دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دانستنی‌های خانواده؛

چگونه کودک خجالتی را اجتماعی کنیم؟

خجالتی بودن کودک یک خصوصیت اخلاقی است که زمینه اکتسابی و ذاتی دارد و در صورت حمایت خانواده این رفتار اصلاح خواهد شد.
کد خبر : 594576
کودک



به گزارش خبرنگار خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا، خجالت در کودکان یک خصوصیت اخلاقی است که علاوه بر شرایط محیطی زمینه وراثتی هم می‌توان داشته باشد. تشویق و حمایت والدین اصلاح خواهد شد. بسیاری از کودکان و حتی نوجوانان وحتی بزرگسالان نیز درگیر این مسئله هستند.


اغلب کودکان خجالتی اجتماعی نیستند و در ارتباط ‌گیری با دیگران مشکل دارند حتی هنگام احوال پرسی پشت والدینشان پنهان می‌شوند.


راهکارهایی برای اجتماعی کردن کودک خجالتی


کودکان خجالتی نمی‌توانند به یکباره تغییر شخصیت دهند؛ اولین قدم برای کمک به کودکان خجالتی این است که به آنها کمک کنید با همسالان خود ارتباط برقرار کنند و در مورد چیزهایی که دوست دارند باهم صحبت کنند.


به علایق کودک توجه کنید


انجام فعالیت‌هایی که کودک از آن لذت می‌برد می‌تواند گامی برای دوستی با دیگران باشد؛ زیرا هنگامی‌که کودک بر فعالیت‌های سرگرم کننده متمرکز است در واقع او کاری برای انجام دادن و صحبت کردن دارد و از ترس رد شدن از سوی همسالان گوشه‌گیری نمی‌کند.


آموزش آداب و معاشرت


باید به کودک آموزش دهیم هنگامی‌که وارد جمعی می‌شود با صدای بلند و لبخند سلام و احوالپرسی کند و هنگامی‌که جمعی را ترک می‌کند از میزبان تشکر کند.


به کودک اجازه صحبت بدهیم


صحبت کردن در مورد احساسات به کودکان خجالتی کمک می کند افکار خود را به زبان بیاورند و با دیگران تعامل برقرار کنند.


صبور باشید


برطرف کردن خجالت در کودکان نیاز به زمان دارد، از این رو خانواده‌ها باید با آموزش‌های لازم و فراهم کردن شرایط محیطی کودک را برای این تغییر همراهی کنند.


روی کودکان برچسب «خجالتی» نزنید


بیان این‌که کودک خجالت می‌کشد یا خجالتی است، به کودک این پیام را می‌دهد که رفتاری غیرطبیعی دارد و شما از این بابت شرمنده یا نگران هستید و این رفتار موجب عدم اعتماد به‌نفس در کودک می‌شود.


عشق و علاقه خود به کودک را به زبان بیاورید


کودک خجالتی باید اطمینان داشته باشد که شما او را همان‌طور که هست هم دوست دارید. همین که کودک را در آغوش بگیرید، نشان می‌دهد او با همان ویژگی‌هایش شایسته دوست داشتن است در واقع محبت شما به کودک موجب افزایش اعتماد به نفس در او می‌شود.


کودک خجالتی را تشویق کنید


در روش‌های تربیتی نظام پاداش در صورتی‌که به موقع باشد همیشه تاثیر مثبتی در جهت نیل به اهداف داشته است. از این رو وقتی تلاش‌های کودک خجالتی برای برقرای ارتباط با دیگران را می‌بیند او را تحسین کنید.


خجالت آن‌قدرها هم بد نیست!


در پایان به یاد داشته باشید که خجالتی بودن همیشه هم ویژگی بد و نامطلوبی نیست؛ این ویژگی به همراه خود صفات دیگری را همراه دارد که مثبت و مطلوب است. مثلا احتیاط بیشتر، مشاهده دقیق‌تر و گوش دادن بهتر به گفته‌های اطرافیان. حتی گفته می‌شود کودکان خجالتی در آینده گوش شنوایی خواهند داشت.


انتهای پیام/۴۱۶۱



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب