پیک پنجم از شرق آمد
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، از صبح که رسانهها را رصد و اخبار را مرور میکنم، بعضی از آنها بالاخره خبر ورود به پیک پنجم کرونا را تیتر کردند و به آن پرداختند. مسالهای که با این رویه مدیریت کرونا، با این تجمعات، با این گردهماییها و با این مسافرتها، زودتر از اینها منتظرش بودیم و زودتر از اینها میخواستیم و باید بنویسیم که ایران اولین کشور دنیاست که نهتنها پیک چهارم که پیک پنجم شیوع کرونا را هم تجربه کرده و میکند!
بالاخره این نتیجه طبیعی این مدل حکمرانی و سیاستورزی است، این نتیجه اظهارات سادهانگارانه و مدیریت صبح جمعهای دولتیها و نتیجه اهمال در اعمال محدودیتهای نوروزی و...است. مگر میشود نه محدودیت درست و درمانی ایجاد کنید، نه جلوی مسافرت رفتن مردم را بگیرید، نه بیماریابی فعال را انجام و ادامه دهید، نه توان بهداشتی و سلامت را گسترش دهید، آن وقت بنشینید و کرونا خودش خود به خود باروبندیل جمع کند و برود؟ ولی واقعا مردم ایران یا سایر کشورهای دنیا چه فکری میکنند؟
بیش از 1100 بیمار کرونایی فقط در استان سیستانوبلوچستان!
آن ایام ابتدایی کرونا، نه، حتی در ایام پیک کرونا در کشور همیشه شنیده میشد که کرونا در استانهایی نظیر سیستانوبلوچستان، وضعیت بهتری دارد. تعداد موارد ابتلا و مرگومیر کمتر است. اما خب با عقل جور درنمیآید استانی که سرانه تختهای بیمارستانی و کلا سیستم بهداشت و درمان آن ضعیفتر از سایر نقاط و استانها و شهرهای کشور است، اینطور سرآمد باشد. القصه اینکه ذیل همین خیال و بیتوجهیهای همیشگی به آن نقطه از کشور بهعلاوه استانهای همجوار، اخبار نگرانکنندهای به گوش میرسد.
سیدمحمد هاشمیشهری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان پنجم تیرماه، یعنی روز گذشته، در ارتباط با وخامت اوضاع کرونایی در استان سیستانوبلوچستان گفت: «با افزوده شدن ۱۱۰۳ مورد جدید ابتلا به کرونا در سیستانوبلوچستان طی ۲۴ ساعت گذشته، شمار مبتلایان این ویروس در استان به ۵۰ هزار و ۹۰۳ نفر رسید. ۴۴۲ بیمار حاد تنفسی و ۲۶۵ مبتلا به کرونا در بیمارستانهای سیستانوبلوچستان تحت درمان قرار دارند. با فوت هفت مورد جدید شمار فوتیهای کرونا در سیستانوبلوچستان به ۱۵۱۵نفر رسید.» در روزهای گذشته هم این وخامت وضعیت اطلاعرسانی شده بود و تعداد موارد مرگومیر رو به افزایش بوده و هست، منتها کسی گوشش بدهکار وضعیت این استان نبود.
در استانهای جنوبی شاهد افزایش روند بیماری هستیم
روز گذشته علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا هم در ارتباط با وضعیت استانهای جنوبشرقی کشور گفته است: «در استانهای جنوبی کشور بهویژه استان بوشهر، هرمزگان، سیستانوبلوچستان، کرمان و یزد ما شاهد افزایش روند بیماری هستیم. درحال حاضر ۳۲ شهر قرمز و ۱۷۴ شهر نارنجی و ۲۴۲ شهر زرد داریم. روند در استان هرمزگان و بوشهر گرچه افزایشی بود، اما کندتر شده است.
امیدوارم این روند کندی بیشتر شده و مردم عزیزمان هم با رعایت پروتکلهای بهداشتی بتوانند این روند را معکوس کرده و نزولی شود. البته روند کلی کشور یک روند نزولی است. درست است که سرعت نزول کمتر شده، اما روند نزولی است. با این حال اگر رعایت پروتکلهای بهداشتی را جدی نگیریم، قطعا سایر استانها هم میتوانند درگیر شوند. با توجه به فصل گرما و از طرفی ویروسهای جهشیافتهای که وجود دارد، قطعا میتواند برای شیوع بیماری موثر باشد.»
البته همانطور که اشاره شد این روند فقط محدود و مخصوص سیستانوبلوچستان نبوده است. روز گذشته، حمیدرضا رشیدینژاد، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان هم با به صدا درآوردن زنگ خطر افزایش روند ابتلا به کرونا در این استان گفت: «شهرستانهای جنوبی و شرقی ما به دلیل مجاورت با استانهای سیستانوبلوچستان و هرمزگان آمار مبتلایانشان روند افزایشی پیدا کرده است، بهطوری که در جنوب استان سقف تختهای بستری خود را اعلام کردهاند و تقریبا ظرفیت تختهای آنها تکمیل شده است. در چند روز اخیر بهطور متوسط روزی هفت نفر در استان کرمان به دلیل ابتلا به کرونا فوت شدهاند.»
شعلهای که از جنوب روشن شد
پیک پنجم کرونا را هم مثل سایر پیکها میتوان ناشی از سادهانگاریها و عدمتوجه درست به روند افزایش موارد ابتلا به کرونا و عدماعمال جدی محدودیتها و نظارت بر آن دانست. شعلهای که اینبار و با ویروسهای جهشیافته از جنوب و جنوبشرق کشور روشن شده است، ویرانگرتر از دفعات قبلی است و اگر رویه مقابله همین باشد و روند واکسیناسیون تشدید نشود و توسعه پیدا نکند، خیلی نمیتوان به روزهای بهتری امیدوار بود. در ارتباط با این سهلانگاری، نوشتهای را هم مجتبی جهانتیغ پزشک و فعال اجتماعی سیستانی در اختیار روزنامه «فرهیختگان» قرار داد که در ادامه میخوانید.
منبع: روزنامه فرهیختگان
انتهای پیام/
انتهای پیام/