دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در یک همایش عنوان شد؛

اربعین فرصت دعوت به اسلام ناب و پیروی از راه امام‌حسین (ع)

در همایش «اربعین و مسائل جهان اسلام» از  اربعین به‌عنوان فرصتی مناسب جهت دعوت به اسلام ناب و پیروی از راه امام‌حسین‌(ع) یاد شد.
کد خبر : 321530
78383dfe0222439283d7e8ac8c815cd0.jpg

به گزارش خبرنگار اعزامی حوزه حج و زیارت گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از کربلای معلی، همایش بین‌المللی «اربعین و مسائل جهان اسلام»  با حضور شماری از اندیشمندان و فرهیختگان کشورهای مختلف از سوی کارگروه  بین‌الملل کمیته فرهنگی آموزشی ستاد مرکزی اربعین امروز (یکشنبه ششم آبان‌ماه) در شهر کربلا برگزار شد.


در این همایش یک‌روزه اندیشمندانی از کشورهای ایران، عراق، آذربایجان، افغانستان، آلمان، آمریکا و بحرین درباره ابعاد مختلف کنگره عظیم اربعین حسینی و آثار آن در جامعه اسلامی و شعار اربعین امسال با عنوان «الحسین یجمعنا»  سخنرانی کردند.


سخنرانان در این همایش پیام امام حسین (ع) و اربعین را جهانی توصیف و تصریح کردند اربعین به‌عنوان یک پدیده بی‌بدیل در دنیا، فرصت بررسی مسائل جهان اسلام و ارائه راهکارهای برون‌رفت از آن را فراهم کرده است.


سخنرانان با تأکید بر اینکه امام حسین(ع) متعلق به همه جهانیان است، خاطرنشان کردند: محبت و عشق به حسین‌بن‌علی(ع) در میان افرادی که حول زیارت اربعین در کربلا گرد هم می‌آیند، موج می‌زند. 


 در این همایش که  امروز در هتل علی‌الدر کربلا برگزار شد، سعیده بنجوانی با اشاره به اینکه پیام اربعین امروز در سراسر جهان در حال منتشر شدن است، افزود: آنچه انسان در مسیر پیاده‌روی اربعین مشاهده می‌کند محبت و عشق به امام حسین (ع) است.


وی افزود: همان‌گونه که حضرت زینب (س) در قضیه عاشورا اظهار کردند، در مسیر زیارت اربعین، انسان جز زیبایی چیز دیگری نمی‌بیند و همه حول محور امام حسین (ع) گرد هم می‌آیند.


وی راه نجات مسلمانان را تمسک به اهل بیت(ع) دانست و تصریح کرد: مسیری که امام حسین (ع) انتخاب کرد باید ادامه یابد تا این فرهنگ در میان آزادی‌خواهان جهان نهادینه شود.


حجت‌الاسلام سید محمدجواد مظلومی دیگر سخنران این همایش بود که تأکید کرد: حرکت امام حسین (ع) و زیارت اربعین می‌تواند مسلمانان را متحد کند.


وی گفت: حضور اقشار مردم با گرایش‌های مختلف در پیاده‌روی اربعین نشان می‌دهد افراد با وجود تفاوت‌هایی که دارند؛ می‌توانند اختلاف نداشته باشند امری که نیاز امروز جهان اسلام است.


وی با بیان اینکه امام حسین(ع) فقط به شیعیان و مسلمانان تعلق ندارد، افزود: افرادی که در راهپیمایی اربعین حضور می‌یابند در معرکه حق و باطل در مقابل باطل و طرف حق ایستاده‌اند.


در ادامه این همایش، سید عادل موسوی با اشاره به اقداماتی که از سال 2003 میلادی تاکنون برای برگزاری بهتر مراسم اربعین انجام شده است، گفت: در این راستا از کشورهای دیگر به‌ویژه جمهوری اسلامی ایران کمک گرفته‌ایم تا امکانات و تسهیلات برای زائران فراهم کنیم.


وی با بیان اینکه پیام‌های معنوی و فرهنگی زیارت اربعین نیز مورد توجه بوده است، افزود: از زبان رسانه می‌توان برای انتشار و انتقال پیام اربعین استفاده کرد.  


وی اضافه کرد: با همکاری مرکز تحقیقات عتبه حسینی، همایشی با مشارکت 13 دانشگاه عراق برگزار و موضوعات مختلف اربعین بررسی شد و قرار است نتایج آن در قالب برنامه فرهنگی و رسانه‌ای راهپیمایی اربعین استفاده شود.


امام جمعه شهر هوسان آذربایجان نیز در این همایش محور سخنان خود را آثار زیارت اربعین قرار داد.


علی علیف با اشاره به اینکه مردم جمهوری آذربایجان از زیارت اربعین به‌عنوان سفر عشق یاد می‌کنند، افزود: زیارت اربعین حاوی پیام‌هایی است که باید به جهانیان منتقل شود.


وی افزود: در این مسیر باید حسینی ماندن و درس انسانیت و انسان‌دوستی را بیاموزیم و قدم به قدم برای ظهور حضرت حجت (عج) آماده شویم.


این مبلّغ جمهوری آذربایجان با اشاره به حضور اتباع کشورهای مختلف در راهپیمایی اربعین تأکید کرد: در این سفر ملیت‌های مختلف در کنار هم قرار می‌گیرند و این فرصت فراهم می‌شود تا از مسائل و مشکلات هم با‌خبر شوند و در‌این‌باره گفتگو کنند.


سید بلاسم عزیز شبیب الزاملی رئیس دانشکده علوم اسلامی دانشگاه کربلا و سید کامل عبدالعظیم الیاسری رئیس عشیره یاسری دیگر سخنرانان عراقی همایش بین‌المللی «اربعین و مسائل جهان اسلام» هم محبت امام حسین (ع) را عامل اصلی گردآمدن میلیون‌ها نفر در ایام اربعین در کربلا دانستند.


بلاسم گفت: اربعین یک فرصت بزرگ فرهنگی و تبلیغی است که می‌توان در جهت اهداف اسلام استفاده کرد و چهره امام حسین (ع) و حقیقت دین اسلام را به جهانیان معرفی کرد.


حجت‌الاسلام موسوی از افغانستان نیز با تأکید بر اینکه امام حسین (ع)، آزادی‌خواهان جهان را جذب می‌کند، برگزاری این‌گونه همایش‌ها را برای معرفی زیارت اربعین و همفکری پیروان نهضت حسینی بسیار مثبت ارزیابی کرد.


وی تأکید کرد: این همایش‌ها ما را بیشتر به هم نزدیک می‌کند و با اطلاع‌رسانی مناسب می‌توان توطئه فرقه‌هایی را که برخلاف سنت پیامبر، به دنبال تخریب چهره اسلام هستند، نقش بر آب کرد.


این مبلّغ بین‌المللی افزود: مسیر اربعین فرصت دعوت به اسلام ناب و پیروی از راه امام حسین (ع) را فراهم می‌آورد و با برنامه‌ریزی فرهنگی می‌توان از این فرصت هرچه بیشتر بهره برد.


این همایش با سخنان آرگین کاراکوچ رئیس علویان مونیخ درباره ضرورت آشنایی جهانیان با زیارت اربعین ادامه یافت.


وی افزود: اربعین با مرکزیت حسین (ع)؛ پروازی است که همه را در یک مسیر به حرکت در می‌آورد و عشق، وفاداری، برادری، حقیقت و انسانیت را به ما می‌آموزد.


رئیس علویان مونیخ اضافه کرد: ما ممکن است در شکل عبادت تفاوت‌هایی داشته باشیم ولی این شکل نباید اتحاد را از ما بگیرد بلکه باید به اهل‌بیت(ع) به‌عنوان نقطه مشترک تکیه کنیم.


حسن قنبر پژوهشگر و خبرنگار بحرینی آخرین سخنران این همایش بود که پیرامون زیارت اربعین و وحدت اسلامی، واقعیت‌ها و چالش‌ها سخن گفت.


وی تأکید کرد: با توجه به چالش‌هایی که در حوزه تبلیغات روبه‌رو هستیم باید شعار «الحسین یجمعنا» را در سطح  بین‌المللی تبیین و با ارائه تصویری زیبا از اسلام  و اندیشه ناب اهل‌بیت، با تکفیر و تکفیریان مقابله کنیم.


این پژوهشگر افزود: در مسیر راهپیمایی اربعین به کاروان‌هایی برخورد کردیم که اصلاً مسلمان نیستند ولی در راهپیمایی اربعین شرکت كرده و آزادگی را سرلوحه خود قرار داده‌اند.


 انتهای پیام/4090/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب