دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 تير 1400 - 08:56
خطیب‌زاده:

دولت آینده به توافق احتمالی برجام وفادار خواهد بود

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: مواضع ایران درباره برجام و رفع تحریم‌ها جزو مواضع اصولی نظام است و با تغییر دولت نیز تغییری در آن ایجاد نخواهد شد.
کد خبر : 592873
خطیب زاده



به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، سعید خطیب‌زاده در پاسخ به سؤالی درباره انتقال زندانیان ایرانی از کشورهای دیگر گفت: در روزهای اخیر با پیگیری وزارت امور خارجه و سایر نهادهای مسئول، در مجموع ۱۳ زندانی ایرانی محبوس در ژاپن و افغانستان، از زندان‌های این دو کشور به کشورمان منتقل شده‌اند.


وی افزود: ابتدا در تاریخ نهم تیر، در راستای اجرائی کردن موافقت‌نامه انتقال محکومان ایرانی فی‌مابین دولت ایران و ژاپن، برای نخستین‌بار با پیگیری مستمر معاونت کنسولی، مجلس و امور ایرانیان وزارت امور خارجه، تلاش مداوم سفارت کشورمان در توکیو و همچنین همکاری وزارت دادگستری سه نفر از هموطنان محبوس در ژاپن با همراهی نمایندگان اداره‌کل کنسولی وزارت امور خارجه و وزارت دادگستری به میهن اسلامی منتقل شدند.


همچنین با توجه به پیگیری و تلاش‌های اداره‌کل کنسولی وزارت امور خارجه و سفارت ایران در کابل و موافقت مراجع ذی‌صلاح افغانستان مبنی بر انتقال ده نفر از زندانیان ایرانی محبوس در زندان‌های افغانستان برای گذراندن ادامه دوران محکومیت‌شان در ایران، این افراد با حضور کنسول سفارت ایران در کابل و جمعی از مقام‌های افغانستان روز پنج‌شنبه دهم تیر ماه از فرودگاه بین‌المللی کابل به مقصد فرودگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) انتقال یافتند. افراد مذکور با حضور نمایندگان وزارت امور خارجه و وزارت دادگستری و پس از طی مراحل قانونی، تحویل نیروهای امنیتی و انتظامی مستقر در فرودگاه امام خمینی (ره) شدند.


سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سؤالی درباره ادعای منتشر شده در برخی رسانه‌های غربی مبنی بر انتقال پیام از سوی ایالات متحده به ایران در زمینه حملات اخیر به سوریه و عراق از کانالهای دیپلماتیک عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره تأکید کرده که زبان زور و تهدید هیچ سودی برای برقراری امنیت منطقه نخواهد داشت؛ ایالات متحده باید متوجه شود که با قلدرمآبی نه‌تنها به اهداف منطقه‌ای خود نمی‌رسد، بلکه روزبه‌روز وضعیت خود را در غرب آسیا بغرنج‌تر می‌کند.


وی تأکید کرد: ایران بنای دخالت در امور داخلی عراق را نداشته و ندارد.


سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: حملات مکرر و اعلام‌شده ایالات متحده علیه مواضع نیروهای عراقی و سوری در مرز دو کشور، تنها در راستای ضربه‌زدن به مهارکنندگان اصلی هسته‌های خفته داعش و تقویت باقیمانده‌های این سازمان تروریستی است.


سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سؤالی درباره قصد رژیم صهیونیستی برای درخواست کسب موقعیت عضو ناظر در اتحادیه آفریقا، مراتب نگرانی عمیق و مخالفت قاطعانه جمهوری اسلامی ایران را با چنین اقدامی ابراز کرد.


سخنگوی وزارت امور خارجه از دولت‌های عضو اتحادیه آفریقا خواست برای نمایش عزم سیاسی خود در زمینه پایبندی به آرمان فلسطین، مصوبات سازمان‌های بین‌المللی مهمی مانند سازمان همکاری اسلامی در مورد لزوم مخالفت با هر اقدام مربوط به اعطای عضویت یا مناصب به رژیم اشغالگر قدس در سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای را محترم شمارند.


خطیب‌زاده اضافه کرد: یوسف العثیمن، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی (OIC) نیز در نامه‌ای به محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه در تاریخ دوم تیر ماه، علاوه بر قدردانی از تعهد جمهوری اسلامی ایران به اصول سازمان همکاری اسلامی و مشارکت کشورمان در حمایت از اقدام مشترک کشورهای اسلامی در قبال موضوعات مرتبط با امت اسلامی که در صدر آن موضوع فلسطین و قدس شریف قرار دارد، درباره اخبار دریافت شده از سوی برخی منابع رسمی مبنی بر قصد رژیم صهیونیستی برای درخواست کسب موقعیت ناظر در اتحادیه آفریقا (AU) مراتب نگرانی عمیق خود را ابراز کرد.


وی افزود: احراز موقعیت ناظر از سوی رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا به منزله تشجیع این رژیم برای تداوم سیاست‌های استعماری و نژادپرستانه خود و انجام حملات نظامی و ارتکاب جنایات بیشتر علیه مردم فلسطین خواهد بود.


سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به خبر آتش‌بس یک طرفه بشردوستانه دولت اتیوپی در مقابل جبهه آزادی‌بخش مردم تیگرای پس از گذشت هشت ماه نبرد سخت، با تبریک به ملت و دولت جمهوری اتیوپی برای برگزاری ششمین دور انتخابات پارلمانی در فضایی آرام و مسالمت‌آمیز، با استقبال از این اقدام بشردوستانه دولت اتیوپی گفت: جمهوری اسلامی ایران از نزدیک شاهد تحولات سیاسی و نظامی در اتیوپی است. تصمیم دولت فدرال برای برقراری آتش‌بس بشردوستانه در ۲۸ ژوئن ۲۰۲۱ در تیگرای گامی درست در مسیر برقراری ثبات و آرامش است.


سخنگوی وزارت امور خارجه تأکید کرد: خواستار حمایت همه طرفها از آتش‌بس هستیم تا صلح و امنیت در منطقه برقرار شود و شرایط برای بازگشت مردم به زندگی عادی فراهم شود.


خطیب‌زاده درپاسخ به سؤالی دربهره موضع اعلام‌شده از سوی وزیر امور خارجه عربستان سعودی مبنی بر استقبال این کشور از گفت‌وگو با ایران و نیز تأکید وی بر لزوم اثبات پایبندی جمهوری اسلامی ایران به تضمین امنیت و ثبات منطقه عنوان کرد: مقام‌های عربستا باید بدانند جمهوری اسلامی ایران بر اساس مواضع اصولی خود، همواره خواهان حفظ صلح و امنیت منطقه خلیج‌فارس به‌وسیله کشورهای منطقه بوده است. این رویکرد با تلاش‌ها و رشادت‌های صورت گرفته از سوی ایران در پایان دادن به سیطره داعش و سایر گروه‌های تروریستی در عراق و سوریه و جلوگیری از نفوذ گروه‌های تکفیری به کشورهای حوزه خلیج‌فارس کمک شایانی کرده است.


سخنگوی دستگاه دیپلماسی تأکید کرد: ما همواره از گفت‌وگو برای دستیابی به نتایج ایجابی استقبال کرده و نگاهمان به مذاکره با عربستان مثبت است.


سخنگوی وزارت امور خارجه درپاسخ به سؤالی درباره اتخاذ تصمیمات جدید در زمینه ورود و خروج برخی از ایرانیان خارج از کشور گفت: هرگونه تصمیم‌گیری و سیاستگذاری در حوزه ایرانیان خارج از کشور به‌وسیله مراجع قانونی اتخاذ می‌شود.


وی اضافه کرد: هر تصمیمی تازه‌ای در این خصوص از سوی دبیرخانه شورای عالی ایرانیان خارج از کشور منعکس خواهد شد.


خطیب‌زاده در واکنش به ادعاهای بی‌اساس برخی رسانه‌های غربی درباره ورزش ایران و حضور در المپیک، این‌گونه اظهارات و اقدامات سیاسی را با روح و منشور المپیک و رسالت ورزش ناسازگار دانست و گفت: ایران بعد از انقلاب اسلامی بیشترین توسعه را در امر ورزش‌های همگانی و قهرمانی داشته و با توسعه زیرساخت در این بخش‌ها، امسال نسبت به همه ادوار گذشته بالاترین سهمیه المپیک را در تاریخ این بازی‌ها کسب کرده است که نشان از رشد و بالندگی این بخش دارد.


خطیب‌زاده افزود: جمهوری اسلامی ایران با همه ملاحظات فرهنگی جزو نخستین ها در زمینه عدالت جنسیتی است و امسال دختران این سرزمین بعد از ۵۷ سال حضور مؤثر در دو و میدانی خواهند داشت.


وی تأکید کرد: آمار و ارقام ورزشی حاکی از آن است که جمهوری اسلامی ایران در زمینه ورزش، در چند دهه گذشته به شکل انسان محور کار کرده که باعث رشد و بالندگی زنان و مردان ورزشکار این مرز و بوم شده و شرایط ورزش کشور به‌گونه‌ای است که ژست‌های سیاسی نمی‌تواند واقعیت امروز ورزش ایران در صحنه داخلی و عرصه بین‌المللی بپوشاند.


سخنگوی دستگاه دیپلماسی عنوان کرد: امروز ورزش ایران ورزش پاکی است که خانواده و اخلاقیات، اولویت نخست آن است و در همین چارچوب قهرمانان ایرانی اصول اخلاقی را در رأس فعالیت‌ها و اقدامات ورزشی خود قرار داده‌اند. برای ایران رشد چند بعدی ورزشکاران مهم است و برخی هیاهوهای رسانه‌ای، ما را از مسیر درست در این بخش منحرف نخواهد کرد.


خطیب‌زاده درپاسخ به سؤالی درباره موضع برخی از مقام‌های غربی مبنی بر لزوم انتظار برای روی کار آمدن دولت جدید جمهوری اسلامی ایران جهت دستیابی به توافق، گفت: مواضع ایران درباره برجام و رفع تحریم‌ها، جزو مواضع اصولی نظام است و با تغییر دولت نیز تغییری در آن ایجاد نخواهد شد. بنابراین در صورت دستیابی به توافق، دولت آیت‌الله رئیسی نیز به آن وفادار خواهد بود، زیرا برخلاف رویکرد برخی طرفهای دیگر، پایبندی به تعهدات و قول‌های داده‌شده، همواره برای جمهوری اسلامی ایران یک اصل به شمار می‌آید.


سخنگوی وزارت امور خارجه درباره پیشرفت مذاکرات نیز گفت: پیشرفت‌های انجام‌شده در مذاکرات وین واقعیتی است که همه طرفهای مذاکرات به آن اذعان دارند، گرچه هنوز موضوعات مهمی باقی‌مانده است که عمدتاً نیازمند تصمیم‌گیری از سوی سایر طرفها به‌ویژه آمریکاست. در واقع نهایی شدن توافق جهت احیای برجام منوط به اراده سیاسی طرفهای دیگر برای اتخاذ تصمیمات سخت از سوی آن‌ها دارد.


سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: تلاش هیئت ایرانی این است که مذاکرات هرچه زودتر به نتیجه رسیده و تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران رفع شود، با این وجود برای دستیابی به توافقی که منافع ملت ایران را تأمین کند هیچ ضرب‌الاجلی تعیین نمی‌کنیم و مذاکرات تا زمانی که توافقی مطلوب برای ایران حاصل شود، ادامه خواهد داشت.


وی تأکید کرد: همان‌طور که بارها گفته شده است، عجله‌ای برای توافق نداریم اما اجازه فرسایشی و طولانی شدن مذاکرات را نیز نخواهیم داد.


سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سؤالی در باره برخی اخبار منتشرشده درباره تعطیلی سرکنسولگری ایران در مزارشریف افغانستان نیز گفت: بخش کنسولی سرکنسولگری به دلایل امنیتی پذیرش حضوری متقاضیان ویزا را متوقف نموده بود که با آرام شدن شرایط بار دیگر فعالیت‌های خود را آغاز خواهد نمود.


خطیب‌زاده درباره پیشنهاد جمهوری آذربایجان در راستای ایجاد یک بستر همکاری منطقه ای ۳ + ۳ اظهار داشت: با آزادسازی اراضی جمهوری آذربایجان زمینه برای همکاری کشورهای منطقه قفقاز و سه کشور پیرامونی جمهوری اسلامی ایران، روسیه و ترکیه، برپایه احترام به تمامیت ارضی همه کشورهای منطقه فراهم شده است. بر همین اساس جمهوری اسلامی ایران مدل سه به علاوه سه را در تحرکات دیپلماتیک خود درسطح منطقه دنبال کرده است.


سخنگوی دستگاه دیپلماسی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران مناسبات نزدیکی با سه کشور قفقاز و کشورهای روسیه و ترکیه دارد، از این رو می تواند گام‌های اول را در مسیر تحقق این همکاری بردارد.


انتهای پیام/۴۰۳۳/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب