دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

ایران در «ماکس ۲۰۲۱» به دنبال چیست؟

پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی هوافضای روسیه موسوم به ماکس ۲۰۲۱ با حضور فعال ایران و ۵۵ کشور در محل مجموعه نمایشگاه هوایی شهر ژوکوفسکی آغاز به کار کرد.
کد خبر : 596001
ماکس



به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، پانزدهمین نمایشگاه بین المللی هوافضای روسیه موسوم به ماکس ۲۰۲۱ در محل مجموعه نمایشگاه هوایی شهر ژوکوفسکی در شرق مسکو آغاز به کار کرد.


به گفته مسئولان این نمایشگاه، ماکس شامل بیش از ۱۵۰ کنفرانس، میزگرد، جلسات و سمینارها است و همچنین یک بستر منحصر به فرد برای مبادله علمی است که باعث افزایش کارایی تحقیقات در بسیاری از حوزه‌ها می‌شود.


در این نمایشگاه هوایی جدیدترین دستاوردهای صنعت هوافضای روسیه چه در حوزه هواپیماهای مسافری و باری و چه در حوزه هواپیماهای نظامی، بمب‌افکن‌ها و هواپیماهای راهبردی روسیه که بنا به ملاحظات خاص در سایر نمایشگاه‌های هوایی به نمایش در نمی‌آیند، در معرض دید بازدیدکنندگان قرار می‌گیرد.


این نمایشگاه یک اتفاق بزرگ در دنیا به‌حساب می‌آید و هر دو سال یک‌بار در روسیه برگزار می‌شود؛ در نمایشگاه ماکس (MAKS) صدها شرکت از کشورهای مختلف از جمله ۳۰ شرکت از جمهوری اسلامی ایران حضور دارند.


هیئت جمهوری اسلامی ایران نیز به ریاست امیر خواجه فرد معاون وزیر دفاع و رئیس سازمان صنایع هوایی کشورمان در نمایشگاه ماکس ۲۰۲۱ حضور دارد و آخرین دستاوردهای کشورمان در حوزه صنایع هوایی در غرفه جمهوری اسلامی ایران به نمایش گذاشته می‌شود؛ «امیر خواجه فرد» معاون وزیر دفاع و رئیس سازمان هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه برای سومین سال است که در نمایشگاه معتبر بین‌المللی هوا و فضای روسیه موسوم به ماکس صاحب غرفه شده‌ایم، گفت: «این نمایشگاه نشان‌دهنده بخشی از آخرین فعالیت‌های ما در حوزه صنعت هوایی است».







بیشتر بخوانید:


بهترین مراکز نگهداری و تعمیر موتور هواپیما (MRO) را در صنعت هوایی داریم




وی تصریح کرد: «سعی داریم در این نمایشگاه که از مهم‌ترین نمایشگاه‌های معتبر روسیه در سطح جهانی است آخرین محصولات تولیدی خودمان را ارائه دهیم و زمینه گفت‌وگو با شرکت‌های خصوصی و دولتی روسیه و دیگر کشورهای شرکت‌کننده در حوزه توسعه تولیدات خود را که ۵۰ سال اخیر داشتیم بر اساس نقشه راه صنعت دفاعی فراهم کنیم».


جمهوری اسلامی ایران در دوره‌های اخیر ماکس با برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری جذب شرکت‌های همکار و با نیم‌نگاهی به موضوع صادرات در برخی حوزه‌ها به معرفی برخی توانمندی‌های خود پرداخته است.





با توجه به ویدئو منتشرشده، سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع در غرفه‌ ایران برخی از دستاوردهای خود نظیر جت آموزشی رزمی یاسین، هواپیما سبک فجر ۳، موتور توربوجت طلوع، پهپاد رزمی شناسایی مهاجر ۶، هلیکوپتر صبا ۲۴۸ و پهپاد جت کرار (همگی در قالب ماکت) و برخی قطعات ساخته‌شده در ایران را در معرض دید عموم قرار داده است که به مشخصات بخشی از آن‌ها اشاره می‌شود؛


*جت آموزشی پیشرفته یاسین


«یاسین» اولین هواپیمای جت آموزشی-رزمی ساخت ایران است؛ این هواپیما توسط متخصصان سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح و نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی طراحی و ساخته شده و به‌عنوان هواپیمای آموزشی در تعلیم خلبانان جنگنده کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد.


*هواپیما سبک فجر ۳


یک هواپیمای تمام کامپوزیت ملخی با موتور پیستونی به ظرفیت ۴ نفراست که تمامی مراحل طراحی و ساخت آن توسط متخصصان صنعت هوایی انجام‌شده است.


*موتور توربوجت طلوع


طلوع در واقع موتوری توربوجت است که توسط متخصصان داخلی طراحی و برای استفاده در پهپادها و موشک‌های کروز مورد استفاده قرار می‌گیرد که یک نمونه آن پهپاد کرار و موشک کروز دریایی نور است؛ این موتور با طول محوری حدود ۱.۳ متری می‌تواند نیرویی معادل ۳۷۰۰ نیوتن را تولید کند و در زمره موتورهای برتر جهان است.


*پهپاد رزمی شناسایی مهاجر ۶


ایران در «ماکس ۲۰۲۱» به دنبال چیست؟


این پهپاد آخرین و پیشرفته‌ترین نوع از خانواده مهاجر است که در سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع طراحی و ساخته‌شده است. بال‌های مهاجر ۶ در حدود ۵.۵ متر طول و ۱۰ متر سطح مقطع دارد که به‌وسیله آن قادر است تا نزدیک به ۴۰ کیلوگرم تسلیحات از انواع موشک‌های هدایت‌لیزری، بمب‌های هدایت‌شونده و سقوط آزاد را در زیر بال‌های خود حمل کند. این پهپاد با مداومت پروازی ۱۲ ساعته خود تا محدوده ۲۰۰ کیلومتری و ارتفاع ۱۸ هزار پایی قادر به پرواز و انجام هرگونه عملیات را دارد. حداکثر سرعت این پهپاد ۲۰۰ کیلومتر در ساعت تخمین زده می‌شود.


به نظر می‌رسید متولیان این حوزه مانند وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می‌توانند با اتخاذ تصمیمات سازنده، مسیر پیشرفت صنایع هوایی کشورمان را بهبود ببخشند و در شرایطی که تحریم‌های ظالمانه بین‌المللی علیه ایران وضع شده است، این دست نمایشگاه‌ها به دلیل کارآمدی تجهیزات ایرانی و قیمت ارزان‌تر نسبت به نمونه‌های خارجی می‌تواند در جذب مشتریان خارجی مؤثر باشد.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب