از کرخه تا راین/ زمین درگیر قهرآب
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، با دستور حجتالاسلام اژهای یک هیات ارشد قضایی و اجرایی برای حل مشکل عازم خوزستان شد. به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه؛ به دنبال مشکلات ناشی از کمبود آب در استان خوزستان، با پیگیری مستمر رئیس دستگاه قضا هیاتی متشکل از نمایندگان ارشد وزارت نیرو و دادستان کل کشور برای بررسی مشکلات پیشآمده و علل وضعیت موجود، صبح دیروز عازم استان خوزستان شد.
مقرر شده است هیات اعزام شده پیگیر راهکارهای فوری حل مشکل آب در استان خوزستان شده و نتیجه اقدامات و همچنین دلایل به وجود آمدن وضعیت موجود را به حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای، رئیس قوه قضائیه گزارش کند.
بارشهای موسمی و سیل در ۳ استان
رئیس سازمان امداد و نجات از وقوع سیل در ۳ استان کشور به دلیل بارش بارانهای موسمی خبر داد. مهدی ولیپور، رئیس سازمان امداد و نجات هلالاحمر گفت: در پی اعلام هشدار سطح نارنجی هواشناسی و احتمال وقوع سیل در ۱۱ استان، پایگاهها و شعب و عوامل امدادی هلالاحمر در این استانها به حال آمادهباش درآمدند. بارشها از روز پنجشنبه گذشته آغاز و موجب سیل و آبگرفتگی در ۳ استان شده است.
وی ادامه داد: در استان آذربایجان شرقی بر اثر سیل یک مرد ۸۰ ساله در شهرستان اسکو جان باخت، همچنین یک تیم از امدادگران هم در حال ارزیابی خسارات سیل در این استان هستند. همچنین ۲ شهر و ۸ روستا در شهرستانهای ارومیه، سلماس و خوی از سیل متاثر شدند که علاوه بر ارزیابی امدادگران از مناطق متاثر از سیل، ۲ خانه هم از آب تخلیه شد.
رئیس سازمان امداد و نجات خاطرنشان کرد: در استان سیستانوبلوچستان ۴۳ روستا در شهرستانهای سرباز، چابهار و قصر قند دچار سیل و آبگرفتگی شدند که در این مناطق ۱۶ نفر امدادرسانی و اسکان داده شدند. سایر مناطق نیز دچار آبگرفتگی جزئی یا انسداد راههای ارتباطی شدهاند. ولیپور تصریح کرد: استان گلستان بدون مداخلات جوی بوده و در کرمان ورزش باد شدید و هرمزگان بارش باران را شاهد بودیم که هیچ کدام نیاز به امدادرسانی نداشتند.
پیشبینی بارش باران در تهران و ۱۶ استان
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی از بارش باران، گاهی رگبار و رعدوبرق و وزش باد شدید موقت در برخی مناطق تهران و ۱۶ استان دیگر طی امروز و فردا (۲۶ تیر و ۲۷ تیر) خبر داد. صادق ضیاییان اظهار کرد: تا یکشنبه در نیمه جنوبی و ارتفاعات مرکزی سیستانوبلوچستان و در برخی مناطق هرمزگان، کرمان و فارس در ساعات بعدازظهر و اوایل شب رگبار و رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی پیشبینی میشود.
همین شرایط روز شنبه در برخی مناطق شمال آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، قزوین، البرز، خراسان شمالی، خراسان رضوی، شرق اصفهان، شمال مرکزی و ارتفاعات تهران و سمنان و روز یکشنبه در برخی نقاط اردبیل، استانهای واقع در سواحل دریای خزر و ارتفاعات البرز مرکزی واقع در استانهای قزوین، البرز، تهران و سمنان رخ خواهد داد. به گفته مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی، طی روزهای شنبه و یکشنبه نیمه شرقی خلیجفارس، تنگه هرمز و دریای عمان مواج خواهد بود.
انسداد مسیرهای منتهی به برخی روستاها بر اثر سیل در سیستانوبلوچستان
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستانوبلوچستان گفت: طغیان رودخانههای فصلی در جنوب این استان، بعضی مسیرهای منتهی به روستاها را مسدود کرده اما با فروکش کردن سیلاب این مسیرها بازگشایی میشود. علیرضا شهرکی اظهار داشت: طغیان رودخانههای فصلی در جنوب سیستانوبلوچستان باعث میشود بعضی مسیرهای منتهی به روستاها بسته شود که با فروکش کردن سیلاب این مسیرها بازگشایی میشود.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستانوبلوچستان با بیان اینکه بر اثر بارندگی پنجشنبهشب برق ۵۰ روستا قطع شد، گفت: خوشبختانه با تلاشهای انجامشده برق۴۱ روستا وصل شده اما ۹ روستا همچنان برق ندارند. وی ادامه داد: توفان قاعدتا خساراتی به زیرساختهای آب، برق و ارتباطاتمان زده اما چیزی که بگوییم بحرانی باشد در استان رخ نداده است.
در پی وقوع سیل در اروپا بیش از ۱۲۰ نفر کشته و ۱۳۰۰ نفر در آلمان مفقود شدند
سیل ویرانگری که از روز پنجشنبه بر اثر بارش شدید باران و طغیان رودخانهها در غرب اروپا شهرهای مختلفی در آلمان، بلژیک، فرانسه و هلند را درنوردیده، بیش از ۱۲۰ کشته و بیش از ۱۳۰۰ مفقود بر جا گذاشته است. در حالی که رسانهها اعلام کردهاند این سیل مرگبارترین فاجعه طبیعی را در آلمان از زمان جنگ دوم جهانی رقم زده، آنگلا مرکل از گسترش ابعاد این فاجعه طی روزهای آتی ابراز نگرانی کرده است.
سیل فاجعهبار در غرب اروپا تاکنون بیش از ۱۲۰ قربانی داشته و هزاران نفر نیز مفقود شدهاند. بر اساس این گزارش، در آلمان حداقل ۱۰۳ نفر کشته و ۱۳۰۰ نفر مفقود شدهاند. «اولریش سوپارت» سخنگوی پلیس شهر کوبلنز آلمان به سیانان گفت: «هنوز هیچ نقطه پایانی (برای این فاجعه) وجود ندارد». بر اساس آخرین اخبار حداقل ۱۶۵ هزار نفر در حال حاضر در ۲ ایالت «راینلاند-فالتس» و «نوردراین- وستفالن» فاقد برق هستند. سخنگوی سرویس آب و هوای آلمان هم گفت: «در برخی مناطق طی ۱۰۰ سال بارندگی اینچنینی نداشتهایم».
در همین حال منابع خبری از احتمال افزایش آمار کشتهشدگان و مفقودشدگان خبر دادهاند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان با ابراز تأسف از جان باختن افراد و رنج آسیبدیدگان این حادثه، آن را فاجعه و تراژدی دانست و از گسترش ابعاد این فاجعه طی روزهای آتی ابراز نگرانی کرد. روزنامه فرانسوی «اوئست فرانس» نیز نوشت: آلمان بدترین فاجعه طبیعی پس از جنگ دوم جهانی را تجربه میکند.
روزنامه بیلد آلمان پس از ویرانی و رعب و وحشت ساکنان غرب این کشور، این حادثه را «سیل مرگ» توصیف کرد. پس از جاری شدن سیل، بالگردهای پلیس و صدها سرباز در نواحی آسیبدیده مشغول نجات افرادی شدند که گرفتار سیلاب بودند. منابع آلمانی میگویند اوضاع به حدی وخیم است که علاوه بر ۲۵۰۰ نیروی امدادی، ارتش نیز به کمک آمده و صدها نظامی در حال یاری رساندن به تلاشها برای نجات مردمی هستند که در مناطق سیلزده روی سقف خانهها یا در میان جریان آب گرفتار شدهاند.
همچنین تانکهای نیروی زمینی برای پاک کردن جادهها از ویرانههای سیل و بالگردهای نیروی هوایی برای نجات مردم، به کمک آمدهاند. به نوشته رویترز، مقامهای آلمانی میگویند حداقل ۲۰۰ هزار خانه به دلیل نابودی تأسیسات تولید انرژی، برق خود را از دست دادهاند. به گزارش رویترز، سیل اخیر یکی از بدترین سیلهای آلمان در چند سال گذشته است. در سال ۲۰۰۲، سیل ۲۱ نفر را در شرق آلمان و بیش از ۱۰۰ نفر را در منطقه مرکز اروپا به کام مرگ کشاند.
بارش شدید باران طی روزهای اخیر علاوه بر آلمان در فرانسه، هلند، سوییس و بلژیک باعث به راه افتادن حجم گستردهای از سیل در غرب اروپا شده و تعداد زیادی از واحدهای مسکونی را در مسیر خود از بین برده است. خبرگزاری فرانسه در این باره اعلام کرد: ساکنان بسیاری از مناطق لوکزامبورگ و هلند مجبور به تخلیه منازل خود شدند.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، مقامهای بلژیک نیز خبر دادند در نتیجه سیل ناشی از بارشهای شدید اخیر در این کشور تاکنون حداقل ۲۲ نفر از جمله یک دختر ۱۵ساله کشته شدند. حدود ۲۱۰۰۰ نفر هم در منطقه جنوبی والونیا بدون برق هستند و اوضاع در سراسر شبکه برق «بسیار پیچیده» است؛ حدود ۳۰۰ نقطه توزیع برق دچار آبگرفتگی شده و دسترسی به آنها غیرممکن است. در بلژیک نیز تصاویر تکاندهنده از اتومبیلهایی که سیل در خیابانهای شهر «ورویرز» با خود میبرد منتشر شده است.
ساکنان «لییِژ»، سومین شهر بزرگ بلژیک بعد از بروکسل و آنتورپ دستور تخلیه خانهها را گرفتهاند. دولت محلی در بیانیهای گفت: این بحران استثنایی است و مردم باید به هم کمک کنند. از فرانسه نیز گزارش شده ۲۵ خانه در محله «شولد بیآدنو» در منطقه کوهستانی «آیفل»، جایی که وضعیت اضطراری اعلام شده، در خطر فروریزی است. همچنین راه ارتباطی برخی خانهها کاملا با جهان بیرون قطع شده و حتی با قایق نمیتوان به آنها دسترسی یافت. در هلند هر چند گزارشی از کشته یا زخمی شدن مردم منتشر نشده اما از هزاران نفر در شهرهای کوچک و روستاها که در طول رود میوز زندگی میکنند خواسته شده خانههایشان را ترک کنند.
دیدار بایدن و مرکل
در حالی که آلمانیها درگیر بحران سیل هستند، «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان و «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا پنجشنبه گذشته ضمن دیدار با یکدیگر در واشنگتن، درباره مسائل مختلف از جمله مذاکرات برجام بحث و گفتوگو کردند. مرکل در نشست خبری مشترک با رئیسجمهور آمریکا گفت در این دیدار با جو بایدن درباره ایران گفتوگو کرد. صدراعظم آلمان تصریح کرد: من در این دیدار بر ضرورت حفظ برجام و سرانجام موفقیتآمیز مذاکرات وین تأکید کردم.
مرکل اظهار داشت تمام تلاشها باید برای به پایان رساندن مذاکرات وین درباره برجام انجام شود. جو بایدن هم ضمن تمجید از مرکل، او را دوست شخصی خود و دوست ایالات متحده خواند و گفت: همکاری بین واشنگتن و برلین همیشه قوی بوده است و امیدواریم قوی باقی بماند. رئیسجمهور آمریکا در دیدار با مرکل درباره اجرای پروژه «نورداستریم-۲» برای انتقال گاز روسیه به آلمان ابراز نگرانی کرد و گفت با وجود اختلاف نظر موجود، تیمهای کارشناسی ۲ کشور در تلاشند در صورت تضعیف امنیت انرژی اوکراین، راههایی عملی پیدا کنند.
منبع: روزنامه وطنامروز
انتهای پیام/
انتهای پیام/