دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 تير 1400 - 17:58

آئین آغاز به کار برنامه‌های فرهنگی ستاد اربعین حسینی

آئین آغاز به کار برنامه‌های فرهنگی ستاد مرکزی اربعین حسینی با عنوان (با کاروان حسینی تا اربعین) در محل نمازخانه سازمان حج برگزار شد.
کد خبر : 595771
آیین آغاز به کار برنامه اهی فرهنگی ستاد اربعین حسینی



به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، آئین آغاز به کار برنامه‌های فرهنگی ستاد مرکزی اربعین حسینی تحت عنوان «با کاروان حسینی تا اربعین» امروز با حضور سیدعبدالفتاح نواب، نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت، محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات، علی‌رضا رشیدیان، رئیس سازمان حج و زیارت، احمد محمدی‌فر، دبیر ستاد مرکزی اربعین، رمضانعلی سبحانی‌فر مدیر عامل شرکت ملی پست و جمعی از مسئولان اربعین در محل نمازخانه سازمان حج برگزار شد.


در ابتدای این مراسم، حمید احمدی، رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین حسینی با اشاره به آغاز حرکت امام حسین (ع) به شهر کوفه، اظهار کرد: ما از امروز برنامه‌های کمیته فرهنگی و آموزشی را آغاز می‌کنیم و با توجه به نامشخص بودن وضعیت اربعین سال جاری، برای همه سناریوهای احتمالی برنامه داریم.


وی با بیان اینکه ایده و ابتکارهای جدید را در دانشگاه امام صادق و کمیته اربعین بررسی می‌کنیم، افزود: برنامه‌های آموزشی و حتی سلسله همایش‌هایی پیش‌بینی شده است و از پنجشنبه چندین گروه از اهالی فرهنگ و ادب عراق را دعوت کردیم.


همچنین با ستاد بازسازی عتبات پیوست‌های فرهنگی آمادگی کردیم تا در صورت برگزاری مراسم اربعین با حضور زائران ایرانی آن‌ها را در اختیار موکب‌داران قرار دهیم.


در ادامه حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب، نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه هشتم ذی‌الحجه روز ترویه است، یادی از شهدا حج خونین و حج تمتع ۹۴ کرد و گفت: هر سال در این ساعات پیام مقام معظم رهبری به مسلمانان و حج‌گزاران بود. سال گذشته که حج برگزار نشد، رهبر معظم انقلاب طبق سال‌های قبل پیامی صادر کردند و امسال هم معظم‌له پیامی به مناسبت حج صادر کردند.


وی در ادامه پیام رهبر معظم انقلاب درباره حج ۱۴۴۲ را قرائت کرد. در بخشی از پیام رهبر معظم انقلاب آمده است: «امسال نیز امّت اسلامی از نعمت عظیم حج محروم ماندند و دل‌های مشتاق، با آه‌وافسوس، ضیافت در خانه‌ محترمی را که خدای حکیم و رحیم برای مردم بنا نهاده است، از دست دادند؛ این دوّمین سال است که موسم شادمانی و بهجت معنوی حج، به موسم فراق و حسرت تبدیل می‌شود و بلای بیماری همه‌گیر، و شاید نیز بلای سیاست‌های حاکم بر حرم شریف، چشم مشتاق مؤمنان را از مشاهده‌ی نماد وحدت و عظمت و معنویت امّت اسلامی محروم می‌سازد و این قلّه‌ی پُرشکوه و سرافراز را با ابر و غبار می‌پوشاند، این امتحانی همچون دیگر امتحان‌های گذرای تاریخ امّت اسلامی است که می‌تواند فردایی تابناک در پی داشته باشد؛ مهم آن است که حج در شاکله‌ حقیقی‌اش، در دل‌وجان آحاد مسلمانان زنده بماند و اکنون که کالبد مناسکیِ آن موقّتاً حضور ندارد، پیام متعالی آن کمرنگ نشود.


همچنین در بخش دیگری از پیام مقام معظم رهبری آمده است: «امسال، حجّ بیتِ معظّم در دسترس نیست ولی توجّه به ربّ‌البیت و ذکر و خشوع و تضرّع و استغفار در دسترس است؛ حضور در عرفات میسّر نیست امّا دعا و مناجاتِ معرفت افزا در روز عرفه میسّر است؛ رَمی شیطان در منا ممکن نیست امّا دفع و طرد شیاطین قدرت‌طلب در همه‌جا ممکن است؛ حضور یکپارچه‌ی بدن‌ها در گِرد کعبه فراهم نیست امّا حضور یکپارچه‌ی دل‌ها بر گِرد آیات روشن قرآن کریم و اعتصام به حبل‌الله وظیفه‌ی همیشگی است.


حمید احمدی در ادامه پیام رهبر معظم انقلاب افزود: ما پیروان اسلام که امروز از جمعیّت عظیم، سرزمین گسترده، ثروت‌های طبیعی بی‌شمار، و ملّت‌های زنده و بیدار برخورداریم، باید با داشته‌ها و ممکن‌های خود، آینده را رقم بزنیم. ملّت‌های مسلمان در ۱۵۰ سال اخیر، نقشی در سرنوشت کشورها و دولت‌های خود نداشته و به جز استثناهای معدود، یکسره با سیاست دولت‌های متجاوز غربی مدیریت شده و دستخوش طمع‌ورزی و دخالت و شرارت آن‌ها بوده‌اند. عقب‌ماندگیِ علمی و وابستگی سیاسیِ امروزِ بسیاری از کشورها محصول آن انفعال و بی‌کفایتی است. ملّت‌های ما، جوانان ما، دانشمندان ما، علمای دینی و روشنفکران مدنی ما، سیاست‌ورزان و احزاب و جمعیت‌های ما، امروز باید آن گذشته‌ بی‌افتخار و شرم‌آور را جبران کنند؛ باید بِایستند و در برابر زورگویی و دخالت و شرارت قدرت‌های غربی «مقاومت» کنند.»


در ادامه نیز احمد محمدی‌فر، دبیر ستاد مرکزی اربعین حسینی با بیان اینکه ما در ستاد اربعین در تلاش هستیم تا بتوانیم منویات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه اربعین به عنوان یک نماد اسلامی و به عنوان یک آیت بزرگ الهی که در سال‌های اخیر خود را نشان داده و جهانیان آن را مورد توجه قرار دادند، به منصه ظهور برسانیم، اظهار کرد: امروز کمیته فرهنگی ستاد مرکزی اربعین با عنایت همه دستگاه‌های فرهنگی که با این کمیته همکاری می‌کنند، به عنوان محوری‌ترین کمیته اربعین نقش مهمی ایفا می‌کنند.


وی با بیان اینکه ما در حوزه مخابرات و ارتباطات در اربعین خدماتی داشتیم، افزود: از خداوند می‌خواهیم به ما نیرو و توان دهد تا بتوانیم در اعتلای راه سرور و سالار شهیدان اباعبدالله الحسین (ع) فعالیت‌های تأثیرگذاری داشته باشیم. همچنین از همه فعالان این حوزه می‌خواهم که در هر شرایط پویایی در زمینه اربعین را حفظ کنند.


در ادامه نیز محمدجواد آذری جهرمی، وزیر فناوری و ارتباطات با بیان اینکه ایام حج تمتع است که امسال با شیوع کرونا بسیاری از مسلمانان از حضور در سرزمین وحی جاماندند، اظهار کرد: شخصیت انسان در اعمال حج و روز عرفه گرفته می‌شود و به فطرت باز می‌گردد. انسان در این اعمال می‌فهمد که واقعاً هیچ است. در این ۳۸ روزی که بنده در سال ۹۲ توفیق تشرف به حج تمتع داشتم، چند روزی هم در مدینه منوره حضور داشتیم و پیامبر اعظم (ع) و امامان بقیع را زیارت کردیم.


وی با اشاره به اینکه حج فرصتی است که متوجه شویم که هدف از مسلمانی چیست، تصریح کرد: وقتی موضوعی را درک کنیم دیگر اعمال برایمان تکلیف نیست، بلکه مفهومی خواهد داشت. امیدواریم مسلمانان بتوانند از فضیلت و فرصتی در اختیارشان قرار می‌گیرد، استفاده کرده و به معرفت برسند.


آذری جهرمی با بیان اینکه در سال ۶۱ هجری امام حسین (ع) در زمانی که در مکه مکرمه برای به جا آوردن اعمال حج بودند، سفر خود را نیمه‌کاره می‌گذارند، گفت: یکی از دلایل نیمه‌کاره بودن حج توسط امام حسین (ع) ممکن است این باشد که ما جویای آن باشیم که فهم وجود خدا برای چیست؟ امام حسین (ع) این حرکت را آغاز و از حجاز به سمت کوفه جایی که باید حکم خدا را جاری می‌کرد، حرکت کرد.


وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه امام حسین (ع) برائت از مشرکان عملی را به ما نشان دادند، افزود: راهپیمایی اربعین حسینی بخشی از مغناطیس حسینی است. اما آیا افراد در مجاورت این مغناطیس خودشان هم تبدیل به آهنربا می‌شوند؟ تمام افرادی که در زمینه هدایت انسان‌ها تلاش می‌کنند باید در این زمینه برنامه‌ریزی کنند؛ فرد و خانواده‌ای که در مسیر اربعین می‌رود باید پیام اربعین را درک کند که در این زمینه کمیته اربعین اقداماتی انجام داده است.


وی با بیان اینکه امسال به دلیل شیوع کرونا ممکن است حضور حداکثری اربعین را شاهد نباشیم یا اصلاً برخی به هر دلیلی توفیق تشرف نداشته باشند، گفت: ظرفیت فضای مجازی جایی برای ترویج فرهنگ حسینی است. باید از زوایای احساسی و منطقی افراد به‌صورت کوتاه و گزیده پیام اثرگذار را منتقل کرد.


انتهای پیام/۴۰۷۶/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب