحقیقاتی مورد علاقه این مرکز تحقیقات، طرحهای پژوهشی استادان و فارغالتحصیلان و پایاننامههای دانشجویی در این مرکز در حال انجام بوده و اعضای اصلی این مرکز، مدیریت و راهنمایی اینگونه طرحها را به عهده دارند.
انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/
انتهای پیام/