بحران شهری در قاره سبز همزمان با وقوع سیل و بحران آبوهوایی
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، تعداد قربانیان سیل اروپا به ۲۰۰ نفر افزایش یافت که از این تعداد ۱۶۹ نفر آلمانی هستند. بارش شدید باران در روزهای اخیر در آلمان، فرانسه، هلند، سوئیس و بلژیک باعث بهراه افتادن حجم گستردهای از سیل در غرب اروپا شده و طبیعت، روی قهرآمیز خود را بیش از پیش با ناکارآمدی سیاستهای دولتهای اروپایی در مقابله با تغییرات آبوهوایی نشان داد.
نشریه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی نوشت: بسیاری از مناطق اروپا برای وقوع چنین سیلی آمادگی نداشتند، برخی از هشدارها ازجمله سیستم اعلام هشدار در آلمان نیز بسیار دیر هنگام بود.
سیل آلمان را با بحران مواجه کرد
طغیان رودخانهها و سیل در غرب اروپا علاوه بر تلفات جانی و آوارگی هزاران نفر، خانهها، ساختمانها، پلها و راههای بسیاری را هم در خود فرو برده و ارتباطات را قطع کرده است. همچنان مردم مناطقی از آلمان با مشکلات قطعی برق، تلفن و آب لولهکشی مواجه هستند.
بزرگترین تولیدکننده برق آلمان (Weisweiler) اعلام کرد که سیل رودخانه واقع در شمال راین و وستفالن به یک معدن نفوذ پیدا کرده و منبع تغذیه نیروگاه زغال سنگ وایزویلر در غرب کلن را قطع کرده است.
طبق اطلاعیه نیروگاه ویسویلر، معدن و نیروگاه ویسویلر بهطور گسترده تحت تأثیر قرار گرفتهاند، نیروگاه با ظرفیت کمتری کار میکند، واحدهای ۳۰۰ مگاواتی در حال حاضر از طریق ذخایر زغال سنگ تأمین میشوند و فعالیت واحدهای ۶۰۰ مگاواتی نیز متوقف شده است.
در اطلاعیه نیروگاه برقی آلمان آمده، امید است تا پایان هفته تولید زغال سنگ ازسر گرفته شود و کارشناسان درحال ارزیابی زمان لازم برای بازیابی کامل عملیات در معدن سیل زده و نیروگاه هستند.
از سوی دیگر سطح آب رودخانهها در بخشهای سیلزده ایالت بایرن همچنان در حال افزایش است. طبق اطلاعات سرویس طغیان رودخانهها، سطح رود دانوب در ۱۲ ساعت گذشته از ۳.۳۰ به ۵.۴۰ متر افزایش پیدا کرده است. در این فاجعه طبیعی تنها در منطقه اطراف Ahrweiler آلمان حداقل ۱۱۰ نفر کشته و حداقل ۶۷۰ نفر هم مجروح شدند. بهگفته مقامهای محلی، این نگرانی وجود دارد که شمار قربانیان و مجروحان همچنان افزایش یابد. پلیس تمام شب گذشته را با تعداد زیادی از نیروها در منطقه حاضر بود. بسیاری از خیابانها در این منطقه مسدود شدند.
وزیر تحقیقات آلمان در واکنش به این فاجعه طبیعی خواستار آمادگی بهتر برای این گونه پدیدهها و بلایای طبیعی شد و تأکید کرد: در اینجا موضوع حفاظت از زندگی انسانها و محافظت از اموال و داراییهای بیبدیل فرهنگی مطرح است.
سازمان بیمه آلمان، میزان خسارت ناشی از سیل در دو منطقه آلمان را ۴ تا ۵ میلیارد یورو برآورد کرده است
این در حالی است که هورست زیهوفر، وزیر کشور آلمان از سوء مدیریت در موضوع اطلاعرسانی پیش از وقوع سیل در این کشور انتقاد کرد و در نشست خبری گفت: دولتهای محلی و نه دولت فدرال مرکزی، مسئول صدور هشدار وقوع طوفان و بهراه افتادن سیل در آلمان هستند.
وی در حالی سعی در سلب مسئولیت از دولت فدرال مرکزی در زمینه اطلاعرسانی درباره وقوع سیل دارد که در روزهای اخیر بهدلیل تلفات بالای سیل در این کشور مورد انتقاد شدید قرار گرفته و سازمان بیمه آلمان، میزان خسارت ناشی از سیل در دو منطقه آلمان را ۴ تا ۵ میلیارد یورو برآورد کرده است.
بیشتر بخوانید:
سیل در آلمان ۱۵۶ و در اروپا ۱۸۳ نفر را به کام مرگ کشاند
حدود ۹۰۰ نیروی ارتش آلمان هم در ایالات رایلند ـ فالتز و نوردراین ـ وستفالن آلمان مشغول عملیات هستند و خیابانها را از گلولای پاک میکنند و به یافتن مفقودشدگان و مجروحان کمک میکنند. بسیاری از تجهیزات ارتش ازجمله تانکها بالگردها و خودروهای زرهی هم برای کمک به آسیبدیدگان به میدان آمدهاند.
با وجود تشدید تلاشهای امدادی در مناطق سیلزده غرب این کشور، بحران تشدید شده و سیل به بخشهای شرقی آلمان و اتریش هم گسترش یافته است. در ایالتهای غربی آلمان یکهزار و ۳۰۰ نفر و در بلژیک دهها نفر همچنان مفقود هستند. کارشناسان معتقدند بارش شدید مانند آنچه در آلمان رخ داده، از مشهودترین و مخربترین علائم تغییرات آبوهوایی در نتیجه گرمای ناشی از انتشار گازهای گلخانهای است.
وضعیت بحرانی اروپا در مواجهه با سیل
وضعیت اروپا بهحدی بحرانی است که نخستوزیر بلژیک در اظهاراتی گفت: روزهای زیبای تابستانی به فاجعهای سخت و ناراحتکننده برای مردم تبدیل شده است. این سیل فاجعهای تمامعیار است.
وی افزود: وضعیت هر لحظه در حال بدتر شدن و در بعضی مناطق وضعیت بحرانی است.
مرکز کنترل بحران بلژیک تعداد قربانیان سیل اخیر را ۲۴ نفر اعلام کرد و گفت، این آمار در روزهای آتی بیشتر خواهد شد. رویترز نوشت: برق بیش از ۲۰ هزار نفر از ساکنان جنوب بلژیک قطع شده، برخی از مناطق به آب شرب سالم دسترسی ندارند و بخش عظیمی از خطوط ریلی مناطق جنوبی غیرقابل استفاده شده است.
سیل مرگبار در بلژیک بهحدی بود که دولت این کشور روز سهشنبه را عزای عمومی اعلام کرد.
حوادث و بلایای طبیعی، نتیجه گسترش بحران آبوهوایی است و اروپا بیش از نقاط دیگر جهان شاهد بیشتر شدن حوادث شدید جوی در آینده خواهد بود
این در حالی است که صدها نفر در اتریش بهدنبال جاری شدن سیل آواره شدهاند. تصاویر ارسالی کاربران شبکههای اجتماعی در توئیتر از جاری شدن سیلابی شدید در خیابانهای هالین در اتریش حکایت دارد. سیلاب بخشهایی از مرکز این شهر را از بین برده است. شهردار هالین از وقوع یک فاجعه میگوید.
اورزولا فوندرلاین، رئیس کمیسیون اروپایی که از مناطق آسیبدیده بازدید کرده بود، حمایت از آسیبدیدگان را وعده داد و گفت: به شما میگویم که اتحادیه اروپا کنار شماست. ما بهطور مشترک عزاداریم و بهطور مشترک دوباره همه چیز را میسازیم.
دیدریک سامسوم، سیاستمدار هلندی و کارشناس محیطزیست درباره سیل اخیر گفت: آب زندگی مردم را در آلمان و بلژیک و هلند با خود برد. این نتیجه تغییرات آبوهوایی است. تا چند سال پیش چنین اتفاقاتی در مناطقی بسیار دورتر از ما روی میداد، اما اکنون دقیقاً اینجا اتفاق میافتد.
دیوید کینگ، رئیس گروه مشاوران بحران آبوهوا نیز بر این باور است که این رویدادهای طبیعی، نتیجه گسترش بحران آبوهوایی هستند و شاهد بیشتر شدن این حوادث شدید جوی در آینده خواهیم بود.
افزایش سطح هشدار سیل در چین
علاوه بر اروپا که خسارتهای زیادی بر اثر سیل به بار آورده است، بارندگیهای شدید باعث طوفان و سیل در نقاط دیگر جهان ازجمله شرق آسیا شده که چین در کانون توجهات این پدیده طبیعی قرار گرفته است. در روزهای اخیر سیل و باران شدید بیش از ۳۱ شهرستان و ۱۴۰ روستا را در چین تحت تأثیر قرار داده است و تاکنون ۲۵ نفر در استان هونان این کشور جان باختند. شماری از کشتهها در سیل بیسابقه در مرکز چین مسافران مترو بودند.
تصاویر ویدئویی که در شبکههای اجتماعی منتشر شده مسافرانی را نشان میدهد که سر خود را در واگنها بالای آب نگاه داشتهاند. همچنین تصاویری از هجوم آب به سکوهای مترو وجود دارد.
پس از تخریب یکی از سدهای استان هونان بر اثر شدت بارندگیها، چند سد دیگر این استان نیز تقریباً پر شدهاند، مخزن آب آنها به سطح هشدار رسیده و این در حالی است که پیشبینیهای هواشناسی حاکی از این است که بارندگیها ظرف سه روز آینده ادامه خواهد داشت. ارتش آزادیبخش چین برای انجام عملیات امداد و نجات وارد عمل شده است.
دفتر هواشناسی ژنگجو اعلام کرد، حد فاصل روزهای شنبه تا سهشنبه، در این شهر بیش از ۶۱۷ میلیمتر بارش گزارش شده است. درحالیکه میانگین بارش سالانه این شهر ۶۴۰ میلیمتر است و چنین حجم بارشی فقط هر یکهزار سال یکبار رخ میدهد.
انتهای پیام/۴۰۳۳/
انتهای پیام/