دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رحمانی‌کهنمویی در گفت‌وگو با آنا عنوان کرد؛

«طرح پویش» یک گام تا اجرا در آذربایجان‌ شرقی

پایش و پویش ۲ بال پرواز دانشگاه آزاد اسلامی هستندعضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز عنوان کرد که مقدمات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری اجرای طرح پویش در استان آذربایجان‌ شرقی فراهم شده است و امیدواریم در آینده‌ای نزدیک به‌طور رسمی رونمایی و عملیاتی شود.
کد خبر : 593704
رحمانی کهنمویی

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا، «پویش» همان طرح تحصیل دانشجو با یک حامی صنعتی است؛ مسئولان دانشگاه در «طرح پویش» می‌خواهند دانشجو را مطابق با همان استانداردی که صنعت می‌خواهد، تربیت کنند.




بیشتر بخوانید:


همه‌چیز درباره «طرح پویش»


از تحول در اشتغال تا ظهور ایده‌های دانش‌بنیان و کارآفرین


اشتغال همزمان با تحصیل چگونه ممکن است؟


شناسایی ۳‌ هزار چالش در برنامه علمی «مدیریت حوزه آبخیز دریاچه ارومیه»




در طرح پویش دانشجو همزمان با تحصیل، مهارت‌آموزی کرده و مشغول کار می‌شود و بعد از گذراندن دوره‌های لازم، به همان نیروی توانمندی تبدیل می‌شود که صنعت‌ به دنبال آن است. درواقع دانشجویان در این طرح مشکلات صنایع را حل کرده و در سوی مقابل نیز صنایع از آنها حمایت می‌کنند. طرح پویش ابتدا به ابتکار و مسئولیت دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان به‌صورت آزمایشی در تعامل با اتاق بازرگانی و صنایع استان اصفهان آغاز شد و در فاز نخست، ۵۰۰ دانشجو از همان ابتدای ورود به دانشگاه، همزمان در دانشگاه و محیط کارخانه حاضر شدند.


بعد از آغاز اجرای طرح پویش در استان اصفهان و موفقیت‌آمیز بودن آن، استان‌هایی مانند کرمان، قزوین، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و... هم با هماهنگی و هم‌افزایی مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان این طرح را استارت زدند.


رئیس دبیرخانه برنامه علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌ شرقی که مسئولیت طرح پایش را هم عهده‌دار است در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا با توجه به اهداف طرح پویش در این استان بیان کرد که مدیریت فعال دانشگاه در آذربایجان‌شرقی به مدیران جوان فرصت داده که جسورانه فراتر از مأموریت‌های مرسوم در مسیرهای نو گام بردارند و زمینه را برای ایجاد تحول و تبدیل دانشگاه به دانشگاه نوآور، خلاق، مهارتی و مسئله‌محور مهیا کنند.


جعفر رحمانی‌ کهنمویی با بیان اینکه پایش و پویش دو بال پرواز دانشگاه آزاد اسلامی هستند، افزود: هدف از اجرای طرح پویش، برداشتن گام عملی در راستای تبدیل دانشگاه به دانشگاه مهارتی، کارآفرین و حل‌مسئله است، دانشگاه تلاش دارد در طرح پویش تحصیل را با مهارت‌های جدید تلفیق کرده و فارغ‌التحصیلان متخصص و ماهر را تربیت و به جامعه تحویل دهد.


وی اظهار کرد: رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در نخستین جلسه شورای دانشگاه در سال ۱۴۰۰ با تأکید بر نامگذاری امسال به نام سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها از سوی مقام معظم رهبری، اجرای گام دوم طرح پویش را که طرحی مبتنی بر پشتیبانی از تولید است، ابلاغ کرد و استان‌های البرز، آذربایجان‌ شرقی، زنجان، خراسان‌ رضوی، خوزستان، کرمان، قزوین، مرکزی، یزد و واحدهای شهرقدس، شهریار و رباط‌کریم را مأمور پیگیری و اجرای این طرح کرد.


رئیس دبیرخانه برنامه علمی دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان‌ شرقی اظهار کرد: طرح پویش با مهارت‌افزایی، موجبات اشتغال همزمان با تحصیل دانشجویان را ممکن می‌کند و از طرف کارفرمایان به دانشجویان کمک هزینه تحصیلی داده شده که به‌عنوان بخشی از شهریه دانشجویان منظور می‌شود.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز مطرح کرد: در طرح پویش براساس اعلام نیاز صنایع مختلف، دانشجویان علاقه‌مند در طلایی‌ترین دوران زندگی خود فرصت اشتغال هم‌زمان با تحصیل در یک صنعت یا یک بنگاه اقتصادی مرتبط با رشته تحصیلی خود را به‌ دست می‌آورند تا از نظر تجربی صاحب مهارت و تجربه شده و هم از نظر علمی و دانش تخصصی، امکان استفاده از اندوخته‌های آکادمیک و ظرفیت‌های علمی خود را به‌ دست بیاورند.


رحمانی‌کهنمویی بیان کرد: با اجرای موفق طرح پویش، دانشجویان مستعد در اولویت استخدام بنگاه‌های اقتصادی یا صنایع مرتبط بوده و رشته‌هایی که مشمول طرح پویش هستند، فقط محدود به رشته‌های فنی نبوده و رشته‌های علوم پایه، علوم‌ انسانی، دام‌ پزشکی و کشاورزی نیز مشمول این طرح هستند.


وی بیان کرد: به‌دلیل ماهیت آموزشی در این طرح هیچ‌گونه تعهدی اعم از استخدام، حق بیمه و قوانین روابط کار در قبال دانشجو ایجاد نمی‌شود و در هر زمان کارفرما می‌تواند به علت نداشتن رضایت و یا سایر موارد با اطلاع به دانشگاه، قرارداد را فسخ کند.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز گفت: ابتدای امسال با دستور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، شورای سیاست‌گذاری پویش استان تشکیل و رئیس دبیرخانه برنامه‌های علمی به‌عنوان مجری طرح پویش استان معرفی و در این راستا مقدمات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری اجرای طرح پویش استان فراهم شده است که امیدواریم در آینده‌ای نزدیک به‌طور رسمی رونمایی و عملیاتی شود.


انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب