مأمون چگونه مغلوب شبههزدایی امام جواد علیهالسلام شد؟
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از کاشان، نشست مجازی مشاوره اعتقادی و امامشناسی جوادالائمه علیهالسلام خادمیاران رضوی در کاشان برگزار شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق در این نشست گفت: رفع شبهات مهمترین دستاورد مناظرات علمی و فقهی امام جواد علیهالسلام با ظهور فرقههای فکری، فرهنگی، عقیدتی منحرف بود.
بتول باقری با بیان اینکه مناظرات علمی امام جواد علیهالسلام یکی از نکات بسیار مهم و ارزشمند حیات آن حضرت است با تأکید بر برگزاری این مناظرات در دوره امام رضا علیهالسلام اظهار کرد: این مناظرهها در دوره امام جواد علیهالسلام بیشتر بود و به اوج خود رسید.
خنثیسازی نقشه طراحان مناظره با امام جواد(ع)
وی با بیان اینکه برخی عالمان و بزرگان تصور نادرستی در ناتوانی امام جواد علیهالسلام به دلیل سن کم آن حضرت در پاسخگویی به سوالات داشتند، مطرح کرد: دشمنان بسیاری از وقتها با دستور مأمون به برگزاری مناظره با حضور علمای مسلمان، یهودی و مسیحی و آزمودن امام و به خیال خام خود پایین آوردن شأن ایشان اقدام میکردند که شکست میخوردند.
مشاور مذهبی کانون خانواده رضوی با یادآوری اینکه آنان با طرح یکسری سوالات قصد به چالش کشیدن جوادالائمه علیهالسلام و تحتالشعاع قرار دادن مقام و منصب امامت آن حضرت را داشتند، اضافه کرد: اما نهمین اختر تابناک امامت و ولایت با علم لدنی و الهی به تمام سوالات پاسخ میدادند و نقشه طراحان مناظره را خنثی میکردند.
باقری با اشاره به ظهور فرقههای منحرف فکری، فرهنگی و عقیدتی در دوره امام رضا علیهالسلام و امام جواد علیهالسلام تأکید کرد: یکی از مهمترین کارهای این دو امام عظیمالشأن پاسخگویی به شبهات مطرح شده توسط این فرقهها بود که با هدف کشف حقیقت یا از روی غرضورزی و تخریب جایگاه و شخصیت جوادالائمه میپرسیدند.
این مشاور کانون خانواده رضوی در کاشان، یکی از مهمترین دستاوردهای امام جواد علیهالسلام را رفع هرگونه شبهات عقلی، سیاسی، فقهی و فرهنگی از سوی مسلمانان و غیرمسلمانان دانست و گفت: طرح این شبهات از روی علم و دانش و برای فهم مسائل یا از سوی غیرمسلمانان برای کاستن از ارزش امام بود.
مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان با بیان اینکه حتی تاریخ اهل سنت گویای این واقعیت پاسخگویی امام جواد علیهالسلام با سن کم آن حضرت در مناظرات علمی است، ادامه داد: آن حضرت هیچ وقت در هیچ مناظرهای مغلوب مأمون و دسیسههای وی نشدند.
خودشناسی و خداشناسی چه معنایی دارند؟
وی در بخش دیگری از سخنان خود با طرح موضوع خودشناسی و خداشناسی ادامه داد: خودشناسی از نظر لغوی به معنای اصلاح و تهذیب اخلاق اما در اصطلاح مهمتر و به معنی بهرهبرداری انسان از استعدادها و نیروهای به ودیعه گذاشته خداوند در وجودش برای رسیدن به تکامل، سعادت و معنویت است.
باقری، خودشناسی را یکی از راههای بهرهبرداری از این استعدادها و رسیدن انسان به تکامل عنوان و اضافه کرد: خداوند متعال فطرت انسان را خداخواه و به قول قرآن کریم فقرای نیازمند به خدا «یا ایها الناس انتم الفقرا والله غنی الحمید» یعنی مردم محتاج خدا با تمام اعضا و جوارح معرفی کرده است که رمز و راهکار این نیاز و خدامحوری در خودشناسی انسان است.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق افزود: بر پایه آموزههای دینی ما خودشناسی بهترین راه انسان برای نیاز به خداشناسی و خداخواهی است تا بفهمد که چه گوهری و از کجا آمده است و به کجا خواهد رفت.
این مشاور مذهبی کانون خانواده رضوی در کاشان توضیح داد: با توجه به این کلیدواژه مهم و اساسی، خودشناسی برای ورود به خداشناسی است تا ما بفهمیم خدای غنی و حمید خوب میداند به چه شکلی و به چه صورتی نیازهای انسان را برطرف کند.
به گفته وی، شناخت مقام خلیفهاللهی خدا برای انسان یکی دیگر از نتایج خودشناسی است.
باقری مباحث اعتقادی و امامشناسی خود کتابهای بخشنده غریب از قزلی، آسمانیترین مهربانیها از سید مهدی شجاعی، زندگانی امام جواد علیهالسلام از ولادت تا شهادت از محمد کاظم قزوینی، صحیفه امام جواد علیهالسلام نوشته جواد قیومی و محمدبن علی امام جواد علیهالسلام از مرضیه محمدزاده را برای بانوان خادمیار که به صورت زنده سخنرانی را از صفحه اجتماعی اینستاگرام مشاهده میکردند معرفی کرد.
به گزارش آنا، نشست مشاوره مذهبی کانون مشاوره خانواده خادمیاران رضوی با موضوع مباحث اعتقادی و امامشناسی جوادالائمه به مناسبت شهادت آن حضرت با همکاری کانون محلی کانونهای خدمت رضوی در کاشان برگزار شد.
انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/
انتهای پیام/