دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 تير 1400 - 12:22
آنا از یک بازدید میدانی گزارش می‌دهد؛

دغدغه پژوهشگران زیر ذره‌بین خانه ملت/ مشکلات پژوهشگاه صنعت نفت توسط نمایندگان مجلس بررسی شد

پژوهشگاه‌ها در همه دولت‌ها در حاشیه بوده‌اند این در حالی است که برخی از نمایندگان مجلس تصمیم گرفته‌اند مشکلات پژوهشگران را بررسی کنند و به رفع آن‌ها بپردازند.
کد خبر : 591449
پژوهشگاه صنعت نفت

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، در روزهای گذشته ۳ تن از نمایندگان مجلس، مالک شریعتی نیاسر، حسین حسین‌زاده و کیوان مرادیان برای بازدید به پژوهشگاه صنعت نفت رفتند.


پژوهشگاه صنعت نفت ابتدا در سال ۱۳۳۸ به نام «اداره توسعه تحقیقات شرکت ملی نفت ایران» شروع به کار کرد؛ هدف اولیه آن تحقیق و پژوهش در زمینه کاربرد مواد نفتی بود.


در سال ۱۳۶۸ این مرکز با موافقتنامه اصولی شورای گسترش وزارت فرهنگ و آموزش عالی «پژوهشگاه صنعت نفت» نام گرفت و با هدف انجام تحقیقات بنیادی و کاربردی به فعالیت خود ادامه داد.


در ابتدای این بازدید نمایندگان مجلس به ساختمان اصلی رفتند تا ضمن بررسی مشکلات این پژوهشگاه، از دستاوردها و عملکرد پژوهشگاه صنعت نفت بازدید کنند.


تمامی دستاوردها و نکات این پژوهشگاه در دیدار با نمایندگان مجلس شورای اسلامی به صورت تخصصی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و این مسئله تا جایی پیش رفت که دغدغه و مشکلات این پژوهشگاه مطرح شود تا شاید مشکلات آن رو به بهبودی حرکت کند. با باز شدن چنین فضایی مسئولان پژوهشگاه فرصت را غنیمت شمرده و دغدغه‌های خود را بیان کردند. رعایت نشدن حرمت نیروی انسانی و مسئله بودجه نگرانی اصلی مدیران این پژوهشگاه بود که مطرح شد و با مطرح شدن این دو موضوع، محور گفتگو با نمایندگان مجلس شورای اسلامی بر همین منوال شکل گرفت.




بیشتر بخوانید:


نمایندگان مجلس از پژوهشگاه صنعت نفت بازدید کردند




در همین راستا یکی دیگر از دغدغه‌های پژوهشگران صنعت نفت مطرح شد؛ نکته‌ای که شاید برای اولین بار در یک مرکز پژوهشی به آن اشاره و مطالبه شد؛ «تغییر نگاه حکومتی به حاکمیتی در پژوهشگاه صنعت نفت». مسئولان پژوهشگاه با در نظر گرفتن این شعار معتقد بودند؛ همانطور که تغییرات سیاسی کشور در بخش هسته‌ای تأثیرگذار نبوده و در هر حالتی به روند پیشرفت خود ادامه می‌دهد؛ صنعت نفت نیز نیازمند آن است که به جای نگاه حکومتی، نگاه حاکمیتی بر آن حاکم باشد تا بتوان مسیر رشد و توسعه را ادامه دهد.


با همین نگاه‌ها بحث و گفت‌وگوی بین مسئولان پژوهشگاه صنعت نفت و نمایندگان مجلس شورای اسلامی با جدیت آغاز شد.


دغدغه پژوهشگران زیر ذره‌بین خانه ملت/ مشکلات پژوهشگاه صنعت نفت توسط نمایندگان مجلس بررسی شد


پژوهشگاه صنعت نفت پیشران حوزه نفت و گاز است


جعفر توفیقی، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت در این نشست بیان کرد: نفت و گاز پیشران‌های اقتصاد جمهوری اسلامی است و پژوهشگاه‌های صنعت نفت پیشران پیشرفت این حوزه است.


وی ادامه داد: در پژوهشگاه صنعت نفت دو نوع کارمند پیمانی و رسمی داریم، حقوق کارمندان رسمی را که نسبت کمی از کارمندان را تشکیل می‌دهند؛ وزارت نفت پرداخت می‌کند اما حقوق کارمندان پیمانی را با کارهای اقتصادی که در پژوهشگاه انجام می‌دهیم، پرداخت می‌کنیم.


رئیس پژوهشگاه صنعت نفت افزود: در هیچ کجای دنیا پژوهشگاه‌ها برای پرداخت هزینه‌های خودشان کار اقتصادی انجام نمی‌دهند به عنوان مثال بودجه دانشگاه‌های دولتی بدون در نظر گرفتن فعالیت‌های اقتصادی مازاد، بسته می‌شود و دانشگاه‌ها درآمدی را که از راه فعالیت اقتصادی به دست می‌آورند، صرف توسعه زیرساخت‌های خود می‌کنند.


توفیقی بیان کرد: نیروهای انسانی بسیار زیادی در این حوزه داشتیم که در کنار تخصص و دانش علمی، تجربه بسیار زیادی هم در حوزه نفت داشتند اما به دلیل اینکه حرمت آن‌ها رعایت نشده و مانند نیروهای ساده با آن‌ها برخورد می‌شد از کشور خارج شدند. چنین نیروهای ارزشمندی هنوز هم داریم که باید برای حفظ و نگهداری آن‌ها چاره‌ای اندیشید.


مشکلات مالی پژوهشگاه باید برطرف شود


حسین حسین‌زاده، نماینده مردم لارستان در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سخنان جعفر توفیقی گفت: نیروی انسانی مهم‌ترین مؤلفه پیشرفت وزارت نفت است اما این نیروها با نیروهای سازمانی متفاوت هستند. معتقدم در بحث تحقیق و پژوهش که خروجی آن تکنولوژی است، نباید هیچ مشکل و مانعی اعم از مشکلات مالی وجود داشته باشد تا مسیر پیشرفت هموار شود. در وزارت نفت باید نگاه توسعه محور داشته باشیم.


یکی از مسئولان پژوهشگاه نفت نیز در ادامه در راستای تلاش‌های ناموفق پژوهشگاه برای تأمین بودجه می‌گوید: چندی پیش به شرکت نفت رفتیم و با ارائه برنامه‌های خود آن‌ها را مجاب کردیم تا مبلغی را برای این برنامه اختصاص دهند، آن‌ها نیز از طرح‌های مطرح شده راضی بودند و قرار بر این شد تا ۲۵۰ میلیارد ریال برای یک بازه زمانی ۵ ساله به پژوهشگاه اختصاص دهند، اما زمانی که طرح به دست وزیر نفت رسید با آن مخالفت شد.


دغدغه پژوهشگران زیر ذره‌بین خانه ملت/ مشکلات پژوهشگاه صنعت نفت توسط نمایندگان مجلس بررسی شد


اصلاح ساختار مدیریتی مقدمه حل مشکلات است


در ادامه این مراسم مالک شریعتی اذعان کرد: مجلس شورای اسلامی اولویت‌های کمیسیون انرژی را برای چهار سال آینده تبیین کرده است. یکی از این موضوعات اصلاح ساختار مدیریت در حوزه حکمرانی بر انرژی است؛ این قضیه از معضلات جدی وزارت نفت در رابطه با مسائل مالی بوده که اصلاح آن مقدمه حل معضلات بسیار دیگر خواهد شد. کاهش خام‌فروشی اولویت دوم کمیسیون انرژی است؛ در این مورد همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند باید فرض را بر این بگذاریم که تحریم سال‌ها باقی خواهد ماند. چرا که عمده تحریم‌ها و فشارهای خارجی در حوزه نفت است.


وی ادامه داد: اصلاح مصرف بهینه‌سازی و توسعه فناوری‌های دانش بنیان اولویت‌های بعدی کمیسیون انرژی برای چهار سال آینده است.


پس از این نشست نمایندگان مجلس شورای اسلامی به همراه مسئولین پژوهشگاه صنعت نفت از بخش‌های متعدد این پژوهشگاه بازدید کردند.


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب