با کودکان بیادب چگونه رفتار کنیم؟
به گزارش خبرنگار خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا، بعضی از کودکان برای جلب توجه اطرافیان رفتارهای زشت و به دور از ادب انجام میدهند. معمولا این نوع رفتار در مهمانیها بیشتر دیده میشود زیرا والدین در آن شرایط کمتر به کودک توجه میکنند و آنها را با همسالان خود تنها می گذارند.
چگونگی رفتار با کودک بی ادب
احساساتتان را کنترل کنید
در شرایطی که با بیادبی کودک مواجه می شوید احساساتتان را کنترل کنید و با پرخاش و عصبانیت عکس العمل نشان ندهید زیرا موجب گستاخی کودک میشود.
یک قدم به عقب بردارید
اگر در جمعی کودک دیگری به فرزند شما بیاحترامی کرد و با او رفتار بیادبانه ای داشت، خونسرد باشید و در کار آنها دخالت نکنید، بگذارید خودشان مسئولیت اتفاقات را به عهده بگیرند و خود مشکلشان را حل کنند.
کنترل کودکان در مهمانی
اگر در مهمانی کودکی با فرزند شما رفتار بیادبانهای داشت نسبت به رفتار او واکنش نشان دهید. مثلا اگر توهین یا بی ادبی خفیف بود، به یک تذکر ساده بسنده کنید و بهتر است شما این حرف را در خلوت و به دور از دیگران به او بگویید و سعی کنید این کودک را در مقابل سایر کودکان تحقیر نکنید.
از رفتار بد کودک حمایت نکنید
برخی والدین کودکان خود را در مهمانی رها میکنند و هنگامیکه دیگران از رفتار بد آنها اعتراض میکنند واکنش تندی نشان میدهند و به حمایت از کودکشان برمیآیند. اگر والدین کودک چنین واکنشی از خود بروز دادند به سادگی رفتار بی طرفانه ای نشان دهید و بگویید: «فکر کردم دوست دارید داستان را بدانید.» بهتر است در این شرایط فرزندتان را از آنجا دور کنید.
کودک بیادب را سرگرم کنید
اگر کودک شما رفتار بیادبانهای از خود بروز داد سعی کنید او را به محل دیگری ببرید و با موضوع دیگری او را سرگرم کنید.
به کودکان بی ادب رفتارهای خوب آموزش دهید
سعی کنید رفتار خوبی که کودک میتوانست به جای آن رفتار بد داشته باشد را برایش توضیح دهید و بگویید اگر من به جای تو بودم این رفتار را انجام میدادم. این کار باعث میشود کودک به اثرات رفتار بدش فکر کند دیگر آن را انجام ندهد.
در رفتارتان ثابت قدم باشید
در رفتار خود ثبات داشته باشید. این بدین معنی است که یک بار نسبت به یک رفتار کودک بی تفاوت عمل نکنید و روز دیگر همان رفتار را با تنبیه پاسخ دهید. اگر رفتاری از نظر شما زشت و بد بود همیشه در برابر آن رفتار ثابتی داشته باشید. این ثابت قدم بودن شما به کودک در تشخیص و انجام رفتار درست کمک می کند.
زمانیکه رفتار خوبی از کودک بیادب می بینید او را تشویق کنید
توجه داشتن به کودکان در کاهش رفتار زشت و بی ادبی آنها تاثیر زیادی دارد. متخصصان کودک می گویند در نظر گرفتن جایزه برای رفتار خوب کودک در مقابل انجام تنبیه برای رفتار بد کودک بسیار موثرتر عمل می کند. اگر به کودکی که در حال انجام رفتار درست است توجه کنید و به او پاداش دهید کودک سعی در انجام رفتار درست خواهد داشت.
الگوی رفتاری خوبی برای کودک باشید
به کودک خود بیاموزید که چه زمانی از کلمات متشکرم و ممنونم، معذرت می خواهم و ببخشید و لطفا استفاده کنند. این کار را با به کار بردن این کلمات در رفتار روزانه خود به کودک نشان دهید و به صورت مکرر از این گونه کلمات در مکالمات خود استفاده کنید. استفاده از اینگونه کلمات نه تنها باعث ارتباط بهتر کودک با سایرین می شود بلکه به تقویت اعتماد به نفس او نیز کمک زیادی خواهد کرد.
به کودکان بی ادب مسئولیت بدهید
واگذاری مسئولیت در خانه میتواند در کاهش رفتارهای بد کودک تاثیر زیادی داشته باشد. کودک با این روش بهتر داوری میکند و نسبت به نیازهای دیگران آگاهی بیشتری پیدا خواهد کرد.
در نهایت برای آموزش و ماندگار کردن رفتارهای خوب در کودکانی که ادب را در رفتارشان رعایت نمی کنند سعی کنید خود را جای کودک خود گذاشته و به این فکر کنید که دوست دارید در آن لحظه چه رفتاری با شما شود؟ تنبیه و آموزش رفتار درست به صورت مستقیم تاثیر خوبی روی کودک نخواهد گذاشت و نتیجه مطلوب را به شما نمی دهد.
انتهای پیام/۴۱۶۱
انتهای پیام/