دعوای کارگزاران و اصلاحات سوری و نمایشی است/ سقف رأی اصلاحطلبان همینقدر بود
محمد زارع فومنی در گفتوگو با خبرنگار حوزه سیاست داخلی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، پیرامون اختلافات بین حزب کارگزاران و جبهه اصلاحات در انتخابات ریاست جمهوری گذشته گفت: دعوای کارگزاران و اصلاحات، یک دعوای سوری بود که همواره وجود داشته است. این افراد بعد از شکستها به هم میپرند ولی دو روز دیگر، همه باهم رفیقاند و از هم حمایت میکنند. این اختلافات ظاهری بوده و باطنی نیست. اختلافات بین آنها ریشهای نیست زیرا کارگزاران از اول پدر معنوی اصلاحات بوده و اصلاحات نمیتواند پدر معنوی خود را کنار بزند.
رئیس حزب مردمی اصلاحات ادامه داد: من فکر نمیکنم این اختلاف در حد جدا شدن حزب کارگزاران از جبهه اصلاحات باشد. در انتخاباتهای پیشازاین هم اختلافات بین آنها وجود داشت؛ بهعنوانمثال در سال ۸۸ کارگزاران از مهدی کروبی حمایت کردند و اصلاحطلبان در کنار میرحسین موسوی بودند.
وی درخصوص عدمحمایت رسمی جبهه اصلاحات از همتی در انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: این افراد از قبل پیشبینی شکست را کرده بودند و میخواستند اگر شکستی شکل گرفت، به اسم جریان اصلاحات تمام نشود. آنها راه فرار را برای خودشان باز گذاشتند تا بعدها بگویند کاندیدی در انتخابات نداشتند. این سیاست اصلاحات در انتخابات بود و اعلا از سروش تا گوگوش از همتی حمایت کردند.
مدیرمسئول روزنامه صدای اصلاحات افزود: از کروبی تا خاتمی و حجاریان حمایت خودشان را از همتی اعلام کردند و شخص سید محمد خاتمی اعلام کرد که مردم زیر میز بزنند. این زیر میز زدن یک کد بود تا مردم به همتی رأی بدهند ولی مردم برعکس آن بر روی میز زدند. مردم به اصلاحطلبی جدید و اصلاحگرایان متمایل بودند؛ آیتالله رئیسی مصداق این امر است زیرا خودش را مستقل و اصلاحگرا نشان داد و یکی از دلایلی که حزب مردمی اصلاحات رسماً از رئیسی حمایت کرد همین امر بود.
زارع فومنی با بیان اینکه آیتالله رئیسی فراجناحی است، اذعان کرد: رئیسی اعلام کرد که مستقل وارد انتخابات شده، به همین دلیل تمام احزاب اعم از اصلاحطلب، اصولگرا و اعتدالگرا میتوانستند از او حمایت کنند ولی اگر او تحت شاکله اصولگرایی وارد انتخابات میشد، این حمایتها صورت نمیگرفت.
وی پیرامون فعالیت اصلاحطلبان در انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: در این دوره ۹۹ درصد اصلاحطلبان و اکثریت احزابی که جبهه اصلاحات را تشکیل میدادند، از عبدالناصر همتی حمایت کردند و فقط بهعنوان جبهه اصلاحات بیانیه رسمی ندادند. سقف رأی اصلاحات همینقدر بود و مردم به این جریان اعتماد نکردند. اصلاحطلبان در استانها و شهرستانها، هزینههای زیادی برای حمایت از همتی کردند ولی مردم به آنها رغبت نشان ندادند.
رئیس حزب مردمی اصلاحات با بیان اینکه انتخابات ریاست جمهوری نشان داد اصلاحطلبانی که استمرار طلب، تمامیتخواه و بهنوعی پدرسالار هستند، موقعیتشان را از دست دادند، اظهار کرد: مردم چیز جدیدی از اصلاحات میخواهند و به دنبال اصلاحطلبان نوگرا و نواندیش هستند. اصلاحطلبی با شکل و شمایل حال حاضر، دیگر محلی از اعراب ندارد.
زارع فومنی با بیان اینکه ماهیت اصلاحات یک اندیشه و تفکر است که هیچوقت از بین رفتنی نیست، تصریح کرد: اصلاحات به چند شخص یا جریان بستگی ندارد ولی من بعید میدانم اصلاحات با ساختار فعلی توان ادامه داشته باشد زیرا ناکارآمدی و شکنندگی این ساختار به اثبات رسید. عدم توان تصمیمگیری این جبهه نشان داد که انگیزهای برای واردکردن نیروهای جدید و سازماندهی خودشان ندارند.
وی با بیان اینکه اصلاحطلبان در حال حاضر قصدی برای پوستاندازی ندارند، اذعان کرد: در این جریان کماکان همان پیرمردها و احزاب همیشه درصحنه چند نفره یا دونفره که عقبه اجتماعی ندارد، کار را ادامه میدهند.
زارع فومنی ادامه داد: یکی از دلایلی که اصلاحات جبهه تشکیل داد، عدم وجود عقبه اجتماعی بود؛ به همین دلیل تعدادی حزب که نفراتی ندارند دورهم جمع شدند و ۶۰ تا ۷۰ نفر را تشکیل دادند تا در تصمیمگیریها دائماً حضورداشته باشند. بدنه اجتماعی اصلاحات، سران جریان اصلاحات را قبول ندارند و به یک نوگرایی فکر میکنند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/