حاکمیت طالبان به نفع مردم افغانستان و ایران نیست
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزای آنا، سیدرضا صدرالحسینی در نشست تخصصی «تحولات اخیر در افغانستان» خاطرنشان کرد: میان تصمیمگیران ایرانی شناخت خوبی از وضعیت افغانستان و طالبان وجود دارد. بنابراین برادران و خواهران افغان اطمینان داشته باشند که جمهوری اسلامی دغدغههای آنها را درک میکند.
مدیرگروه مطالعات افغانستان مجمع بینالمللی اساتید مسلمان دانشگاهها، به تعصب قومی و مذهبی طالبان اشاره کرد و گفت: در صورت مسلط شدن طالبان بر افغانستان، آنها این کشور را تبدیل به پشتونستان خواهند کرد که این موضوع به نفع مردم افغانستان، ایران و منطقه نخواهد بود. البته اینکه یک قوم کلیت نظام حاکم در افغانستان را تصاحب کند بسیار ضعیف است.
صدرالحسینی خاطرنشان کرد: باتوجه به شناخت کافی که در طول بیش از چهار دهه گذشته از افغانستان و مردم و جریانهای آن داریم به افغانها اطمینان میدهیم که ما هم به تشکیل دولت یک فراگیر با مشارکت همه اقوام باورمند هستیم.
وی از آمادگی ایران برای پذیرش پناهندگان افغان در صورت بالا گرفتن درگیریها در این کشور خبر داد و افزود: کیان شیعه در افغانستان برای جمهوری اسلامی اهمیت دارد و به همه افغانها قول می دهیم که ایرانیان نسبت به مسائل آنها بیتفاوت نیستند.
صدرالحسینی، درباره سناریوهای محتمل در افغانستان نیز گفت: یک احتمال ضعیف این است که دولت با امکانات محدودی که دارد شرایط را به وضعیت گذشته برگرداند و حاکمیتش را تجدید کند. در طول ۶ سال گذشته، دولت افغانستان نتوانست نیازهای اولیه مردم یعنی امنیت را برقرار کند و دولتی که با حمایت آمریکا روی کار آمد متاسفانه امنیت اولیه را برای مردم ایجاد نکرد و و حتی در مراکز مهم دولت افغانستان، امنیت قابل قبولی وجود نداشت.
مدیرگروه مطالعات افغانستان مجمع بینالمللی اساتید مسلمان دانشگاهها با بیان اینکه امن ترین مناطق در افغانستان، مناطق شیعه نشین بود، تصریح کرد: این وضعیت نشان داد که شیعیان افغانستان توانستهاند مسائل را در مناطق خودشان حل کنند و از این به بعد هم این امکان را خواهند داشت.
صدرالحسینی گفت: در سی سال گذشته، طالبان با نمایندگان دولت زیر یک سقف نرفته بود اما در تهران این اتفاق افتاد و با اتفاقاتی که در نشست هیأت دولت افغانستان و گروه طالبان درباره صلح در تهران افتاد، چشم انداز آینده خوب است اما نباید انتظار داشت در آینده نزدیک این موضوع اتفاق بیافتد.
وی تصریح کرد: اینکه به سرعت یک پیمان صلح بین دولت و طالبان نوشته شود بعید است و طالبان تا ۲ ماه دیگر برای اینکه دست برتر را در مذاکرات داشته باشد به تصرف مناطق مختلف افغانستان ادامه خواهد داد اما طالبان دنبال تصرف کابل نیست و میداند نمیتواند آنجا را تسخیر کند. طالبان در پی این است که تصویر غیرخشونت باری از خود به دنیا صادر کند اما چشمانداز صلح تا ۲ ماه دیگر قابل تصور نیست.
مدیرگروه مطالعات افغانستان مجمع بینالمللی اساتید مسلمان دانشگاهها، ایجاد وضعیت ملوک الطوایفی در افغانستان را از دیگر سناریوهای مطرح برای این کشور دانست و گفت: آمریکاییها بین قومیتها و گروههای مذهبی مختلف اسلحه پخش کرده اند و تشکیل حکومتهای پراکنده در افغانستان هم یکی از سناریوها است.
صدرالحسینی، بازگشت کامل آمریکا به افغانستان را سناریوی دیگر عنوان کرد و افزود: آمریکاییها اکنون ۲ هزار نیرو در کابل دارند و فضای کل افغانستان در اختیار آنهاست و به این راحتی آنجا را رها نمیکنند و امکان بازگشت کامل آنها وجود دارد.
نشست تخصصی «تحولات اخیر در افغانستان» با حضور پدرام عبداللطیف رهبر حزب کنگره ملی افغانستان و عضو پیشین مجلس نمایندگان افغانستان، سیدرسول موسوی دستیار وزیر و مدیرکل آسیای جنوبی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، محمدحسن جعفری دبیرکل حزب رفاه ملی افغانستان و رئیس مجمع فرهنگی انقلاب اسلامی، سیدرضا صدرالحسینی مدیرگروه مطالعات افغانستان مجمع بینالمللی اساتید مسلمان دانشگاهها و جمع دیگری از اساتید و کارشناسان روز چهارشنبه بعدازظهر برگزار شد.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/
انتهای پیام/