دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

گران فروشی ایرلاین‌ها تا کی ادامه دارد؟

تعدادی از ایرلاین‌ها در یک اقدام خودسرانه نرخ‌های بلیت خود را بین ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش داده‌اند و وزیر راه و شهرسازی این موضوع را کتمان می‌کند.
کد خبر : 595794
بلیت هواپیما

به گزارش خبرنگار مسکن و شهرسازی گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، یکی دو ماهی هست که قیمت بلیت هواپیما نقل محافل شده چرا که تعدادی از ایرلاین‌ها در یک اقدام خودسرانه نرخ‌های بلیت خود را بین ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش داده‌اند.


ایرلاین‌ها به بهانه اینکه فاصله گذاری اجتماعی در بخش هوایی بسیار زیان آور بوده و از سوی دیگر با افزایش نرخ دلار بسیاری از هزینه‌های ایرلاین‌ها که ارزی است آنها را متحمل ضرر و زیان بسیار زیادی کرده است در یک اقدامی عجیب از ابتدای تیر امسال نرخ‌های خود را افزایش داده‌اند.


به عنوان نمونه نرخ مصوب قیمت بلیت هواپیما در مسیر تهران -مشهد حدود ۷۰۳ هزار تومان است اما اکنون کمتر بلیتی در این مسیر با این نرخ پیدا می‌شود، به عبارتی در مسیر تهران-مشهد هیچ بلیتی با نرخ مصوب وجود ندارد و تمامی بلیت‌ها با قیمتی بالغ بر یک میلیون تومان به فروش می‌رسد. 


البته اقدام خودسرانه ایرلاین‌ها از سوی مسئولان ذی ربط بی جواب نمانده است بطوریکه سازمان هواپیمایی کشوری تاکنون چندین بار به ایرلاین ها اخطارهای متعددی داده است، سازمان متبوع حتی در برخی از موارد تهدید به لغو پروازهای ایرلاین ها کرده اما به نظر می رسد این تهدیدها کارساز نبوده و آنها همچنان بر گرانی پافشاری می کنند.


تورج زنگنه رئیس سابق سازمان هواپیمایی از ابلاغ دستورالعملی به تمامی شرکت‌های هواپیمایی مبنی بر اصلاح هر چه سریعتر نرخ‌های بلیت پروازهای داخلی خبر داده و می‌گوید به هیچ عنوان شرکت‌های هواپیمایی قبل از برگزاری جلسه شورای عالی هوایی حق افزایش نرخ بلیت را ندارند و تا زمانی که افزایش نرخی در این حوزه تصویب نشده است، نباید هیچ شرکتی قیمت‌های خود را تغییر دهد.


او ادامه داد: ما موضوع افزایش قیمت بلیت هواپیما را از طریق تعزیرات حکومتی هم دنبال می‌کنیم و بخشنامه‌ای زده‌ایم تا این سازمان در حوزه‌ قیمت‌گذاری نرخ‌های بلیت هواپیما ورود کنند.


رئیس سابق سازمان هواپیمایی کشور گفت: شرکت‌های هواپیمایی معتقدند که باید نرخ‌های آن‌ها مطابق جهش نرخ ارز افزایش یابد به همین دلیل وقتی با مقاومت یا مخالفت دستگاههای مسئول روبرو می شوند خودسرانه اقدام می کنند، البته از سوی دیگر بسیاری از شرکت‌های خدمات دهی به ایرلاین‌ها در بخش زمینی و هوایی به دلیل تاثیر گرفتن از ارز، نرخ‌های خود را افزایش داده‌اند.


ذیبخش سخنگوی سازمان هواپیمایی کشور هم اعلام کرد که تاکنون تمامی شکایات مردمی مبنی بر گران فروشی بلیت هواپیمایی را به سازمان تعزیرات حکومتی ارسال کرده ایم و تاکنون هم ۲ شرکت هواپیمایی اخطار دریافت کرده‌اند. امیدواریم با برگزاری جلسه شورای عالی هواپیمایی این موضوع به یک جمع بندی نهایی برسد.




بیشتر بخوانید:





محمد اسلامی وزیر راه وشهرسازی نیز چندی پیش صراحتا اعلام کرد که به هیچ عنوان ایرلاین ها حق ندارند نرخ های خود را تغییر دهند و ما هم برنامه ای در این خصوص نداریم از اینرو در صورت افزایش قیمت با آن‌ها برخورد خواهد شد.


وزیر راه و شهرسازی همچنین ضمن کتمان افزایش قیمت بلیت پروازها هر گونه اقدام در جهت برگزاری جلسه در شورای عالی هواپیمایی درباره اصلاح و بحث بر روی تعیین نرخ بلیت های هواپیمایی را رد کرده است.


او همچنین درباره نحوه تعیین بلیت هواپیما می‌گوید براساس قانون قیمت، بلیت هواپیما آزاد است و شرکت‌های هواپیمایی براساس عرضه و تقاضا قیمت‌ها را تعیین می‌کنند، اما برای آنکه در حق مردم زیان نشود، ما برای آن کف و سقفی تعیین کرده‌ایم و از این روش بر قیمت بلیت نظارت می‌کنیم.


با این حال طبق گفته سخنگوی سازمان هواپیمایی مقرر شده بود که در این هفته وضعیت نرخ بلیت هواپیما تعیین تکلیف شود که به دلیل پیشنهاد ستاد ملی کرونا تمامی ادارات تا یکشنبه هفته بعد تعطیل است. بهر حال امید می رود که بعد از تشکیل جلسه و در صورتی که مجوزی برای افزایش قیمت بلیت هواپیما توسط شورای عالی هواپیمای ارائه نشد، ایرلاین‌ها اقدام خودسرانه خود را در به پایان رسانه و نرخ ها را به شرایط قبلی خود برگردانند.


طبق مصوب شورای عالی هواپیمایی در ۲۵ آبان‌ سال ۹۹ نرخ بلیت هواپیما حدود ۱۰ درصد افزایش یافت و طبق آخرین مصوبه سازمان هواپیمایی در خرداد ماه امسال هم کف قیمتی نرخ‌های بلیت برداشته شد، بر این اساس ایرلاین‌ها می‌توانستند تا سقف تعیین شده اقدام به فروش بلیت هواپیما به مسافران کنند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب