دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 تير 1400 - 11:44
اسماعیلی در گفت‌وگو با آنا عنوان کرد؛

از کتابخوانی مجازی استادان تا برگزاری دور دوم طرح اندیشه اسلامی

رئیس مرکز هم‌اندیشی اساتید و نخبگان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان اصفهان با اشاره به طرح اندیشه اسلامی در این نهاد گفت: امکان کتابخوانی مجازی برای استادان فراهم شده تا به مباحثه درباره کتاب بپردازند.
کد خبر : 590841
بشیر اسماعیلی



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا، مرکز هم‌اندیشی اساتید و نخبگان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان اصفهان در دو سال گذشته همواره حائز رتبه‌های برتر کشوری در اجرای برنامه‌های مرتبط با استادان و نخبگان دانشگاهی شده است.


مرکز هم‌اندیشی اساتید و نخبگان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان اصفهان یکی از مراکز پیش روی هم‌اندیشی در مجموعه نهادهای کشور است.


خبرنگار آنا در این راستا برای آشنایی با پیشینه و برنامه‌های مرکز هم‌اندیشی اساتید و نخبگان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان اصفهان با بشیر اسماعیلی دبیر این مرکز هم‌اندیشی گفت‌وگو کرده است.


رئیس مرکز هم‌اندیشی اساتید و نخبگان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا اظهار کرد: از یک سال و نیم گذشته تاکنون افتخار همکاری با این مرکز را به‌عنوان دبیر هم‌اندیشی اساتید و نخبگان دانشگاهی را داشته‌ام و پس از گذشت چند ماه فعالیت، دوران همه‌گیری ویروس کرونا آغاز و مرکز هم‌اندیشی اساتید و نخبگان نهاد با رکودی موقتی مواجه شد.


اسماعیلی اضافه کرد: با برنامه‌ریزی جدید و استفاده از سازوکارهای مجازی، فعالیت‌های مرکز در قالب برگزاری وبینارها از سر گرفته شد که می‌توان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان اصفهان را از مبدعان و پیشگامان برگزاری این نشست‌های مجازی دانست و تاکنون روند رو به پیشرفت را طی کرده است.


وی در پاسخ به این سؤال که آیا ارائه نشست‌ها و جلسات هم‌اندیشی به‌صورت وبینار موجب محدودیت و کاستی در اجرای برنامه‌ها می‌شود؟ عنوان کرد: اجرای بخشی از برنامه‌ها مانند بازدیدها و نشست‌های حضوری به‌دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی به حالت تعلیق درآمدند؛ اما برگزاری جلسات و نشست‌های بصیرت‌افزایی و به‌کارگیری شیوه وبینار فرصت‌های جدیدی به‌وجود آورد.


رئیس مرکز هم‌اندیشی اساتید و نخبگان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان اصفهان افزود: از جمله اینکه به‌دلیل رفع محدودیت حضور استادان و نخبگان، تعداد شرکت‌کنندگان در جلسات چند برابر شد، علاوه بر این شاهد حضور و مشارکت استادان و پژوهشگرانی از سراسر کشور بودیم که تا پیش از این سابقه نداشت.


اسماعیلی متذکر شد: به‌دلیل امکان ارتباط از راه دور، کارشناسان و سخنرانان حاضر در جلسات طیف متنوع‌تری را به خود دید و از حضور افرادی با سطح بالاتر و در سمت‌های مهم علمی و اجرایی کشور برخوردار شدیم.


برقراری ارتباط با سخنرانان دانشگاه‌های خارج از کشور


وی یادآور شد: از سوی دیگر امکان برقراری ارتباط با سخنرانان دانشگاه‌های خارج از کشور مهیا شد، در این راستا تعدد جلسات افزایش یافت و تنوع موضوعی به میزان زیادی بالا رفت.


رئیس مرکز هم‌اندیشی اساتید و نخبگان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان اصفهان تشریح کرد: این نظام موضوعات از سوی این مرکز به ما اعلام شده و طیف وسیعی از موضوعات مورد انتظار برای جلسات را دربرمی‌گیرد که اغلب آنها را پوشش داده‌ایم و گستره‌ای از موضوعات سیاسی، مذهبی، خانوادگی، اجتماعی، پزشکی و بهداشتی، مباحث مهدویت، انتخابات، روانشناسی و ... را برگزار کردیم.


اسماعیلی درباره اینکه آیا شیوه وبینار برای دوران پساکرونا قابل استفاده خواهد بود؟ بیان کرد: بله. به‌دلیل کاهش قابل توجه هزینه‌های برگزاری جلسات حضوری و تسهیل شرکت در اینگونه جلسات، این شکل از نشست‌ها در کنار جلسات حضوری باید حفظ و تداوم یابند؛ در واقع جلسات هم‌اندیشی مجازی بر فرمت کنونی کلاب‌هاوس مقدم است که امکان ایجاد یک سمینار فراگیر را فارغ از قید مکان و تشریفات رایج برگزاری فراهم آورد.


طرح اندیشه اسلامی در دور دوم


وی بیان کرد: دور نخست طرح‌ اندیشه اسلامی نیز در مرکز هم‌اندیشی اساتید و نخبگان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان اصفهان به پایان رسیده و دوره دوم آن در حال برگزاری است.


رئیس مرکز هم‌اندیشی اساتید و نخبگان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان اصفهان ادامه داد: بر مبنای این شیوه، امکان یک دوره کتابخوانی مجازی را برای استادان فراهم آوردیم که در هر ساعتی از شبانه روز گردهم آمده و به مباحثه درباره کتاب بپردازند و چنین امکانی تا پیش از این با وجود فراهم بودن زیرساخت‌ها، مهیا نشده بود که اکنون پایلوت(نمونه) مناسبی برای ادامه و گسترش خواهد بود.


اسماعیلی توضیح داد: امکان اظهارنظر آزادانه در این نشست‌ها وجود دارد، حتی شاهد حضور دانشجویان تحصیلات تکمیلی، کارکنان نهادهای مختلف و پژوهشگران آزاد در این نشست‌ها بوده‌ایم.


وی تأکید کرد: علاوه بر این با پوشش خبری جلسات در مطبوعات و خبرگزاری‌ها موضوعات مطرح شده به اطلاع افکار عمومی می‌رسد که درصدد گسترش این روند با انتشار گزیده مباحث جلسات در شبکه‌های اجتماعی هستیم.


رئیس مرکز هم‌اندیشی اساتید و نخبگان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان اصفهان مطرح کرد: به همت کارکنان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان اصفهان گواهی‌های حضور در جلسات از حالت رایج کاغذی خارج شده و به صورت الکترونیکی صادر می‌شود.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب