امیدواریم هدف جابهجایی ریلی ۱۰۰ میلیون تن بار در سال را محقق کنیم
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، محمد اسلامی عصر امروز در حاشیه مراسم ورود ۱۶۹ دستگاه ناوگان ریلی تولید داخل به شبکه ریلی کشور و همچنین امضای تفاهمنامه برقی کردن قطار حومهای تهران- گرمسار، در گفتوگو با خبرنگاران اعلام کرد: سالهاست موضوع برقی کردن راهآهن در دستور کار بوده که با وجود امضای قرارداد در سنوات گذشته عملاً هیچ اتفاق عملیاتی رخ نداد که دلایل گوناگونی داشته است.
وزیر راه و شهرسازی در بیان برخی از دلایل برقی نشدن راهآهن، گفت: مهمترین دلیل برقی نشدن راهآهن استفاده و تأکید بر حضور کشور، فاینانس و شرکت خارجی بوده است.
عضو کابینه دولت دوازدهم تلاشهای دولت دوازدهم را بر برقی کردن قطار برای امسال و در برنامه ورود ۱۶۹ دستگاه ناوگان ریلی تولید داخل به شبکه ریلی کشور و امضای تفاهمنامه برقی کردن قطار تهران-گرمسار محقق دانست و افزود: امیدواریم موضوع برقی کردن قطار حومهای تهران-گرمسار به دیگر خطوط نیز تسری یابد و با این کار عملاً بتوانیم برقی کردن قطارهای حومهای را که رفتوآمد حومه به تهران و بالعکس را تسریع و تسهیل میکنند، سرعت ببخشیم.
اسلامی اظهار امیدواری کرد تا قطار برقی تهران-مشهد که مذاکرات برای انجام آن در حال بررسی است به زودی عملیاتی و اجرایی شود.
به دنبال احیای جاده ابریشم ریلی هستیم
وی از دیگر موضوعات حائز اهمیت در شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران را تحول اساسی نرمافزاری و سختافزاری عنوان کرد و گفت: در تلاش هستیم تا موضوع ترانزیت بینالمللی به عنوان اولویت راهآهن پیگیری شود و با این کار در جهت احیای راه ابریشم گامهای اساسی برداشته شود.
وزیر راه و شهرسازی توجه ایران و سایر کشورها به حملونقل ترکیبی را حائز اهمیت برشمرد و گفت: امیدوار هستیم با گسترش زیرساختهای ریلی و شبکه ریلی بتوانیم هدف جابهجایی ۱۰۰ میلیون تن بار در سال را محقق کنیم و با این اقدام گام بزرگی در انتقال بار و مسافر از جاده به ریل برداریم.
وزیر راه و شهرسازی ضمن تأکید بر این مطلب که مصوبه ستاد اجرایی کرونا در خصوص وام ودیعه مسکن و همچنین تلاش برای جابهجا نشدن مستأجران به قوت خود باقی است، گفت: این مصوبه لازمالاجرا است و به خاطر پرهیز از انتقال ویروس کرونا تصویب شده است. اسبابکشی خود عامل بزرگ انتقال ویروس است بنابراین ستاد ملی مقابله با کرونا آن را ممنوع کرده است.
اسلامی تصریح کرد: باید مستأجران رعایت تعهداتی که در مصوبه آمده است را در واحدهای خود اجرا کنند و قرارداد تمامی مستأجران تمدید میشود.
بههیچعنوان حکم تخلیه برای مستأجران صادر نمیشود
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه ضمانت اجرایی این تمامی مصوبات مسکنی ستاد ملی مقابله با کرونا شورای حل اختلاف است و بههیچعنوان حکم تخلیه برای مستأجران صادر نمیشود، افزود: این موضوع هم امروز در ستاد ملی مقابله با کرونا بحث شد و به زودی نتایج آن اعلام میشود.
اسلامی از تمامی مالکان و مشاوران املاک درخواست کرد تا برای سلامت خود، مستأجران و مردم جامعه از فشار آوردن برای جابهجایی مستأجران پرهیز کنند.
وی ادامه داد: از آژانسهای املاک تقاضا میشود در این بخش همکاری لازم را داشته باشند تا میزان اسبابکشی کمتر شود چرا که جابهجایی و اسبابکشی خود عاملی برای گسترش ویروس کرونا محسوب میشود.
ما تکالیف خود در خصوص اجرای مالیات بر خانههای خالی را انجام دادهایم
اسلامی همچنین درباره مالیات از خانههای خالی هم گفت: تکلیف را انجام دادهایم و یک میلیون و۳۰۰ هزار واحد مسکونی خالی را معرفی کردهایم و سازمان امور مالیاتی باید مالیات را اخذ کند و روشن است. مصوبه سال گذشته که اجرا شد و آمارها نشان داد که در شهرهای بزرگ حداقل ۶۵ درصد موفقیت داشتیم و در سایر شهرها ۸۵ درصد موفقیت داشتهایم.
وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: مستأجران باید طبق ضوابطی که وجود دارد باید در واحدهای خود ساکن باشند و رعایت حقوق مالکان را انجام دهند و افزایش مجاز نرخ اجاره هم همان سال گذشته که ۲۵ درصد بوده نه یک کلمه کمتر و نه یک کلمه بیشتر و هیچ شورای حل اختلافی نمیتواند حکم تخلیه بدهد و این مصوبه لازم اجرا است.
انتهای پیام/۴۱۲۹/
انتهای پیام/