چگونه کودکان خلاقی تربیت کنیم؟
به گزارش خبرنگار خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا، خلاقیت در کودکان باعث میشود تا بتوانند هنگام روبهرو شدن با چالشهای زندگی از روشهای متفاوتی برای ارائه راهحل استفاده کنند. مهمترین عامل در پرورش خلاقیت کودکان والدین هستند که از ابتدای تولد کودک تا بزرگسالی همراه اوهستند و در مراحل رشد و شکلگیری شخصیت کودک او را همراهی میکنند.
خلاقیت کودکان در چه سنی ظاهر میشود؟
کودکان از همان ابتدا نشانههای خلاق بودن را بروز میدهند. در سن ۵ سالگی به دلیل افزایش تمرکز، تکمیل زبان و تقویت مهارتهای جسمی کودک به اوج تفکر خلاق میرسد لذا در این سنین ضروری است والدین راههای پرورش تفکر خلاق را بدانند.
روشهای پرورش خلاقیت درکودکان
اجازه دهید کودک اشتباه کند
کودکانی که از شکست خوردن میترسند حس کنجکاوی در آنها سرکوب میشود. والدین باید تلاش کنند هنگامیکه کودک شکست میخورد اورا راهنمایی کنند که بداند چگونه اشتباهاتش را جبران کند.
مشوق کودک باشید
هر اقدام مثبت کودک را تشویق کنید و برای این امر پاداشهای کلامی بهترین روش تشویق است.
اجازه دهید همهجا را بههم بریزد
معمولا والدین نسبت به تمیزی منزل حساس هستند سعی کنید اتاقی را به صورت جداگانه برای بازی کودک در نظر بگیرید و اجازه دهید کودک کثیفکاری کند و گاهی شما هم با او همراه شوید.
والدین خلاقی باشید
کودکان از والدین الگو میگیرند، کارهای خلاقانه دوران کودکی خود را برای کودک تعریف کنید و از او بخواهید او هم نمونه انها را انجام دهد.
برای کودک وقت بگذارید
کودک در بازی کردن دنیای خودش را میسازد، برای کودکان وقت بگذارید و علیرغم تمام مشکلاتی که دارید با او بازی کنید.
با تخیلات کودک همراه باشید
قوه تخیل یکی از تواناییهای کودک است. کودکان معمولا دوستان خیالی دارند، سعی کنید در دنیای خیالی کودک قرار بگیرید و تا زمانیکه خطری او را تهدید نمیکند همراهیاش کنید.
محدود کردن استفاده از تلویزیون و موبایل
خانوادهها باید میزان استفاده از بازیهای کامپیوتری را به حداقل برسانند زیرا در بلند مدت عارضههای جدی به همراه دارد.
اجازه دهید کودک در جمع حاضر شود
بازی در جمع برای ایجاد مهارتهای ارتباطی کودک مفید است از خودگذشتگی و کار گروهی از مهمترین مزایای حضور کودک در جمع است.
فرصت نقاشی کشیدن را به کودک بدهید
دنیای نقاشی بچهها متعلق به آنهاست و در واقع بهترین روش برای نمایش ایدهها و خلاقیت و تخیلات کودک است.
برای کودک کتاب بخوانید
برای کودک داستان بخوانیم و از او بخواهیم در ادامه داستان سرایی ما را همراهی کند و درعین حال برای شنیدن داستانهای او وقت بگذاریم.
خانوادهها در قبال فرزند و آینده او مسئول هستند و فراهم کردن شرایطی که علاوه بر اینکه کودک در آرامش حاضر باشد زمینه برای بروز و ظهور خلاقیتهای او فراهم شود از وظایف والدین است.
انتهای پیام/۴۱۶۱
انتهای پیام/