دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور ایران در گفت‌وگو با آنا:

«دلتا» از قسمت‌های جنوبی کشور در حال حرکت به سمت مرکز ایران است

آمیتیس رمضانی گفت: گونه جدید ویروس کرونا به نام دلتا از قسمت‌های جنوبی و شرقی کشور در حال حرکت به سمت قسمت‌های مرکزی ایران است و در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی با سرعت و سرایتی که دارد تعداد شهرهای قرمز ما بیشتر می‌شود.
کد خبر : 590928
آمیتیس رمضانی

آمیتیس رمضانی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان گروه جامعه خبرگزاری آنا در خصوص خطر آغاز موج پنجم کرونا و گونه موسوم به «دلتا» در کشور گفت: ما سویه‌هایی داریم که باعث نگرانی هستند که به آن Variant of Concern می‌گوییم، یعنی سویه‌هایی که می‌توانند باعث نگرانی شوند و احساس می‌کنیم که توانایی مشکل‌زا شدن را دارند.


مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور ایران افزود: چهار سویه کرونا شامل انگلیسی، برزیلی، آفریقایی و آخرین مورد هم سویه هندی است که بین این چهار سویه، سویه هندی از همه آنها بیشتر می‌تواند باعث نگرانی شود؛ چراکه تعداد جهش‌هایش بیشتر و از همه سویه‌های قبلی مسری‌تر بوده و حتی می‌توانیم بگوییم سرایت آن نسبت به سویه انگلیسی ۶۰ درصد بیشتر است.


وی با بیان اینکه بر اساس اظهارات دکتر فائوچی، رئیس مؤسسه ملی بیماری‌های عفونی آمریکا، سویه دلتا یا سویه هندی مهم‌ترین خطر و تهدید در مبارزه با ویروس کووید-۱۹ در دنیا محسوب شده و به‌زودی سویه غالب در کل دنیا خواهد شد، ادامه داد: الان سویه دلتا در هند و انگلستان سویه غالب است و تا ماه دیگر سویه غالب آمریکا نیز خواهد شد و به‌تدریج کشورهای مختلف هم همین مسیر را طی خواهند کرد.




بیشتر بخوانید:


گونه «دلتا»؛ چالش جدید کرونا در جهان




آیا گونه دلتا وارد ایران شده است؟


این متخصص بیماری‌های عفونی در خصوص ورود سویه «دلتا» به کشور هم اظهار کرد: به‌زودی این سویه هم در کشور ما غالب خواهد شد، خصوصاً اینکه الان این سویه از قسمت‌های جنوبی و شرقی کشور درحال حرکت به سمت قسمت‌های مرکزی ایران بوده و با سرعت و سرایتی که دارد تعداد شهرهای قرمز ما بیشتر می‌شود. این دو مسئله باعث می‌شود که قطعاً وارد فاز پنجم شویم.


کدام واکسن‌ها می‌تواند از ابتلا به دلتا جلوگیری کند؟


رمضانی در پاسخ به این سؤال که کدام واکسن، افراد را از سویه دلتا محافظت می‌کند، گفت: بررسی اثرات ایمنی واکسن‌های فایزر، آسترازنکا، واکسن هندی و همچنین واکسن روسی نشان داده که این ۴ واکسن توانایی محافظت اشخاص در برابر دلتا را دارند. در مورد بقیه واکسن‌های دیگر اطلاعی وجود ندارد. با توجه به اینکه از دو واکسن آسترازنکا و واکسن روسی در کشور استفاده کرده‌ایم می‌تواند در جلوگیری از شیوع دلتا در کشور تاثیرگذار باشد.


وی در خصوص فاصله‌گذاری بین تزریق دُز اول و دُز دوم تزریق واکس هم گفت: با توجه به شرایط فعلی بهتر است صبر نکنیم و سریع‌تر دُز دوم واکسن را به افراد تزریق کنیم. با وجود این سویه دلتا که در راه است، زدن سریع‌تر این واکسن‌ها اهمیت دارد.


آیا بعد از انجام واکسیناسیون، استفاده از ماسک الزامی است؟


این متخصص بیماری‌های عفونی با تأکید بر الزام استفاده از ماسک در کشور بعد از انجام واکسیناسیون، درخصوص چرایی عدم استفاده از ماسک در کشورهای اروپایی گفت: کشورهای اروپایی توانسته‌اند درصد قابل ملاحظه‌ای از جامعه را واکسینه کنند. وقتی که حجم بالایی از جمعیت واکسینه شود، گردش ویروس در محیط کم می‌شود. در کشور ما درصد جمعیت واکسینه‌شده خیلی پایین است و این درصد پایین، نشان می‌دهد ویروس نابود نشده و مرتب در حال چرخش است. چون میزان واکسیناسیون‌ در کشور کم است حالا حالاها باید به استفاده از ماسک ادامه دهیم تا به درصد مورد نظر از نظر واکسیناسیون در جامعه برسیم.


رمضانی درباره اقداماتی که باید در کشور برای مقابله با کرونا صورت بگیرد اظهار کرد: کسانی که دُز اول را زده‌اند، مهم است که برای تزریق دُز دوم صبر نکنند. هر چقدر زودتر دُز دوم را بزنند هم به نفع خودشان و هم به نفع جامعه کار کرده‌اند. با توجه به اینکه ویروس دلتا مسری‌تر و احتمال بستری شدن افراد در صورت ابتلا آن بیشتر و شدیدتر بودنش هم بیشتر است، باید رعایت پروتکل‌ها را به خوبی انجام دهیم.


دبیر انجمن متخصصان بیماری‌های عفونی درخصوص احتمال ابتلای دوباره افراد مبتلاشده به کرونا گفت: در افرادی که یک بار مبتلا شده‌اند، احتمال عفونت مجدد کمتر از یک درصد است اما به شرط اینکه این چهار سویه که از آنها به عنوان سویه‌های نگران‌کننده یاد کردم، در جامعه نباشند. یعنی مثلاً اگر قرار باشد سویه آفریقای جنوبی یا سویه دلتاپلاس در جامعه خیلی زیاد باشد، این سویه قادر است فرد را به عفونت مجدد مبتلا کند. در کل بسته به نوع سویه دارد ولی به طور کلی خیلی امر شایعی نیست.


انتهای پیام/۴۰۷۶/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
کنکوری
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۰۶ تير ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۶
۰
کنکور 1400 با یک میلیون و 400 هزار داوطلب برگزار میشود!کنکور ارشد با 600 هزار داوطلب بخاطر شرایط حاد کرونایی تا مرداد ماه به تعویق افتاد! و این 600 هزار نفر ارشد در سه روز آزمون میدهند! حالا خوبه هشدار موج پنجم کرونا داده شده!
در حالیکه روز جمعه 11 تیر بیش از 600 هزار دانش آموز تجربی باید در کنکور شرکت کنند! عدالت موج میزنه ما نمی بینیم!
قالیشویی ادیب