تجربه صحنههای ناگوار آسیبهای اخلاقی علت انتقامجویی در کودکان کار است
کوروش محمدی رئیس انجمن آسیب شناسی اجتماعی در گفتو گو با خبرنگار خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا، در خصوص روانکاوی کودکان تحت حمایت سازمان بهزیستی گفت: بر اساس سازوکارهایی که سازمان بهزیستی دارد افرادیکه برای حمایت سازمان معرفی می شوند در ابتدا غربالگری شده و آسیبهای که دیدهاند مورد بررسی قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه آموزشهای لازم به مددکاران بهزیستی جهت برخورد با کودکان آسیبدیده انجام میشود افزود: با تمام حمایتهایی که از این کودکان میشود اما نداشتن خانواده مشکل اصلی است که این افراد با آن مواجه هستند.
محمدی عنوان کرد: عموما بچههایی که در این مراکز نگهداری میشوند از کف خیابانها جمعآوری شده و آسیب روحی دیدهاند؛ نوع زندگی تجمعی که در مراکز حاکم است منجر به تشدید رفتارهای ناهنجار میشود.
رئیس انجمن آسیب شناسی اجتماعی با اشاره به اینکه درمان روحی بچههای آسیب دیده بسیار زمانبر و بلند مدت است گفت: این بچهها غالبا پرخاشگر، تندخو، عصبی و پر استرس هستند که دلیل آن تجربه صحنههای ناگوار آسیبهای اخلاقی است.
وی در مورد روان درمانی کودکان آسیب دیده افزود: افرادیکه در مورد آسیبهایی که دیدهاند صحبت میکنند در پروسه درمان قرار می گیرند اما مشکل کودکانی هستند که از بیان آسیبهایی که متحمل شدهاند به هر دلیل خودداری میکنند و این مورد عوارض جبران ناپذیری هم برای خود فرد و هم جامعه دارد.
محمدی ضمن تاکید بر اینکه بخشی از آسیبی که این کودکان میبینند به دلیل رفتارهای نادرست جامعه در مواجه با آنها است، ابراز کرد: عدم تخصص و آگاهی مردم از شرایط این افراد و همدردی نکردن با آنها یکی دیگر از عواملی است که منجر به عقدهگشایی کودک در قالب انتقام میشود.
رئیس انجمن آسیب شناسی اجتماعی گفت: هرگونه آسیب و اضطراب ناشی از آن وقتی فرصت درمان و برونریزی نداشته باشد علاوه بر اینکه روی اعتماد به نفس فرد تاثیر دارد، میتواند در بلند مدت با انتقامجویی، پرخاشگری، افسردگی و ... بروز و ظهور پیدا کند.
وی ضمن تاکید بر اینکه تمامی ناهنجاریهایی که از سمت کودک آسیبدیده ظاهر میشود تحت عواملی چون شدت آسیب، برخوردهای اجتماعی، تیپ شخصیتی و نوع آسیب است اظهار کرد: حس انتقام جویی، ورود به گروههای فساد و خودکشی از عوارضی است که فرد و جامعه را تهدید میکند.
محمدی در مورد راهکارهای پیشنهادی در برخورد و جلوگیری از آسیبهای بلندمدت کودکان آسیبدیده خاطرنشان کرد: پیشگیری از افزایش تعداد کودکان خیابانی و سرراهی و آسیب دیده اولین قدم در کنترل این آسیبهاست.
رئیس انجمن آسیب شناسی اجتماعی در خصوص حمایت از مراکز نگهداری کودکان آسیبدیده یادآور شد: به کارگیری نیروهای متخصص و ارائه تستهای روانشناسی استاندارد برای کنترل رفتارها و رویکرد نظارتی بر شرایط تربیتی آنها ضروری است.
وی تصریح کرد معضل بعدی برای این افراد زمانی ایجاد میشود که بعد از سن قانونی رها میشوند در حالیکه حمایتی در زمینه تحصیل و اشتغال و تشکیل خانواده ندارند.
انتهای پیام/۴۱۶۱
انتهای پیام/