دردهایی که دولت دوازدهم درمانشان نکرد
به گزارش خبرنگار حوزه سیاست داخلی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، در روزهای اخیر مردم اقصی نقاط کشور از وضعیت خوزستان احساس درد و رنج کردهاند و تقریباً همه بر این باورند که باید مشکل این استان سریعاً حل شود. اما سوال اساسی که در اذهان عمومی پدید میآید این است که چرا این بحران در خوزستان سر برآورده و چه کسی مسئول آن است.
نفر اول دولت باید درباره خوزستان به مجلس پاسخ دهد
به باور مردم این منطقه و کارشناسان مربوطه، مشکلات این استان، با توجه به ذخایر طبیعی و خدادادی موجود در آن، به راحتی قابل حل است ولی دولتمردان طی سالهای اخیر قدم مؤثری در این جهت بر نداشتهاند.
بیشتر بخوانید:
۸ سال پوچِ پوچ/ «زمین سوخته» تنها یادگار آقای حقوقدان!
بر همین اساس حجتالاسلام مجید ناصرینژاد نماینده شادگان، یکشنبه ۲۷ تیر در جلسه علنی و بعد از قرائت گزارش کمیسیون انرژی درباره خاموشیهای اخیر اظهار کرد: «امروز توقع داشتیم که رئیس مجلس و هیئت رئیسه، جلسه فوقالعاده برای بحران آب و برق در خوزستان برگزار کند؛ وضعیت خوزستان به هیچوجه خوب نیست و من از سال ۸۳ که در مجلس حضور دارم بارها گفتهام ولی انصافاً گویا گوش شنوایی در مدیریت وزارت نیرو وجود ندارد.»
وی معتقد است: « نفر اول دولت بایستی درباره خوزستان به مجلس پاسخ دهد و به مردم کشور توضیح دهد که چرا این بلاها را سر مردم در آورده، این چه نحوه مدیریت کردن است که مشکلات مختلفی که دولت مسبب آن است را نمایندگان مجلس پاسخ دهند.»
ناصرینژاد میگوید: «وضع مردم خوزستان به هم ریخته و دامها تلف شده و زندگی مردم از بین رفته است و کشاورزی آنها نابود شده است. آقای روحانی و آقای جهانگیری بایستی پاسخگوی از بین رفتن زندگی مردم خوزستان باشند. متأسفانه مجلس هم جلسه فوقالعاده و ویژه در اینباره برگزار نکرده است و بایستی همه مسئولان اجرایی به مجلس پاسخگو باشند.»
عضو کمیسیون انرژی مجلس میافزاید: «قضیه خوزستان شوخی بردار نیست، یکی از دلایل خاموشی برق کمآبی است و این مسئلهای بوده که ما همواره به آن اشاره داشتهایم. مسئولان همواره اظهار میکنند که پیگیریهایی انجام میدهند و اعتباراتی برای حل مشکل آب خوزستان صورت گرفته است، اما هیچ گاه از این اظهارات و رفتوآمدهای مسئولان اتفاق مثبتی برای خوزستان رخ نداد.»
ناصرینژاد با تأکید بر اینکه قصه پرغصه خوزستان باید هرچه سریع تر به پایان برسد، خطاب به ریاست مجلس، قوه قضائیه، دولت و شورای امنیت ملی، اضافه کرد: «تا چه زمانی باید منتظر بحران و هجوم مشکلات بمانیم تا دشمن ورود کند، اغتشاش شود و بعد از آن ما به فکر خوزستان بیفتیم. به داد مردمی که صدایشان به جایی نمیرسد برسید؛ خوزستان در بین رودخانهها، سدها و در منطقه ای که یک سوم آب کشور را تأمین میکند، در بیآبی به سر میبرد.»
نماینده شادگان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متاسفانه برخی به دنبال این هستند که خوزستان را به اغتشاش بکشانند، تصریح کرد: «مردم خوزستان مردم متدین، ولایتمدار و انقلابی هستند، این مردم کسانی بودند که همه چیز خود را برای حفظ انقلاب و ارزش های انقلاب دادند. ما عاشق انقلاب و ولایت هستیم اما توقعمان این است که مسئولین نیز به داد ما برسند.»
با وجود نارضایتی مردم و نمایندگان خوزستان، حسن روحانی معتقد است که دولت، اقدامات خوبی برای این استان داشته است! روحانی که تنها دو هفته تا پایان دوره ریاستجمهوریاش مانده، حاضر نشد در این روزهای پایانی شخصاً به خوزستان سفر کرده و به مشکلات مردم این منطقه رسیدگی کند و جهانگیری را برای این امر مسئول کرد.
روحانی پنجشنبه (۳۱ تیرماه) در مراسم افتتاح طرحهای مربوط به وزارت نفت، با اشاره به اقدامات دولت خود در خوزستان گفت: «دولتهای یازدهم و دوازدهم کارهایی برای انتقال آب و احیای زمینهای کشاورزی منطقه خوزستان انجام داده است. ۲۹۵ هزار هکتار زمین کشاورزی عمدتاً در خوزستان و مقداری در ایلام کانالکشی و زهکشی شد و ارزش زمین و محصولاتش چند برابر شده است.»
وی افزود: «مردم در عینحال در مشکلات و فشار هستند و هیئتی به خوزستان برای بررسی مشکلات اعزام شد. کل طرحی که آورده بودند با وجود بار مالی زیاد در دولت تصویب شد و گفتم از هر جا که ممکن است بودجه تخصیص یابد. به معاون اول دستور دادم که فردا به خوزستان برود و از نزدیک بررسی کند اگر مشکلی است و درصورت نیاز با من تماس بگیرد.»
تشدید بحرانهای خوزستان باعث شد صفحه اینستاگرامی سایت KHAMENEI.IR، پستی درباره سخنان رهبر انقلاب پیرامون مسائل این استان را یادآوری کند. متن این پست به شرح زیر است:
رهبر انقلاب: «مسئولان وظیفه دارند به مشکلات خوزستان رسیدگی کنند و اگر کسی به فکر مردم باشد نمیتواند در مقابل مسائل دشوار خوزستان راحت بماند و این وظیفه قطعی فوری و همیشگی حکومتهاست که به فکر مردم باشد.»
دولت سیزدهم برای خوزستان استاندار ویژه تعیین میکند
در سوی دیگر اما رئیسجمهور منتخب ایران سعی دارد با بهرهگیری از نظرات کارشناسان، آشنایی کاملی نسبت به شرایط خوزستان به دست بیاورد تا بتواند در دولت سیزدهم، اوضاع این استان را بهبود بخشد. به همین جهت حجتالاسلاموالمسلمین سید ابراهیم رئیسی ۳۱ تیرماه، در ادامه جلسات ویژه خود برای بررسی مسائل فوریتدار کشور و در نشست ویژه بررسی مسائل خوزستان، هیچ گونه توقف و معطلی را در رفع نگرانیها و مشکلات مردم مجاز ندانست و اظهار کرد: «برای خوزستان استاندار ویژه تعیین میکنیم تا به صورت نوبهای در جلسات هیئت دولت شرکت کند.»
وی همچنین با بیان اینکه دستور تشکیل شورای راهبردی ویژه احصاء مسائل و راهکارها برای استان خوزستان را صادر خواهیم کرد، تصریح میکند: «برای حل مشکلات خوزستان حتی یک روز را هم از دست نخواهیم داد. دولت سیزدهم بنا دارد مشکلات استان را با برنامهریزی و تلاش ویژه مورد رسیدگی قرار دهد. برای اینکه زمان تا تشکیل و استقرار دولت جدید از دست نرود، این جلسه را تشکیل دادیم تا راهکارهای عملیاتی را برای برطرف کردن مشکلات استان بیابیم، تا هر آنچه امکانپذیر است از اکنون اجرایی شود.»
وی با اشاره بر ضرورت توجه ویژه و جدی به مشکلات و معضلات مختلف استان خوزستان، میگوید: «امروز مردم مؤمن و انقلابی خوزستان بخاطر انباشت مشکلات گوناگون در رنج و سختی قرار دارند و باید برای عبور از معضلات موجود و ایجاد ثبات در استان برنامهریزی و اقدامات فوری و جدی انجام شود. در استان خوزستان، مشکلات و معضلات متعددی وجود دارد و صرفاً مشکلی نیست که امروز ظهور و بروز پیدا کرده باشد. متاسفانه نسبت به خوزستان بیتوجهیهایی صورت گرفته و چنانچه در طول این مدت توجه خاصی به استان شده بود، امروز شاهد انباشت مسائل و مشکلات در سطح استان نبودیم.»
رئیسجمهور منتخب اعتماد بین مردم و دولت را از ظرفیتهای اجتناب ناپذیر و محوری دانسته و بیان میکند: «هیچ گونه تبعیض و ناکارآمدی قابل قبول نیست و باید سازوکارهایی به کار بگیریم که تبعیض را از بین ببرد.»
رئیسی تشکیل شورای راهبردی متشکل از شخصیتهای حقیقی و حقوقی برای بررسی وضعیت استان خوزستان را مورد تأکید قرار داده و معتقد است: «دیدگاهها و راهکارهای این شورا برای رفع مشکلات مردم خوزستان مورد توجه دولت سیزدهم خواهد بود. من هرگونه هزینه در خوزستان برای رفع مشکلات آب، فاضلاب و توسعه یافتگی و ایجاد اشتغال را سرمایه گذاری میدانم. معتقدم بخشی از ثروت موجود در استان خوزستان میتواند در رابطه با رفع مشکلات استان مورد استفاده قرار بگیرد.»
رئیسجمهور منتخب با بیان اینکه مدیر عالی استان در استانهایی که شرایط خاص دارند در دولت مورد توجه خواهد بود، میگوید: «در استانهایی که مشکل خاص دارند، استانداران ویژه انتخاب خواهد شد تا با اختیارات ویژه بتوانند مسائل استان را در زمانهای کوتاه با حضور در دولت مطرح و پیگیری کنند و رفع محرومیت در استانهایی مانند خوزستان و سیستان و بلوچستان در اولویت اقدامات همه دولتمردان خواهد بود.»
وی با قدردانی از زحمات همه دستگاهها و نهادها برای رفع مشکلات استان خوزستان، خاطرنشان کرد: «بنای دولت بر این است که با استفاده از تمام ظرفیتهای موجود و بهره مندی از نظرات همه دغدغه مندان، مسیر آبادانی و توسعه همه جانبه استان را پیگیری کند. نباید کاری که امروز میتوان انجام داد به فردا موکول شود. چرا موضوع آبشیرینکنها و اولویت در تخصیص بودجه برای بخش آب و برق استان در زمان خود انجام نشده است؟ دولت سیزدهم قصد دارد با استفاده از تجربیات گذشته، گامی متفاوت بردارد.»
با این احتساب اقشار مختلف جامعه کاملاً واقفند که علت به وجود آمدن چنین مشکلاتی چیزی جز بیتدبیری مسئولان امر نیست. مسئولی که یک روز دستش در واگذاری نیشکر هفت تپه رو میشود و روز دیگر به جای برخورد توسط رئیس جمهور سمت بزرگتری میگیرد. با این حال فراز و فرودها نشان داده است که دولت در امر بسترسازی و رفع مشکلات مردم خوزستان کوتاهی داشته است.
قطعاً مردم خوزستان هم مانند سایر ملت ایران حق بهرهمندی از تمام امکانات رفاهی را دارند و هماکنون مردم این استان امیدوارند پس از گذشت دوره تلخ چند ساله، صدای اعتراضشان شندیده شده و مطالبات به حقشان عملی شود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/