دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سیدزاده در گفت‌وگو با آنا:

کمک مالی به فیلم‌ها بر اساس هزینه آنها باشد/ فیلم‌های بسیار کمی شانس دریافت تسهیلات اکران را دارند

یک تهیه‌کننده سینما معتقد است که کمک مالی به فیلم‌ها باید بر اساس هزینه آنها باشد تا فقط یک یا دو فیلم شانس دریافت این تسهیلات رانداشته باشند.
کد خبر : 594524
سیدزاده

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، اخیراً مرتضی شایسته دبیر شورای صنفی نمایش از به جریان افتادن روند اداری اعطای تسهیلات مالی به فیلم سینمایی «دینامیت» خبرداده است. این تسهیلات بر اساس مصوبه سازمان سینمایی برای حمایت از فیلم‌هایی که در شرایط کرونایی روی پرده می‌روند اتخاذ شده است و بر اساس آن اگر فروش آثار سینمایی که از دهم تیرماه اکران شده‌اند به دو میلیارد برسد، یک میلیارد تومان از وعده‌های کمکی سازمان سینمایی به آن فیلم تعلق می‌گیرد و اگر این فروش به پنج میلیارد برسد مجدداً یک و نیم میلیارد دیگر به آنها اختصاص پیدا می‌کند. به این ترتیب فیلمی که بتواند پنج میلیارد تومان فروش داشنه باشد، می‌تواند دو و نیم میلیارد تومان نیز از سازمان سینمایی دریافتی داشته باشد.


فیلم سینمایی «دینامیت» به کارگردانی مسعود اطیابی تا پایان روز سه‌شنبه ۲۲تیرماه بیش از ۲ میلیارد و پانصد میلیون تومان فروش داشته است. اگر فروش این فیلم با همین روال فعلی ادامه پیدا کند، احتمالاً در هفته آینده خواهد توانست علاوه بر کمک مرحله اول تسهیلات دو و نیم میلیاردی سازمان سینمایی را نیز دریافت کند. تسهیلاتی که اگر چه باتوجه به هزینه‌های فعلی تولید فیلم ناچیز است، اما می‌تواند انگیزه‌ای برای صاحبان فیلم باشد تا فیلم‌های خود را اکران کرده و گیشه‌های راکد سینما تا اندازه‌ای جان بگیرند.


کمک مالی به فیلم‌ها بر اساس هزینه آنها باشد/ فیلم‌هایی از جنس«دینامیت» که شانس دریافت تسهیلات دارند زیاد نیستند


در همین ارتباط سیدامیر سیدزاده تهیه‌کننده سینمای ایران در گفت‌وگو با خبرنگار آنا عنوان کرد: ما فیلم‌های معدودی داریم که در وضعیت فعلی و پس از تعطیلی‌های متعدد سینما بتوانند مثل فیلم دینامیت به فروش نسبتاً خوبی برسند و شانس دریافت تسهیلات را داشته باشند. فیلم‌هایی از جنس دینامیت با بهره‌گیری از بازیگران چهره و سوژه‌های جذاب تولید می‌شوند و اغلب هم در ژانر کمدی هستند. پرسش اینجاست که چنددرصد از فیلم‌های پشت خط اکران، چنین ویژگی‌هایی دارند؟ من معتقدم نود درصد فیلم‌ها از چنین قابلیتی محروم هستند.


کمک‌ به فیلم‌ها بر اساس هزینه آنها باشد


وی اظهار کرد: پیشنهاد من این بود که وزارت ارشاد برای گرم‌کردن سالن‌های سینما، این تسهیلات را به نسبت میزان هزینه فیلم‌ها و انتظاری که ار میزان فروش آن وجود دارد تقسیم کند. به عبارت دیگر یک گروه تخصصی فیلم هایی که درخواست اکران و دریافت تسهیلات دارند را درجه‌بندی کنند. به این ترتیب فیلمی که مثلاً با کمتر از یک میلیارد تومان ساخته شده و از سوپراستارها بهره نمی‌برد هم انگیزه اکران پیدا می‌کنند.


تهیه‌کننده فیلم «زندگی جای دیگری است» گفت: الان بیش از یک ماه است که اهالی سینما با موضوع اکران درگیر هستند. اسامی چند فیلم مطرح شد که در نهایت همه آنها انصراف دادند و فقط فیلم «دینامیت» بود که روی پرده رفت؛ درحالی که اگر در این مدت به همان سازوکاری که عرض کردم، چند فیلم را برای حضور در اکران راضی می‌کردیم،الان شاهد تنوع خوبی در روی پرده بودیم. اما فعلاً همه تخم‌مرغ‌ها در سبد یک فیلم گذاشته شده و اگر رونقی هم در گیشه است بار آن را یک فیلم به دوش می‌کشد.


کمک مالی به فیلم‌ها بر اساس هزینه آنها باشد/ فیلم‌هایی از جنس«دینامیت» که شانس دریافت تسهیلات دارند زیاد نیستند


فیلم‌هایی که امید به فروش ندارند


وی عنوان کرد: فیلم‌هایی هم که نامشان برای اکران در روزهای آینده مطرح می‌شود، قابلیت فروش یک میلیاردی وپنج میلیاردی را ندارند؛ در نتیجه با یک فروش محدود مثل سایر فیلم‌هایی که در این یک سال اکران شده‌اند در گیشه شکست خواهند خورد.


سیدزاده افزود: اگر به نسبت هزینه فیلم‌ها و فارغ از رسیدن به حد نصاب میلیاردی، این تسهیلات درنظر گفته می‌شد، فیلمسازان خیالشان راحت بود که حداقل ضرر سنگینی نخواهند داشت و از سوی دیگر شاهد حضور فیلم‌های بیشتری در اکران بودیم. اما حالا شاید یک یا دو فیلم بتوانند فروش داشته باشند که آن هم هنوز مشخص نیست.


تهیه‌کننده فیلم «مادر قلب اتمی» اظهار کرد: البته همین که فیلم «دینامیت» توانسته بیش از ۱۰۰هزار نفر مخاطب داشته باشد جای خوشخالی دارد،اما اگر فیلم‌های دیگر هم به نسبت کیفیت و جذابیت خودشان بتوانند مخاطبان را به سینما بکشانند، می‌توانیم به رونق گرفتن سالن‌های سینما امیدوار باشبم.


سیدزاده گفت: من سه فیلم «تدفین» به کارگردانی محمد تنابنده، «تعارض» ساخته محمدرضا لطفی و «خانه شیشه‌ای» ساخته امیرپورکیان را در صف اکران دارم. این یعنی خواب سرمایه و خواب سرمایه هم به معنی زیان تهیه‌کننده و سرمایه‌گذار است. فعلاً هم ترجیح می‌دهم زمانی پیش‌تولید کار جدیدی را آغاز کنم که واکسیناسیون عمومی به مرحله قابل قبولی رسیده باشد.


انتهای پیام/۴۱۰۴/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب