دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

فضای مجازی بستر تحول آموزش‌های دانشگاهی/ دانشگاه آزاد اسلامی به بومی‌سازی سامانه‌های آموزش مجازی دست یافت

فضای مجازی باعث تحول در آموزش مجازی شد و دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این مسیر پیش‌قدم شده و به بومی‌سازی سامانه‌های مجازی دست پیدا کرد.
کد خبر : 591403
آموزش مجازی

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و کنکور گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با شیوع ویروس کرونا و همه‌گیر شدن آن در جهان، کشور ما نیز در بسیاری از زمینه‌ها شاهد تغییرات اساسی شد که حوزه آموزش نیز از این تغییرات مستثنا نبوده است. شرایط پیش آمده علاوه بر به وجود آوردن بستری متفاوت برای فراگیری آموزش، فرصتی بود برای تقویت فعالیت‌های فرهنگی در فضای مجازی.


ارتقای سطح سامانه‌های بومی در روزهای کرونایی


در روزهای کرونایی که کشور با مهمان ناخوانده‌ای چون ویروس کرونا دست و پنجه نرم می‌کرد باید تدابیری اندیشیده می‌شد که بتوان با وجود این ویروس خطرناک نیز بستری مناسب و امن برای ادامه مسیر آموزش در نظر گرفت.


از طرفی تعطیلی دانشگاه‌ها امری غیرممکن بود و با وجود ویروس کرونا، به دلیل ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی، تشکیل حضوری کلاس‌ها ممکن نبود اما در نهایت با برنامه‌ریزی‌های بموقع و حساب‌شده دانشگاه‌ها در مسیری قرار گرفتند که در فراگیری آموزش اختلالی ایجاد نشود.


دانشگاه آزاد اسلامی نیز به‌عنوان دانشگاهی با بیشترین تعداد دانشجو از این مسئله مستثنا نبود و باید تدبیری اندیشیده می‌شد تا این حجم بزرگ از خانواده دانشگاهی به برگزاری کلاس‌های علمی و پژوهشی خود بپردازد.


در همین راستا رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه در دوره شیوع ویروس کرونا، دانشگاه تعطیل نبود بلکه فقط فعالیت‌های حضوری دانشگاه تعطیل شد، گفت: معتقدیم دانشگاه‌ها در این عرصه اساساً تعطیل‌پذیر نیستند و از اسفندماه ۹۸ کلاس‌های دانشگاه به صورت مجازی برگزار شد.


فضای مجازی بستر تحول آموزش‌های دانشگاهی/ دانشگاه آزاد اسلامی به بومی‌سازی سامانه‌های آموزش مجازی دست یافت


دکتر طهرانچی با اشاره به اینکه سامانه‌ای تحت عنوان «دان» در دانشگاه آزاد اسلامی استفاده می‌شود، افزود: استفاده از این سامانه داخلی، یکی از دستاوردهایی بود که باعث گسترش سامانه‌های بومی در کشور شد.


علاوه بر برگزاری کلاس‌های درس در دانشگاه‌ها به بستری نیاز بود که بتوان در قالب آن کلیه نیازهای دانشجویان را برطرف کند و نیازی به مراجعه حضوری افراد به دانشگاه نباشد. به همین جهت راه‌اندازی سامانه آموزشیار تحولی بزرگ در دانشگاه به حساب می‌آید که دانشگاه آزاد اسلامی با طراحی و بهره‌وری از این سامانه تمامی مراحل را به صورت غیرحضوری برای دانشجویان به اجرا درآورد.


وی توجه به فضای مجازی را رویکرد دیگر دانشگاه آزاد اسلامی در زمان کرونا دانست و عنوان کرد: ماحصل فعالیت دانشگاه آزاد در فضای مجازی در شرایط کرونایی برگزاری ۷۰۰ هزار کلاس در هفته بود که نکته قابل توجه در برگزاری این کلاس‌های مجازی، حضور همزمان ۸۰ هزار دانشجو در کلاس‌های درس است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: اگر سامانه «آموزشیار» نبود، در شرایط کرونایی که امکان برگزاری حضوری کلاس‌ها وجود نداشت، نظارت دقیق بر کلاس‌های درس میسر نمی‌شد اما اکنون با وجود سامانه آموزشیار، تمامی مراحل ثبت نام، واریز شهریه، برگزاری کلاس‌ها، انتخاب واحد، ثبت نمرات و... به صورت برخط قابل مشاهده و نظارت است


دکتر طهرانچی تأکید کرد: این دانشگاه با رویکردی که در حوزه فضای مجازی در پیش گرفت، به قابلیت‌های خوبی دست پیدا کرد، به گونه‌ای که اکنون دانشگاه آزاد اسلامی در فضای مجازی در مقایسه با بسیاری از اپلیکیشن‌ها، از موقعیت بهتری برخوردار بوده و پیشرو و جلوتر است.


درک درست دانشگاه آزاد از فضای مجازی در دوران کرونا


دانشگاه‌ها به عنوان ارکان مهم نظام آموزشی، عزم خود را جزم کردند تا درک درستی از فضای مجازی داشته و آن را به جامعه هدف خود ارائه دهند. خوشبختانه درک به دست آمده از این فضا زمینه‌ای را ایجاد کرده است که بتوان در دوران پساکرونا نیز از آن بهره برد و مورد استفاده قرار داد.


عزیز نجف‌پور، رئیس واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه نهاد دانشگاه اصولاً باید به مسائل و اولویت‌های جامعه بپردازد و متعاقباً براساس مبانی، اهداف و ارزش‌ها و خواسته‌ها به نیازهای جامعه پاسخ روشمندی بدهد، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان یکی از ارکان مهم نظام آموزش عالی در ایران محسوب می‌شود. این دانشگاه به‌ویژه پس از دوران کرونا ویروس، درک درستی از فضای مجازی داشته و از آن به‌عنوان ابزاری برای حکمرانی و توسعه فضای مجازی استفاده کرده است.


فضای مجازی بستر تحول آموزش‌های دانشگاهی/ دانشگاه آزاد اسلامی به بومی‌سازی سامانه‌های آموزش مجازی دست یافت


وی افزود: از سامانه‌هایی که در دانشگاه آزاد اسلامی راه‌اندازی شد، استفاده‌های گوناگون و جدیدی را می‌توانستیم انجام بدهیم که ‌یکی از آنها استفاده از فضای گفت‌وگو و تعامل دانشگاهیان با یکدیگر بوده است.


نجف‌پور با اشاره به اینکه ساحت فیزیکی جای خود را به عصر مجازی داده، گفت: تشکیل شورای مجازی دانشگاه یک ضرورت محسوب می‌شود، ساحت مجازی هم به اندازه‌ ساحت فیزیکی، حتی فراتر از آن بزرگتر و برجسته‌تر شده و جوامع انسانی در ساحت مجازی بیشتر زیست می‌کنند.


رئیس واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: از سامانه‌هایی که در دانشگاه آزاد راه‌اندازی شد، استفاده‌های گوناگون و جدیدی را می‌توانستیم انجام بدهیم که ‌یکی از آن‌ها استفاده از فضای گفتگو و تعامل دانشگاهیان با یکدیگر بوده است.


عزیز نجف‌پور با تأکید بر نقش راهبردی و کلیدی دانشگاه آزاد اسلامی در گام دوم انقلاب اسلامی ایران افزود: مسئله اصلی دانشگاه آزاد اسلامی پیشرفت ایران در گام دوم انقلاب اسلامی است. واحد الکترونیکی از تمام نخبگان و خبرگان کشور اعم از دانشگاه آزاد اسلامی و سایر آموزش عالی کشور می خواهد تا در راه بالنده‌تر شدن ایران اسلامی گام بر دارند.


ویروس کرونا شرایط سخت و پیچیده‌ای که در ابتدای شیوع‌ در کشور ایجاد کرد اما با تدابیر و اقدامات گسترده‌ای که توسط نظام آموزشی صورت گرفت سبب شد که فضایی ایجاد شود تا بعد از ریشه‌کن شدن این ویروس از کشور نیز بتوان استفاده‌های مفید و کاربردی از این بستر به وجود آمده کرد.


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب