ثبت ۱۰۰ مقاله ISI و ۳۰ طرح علمی پژوهشی توسط پژوهشگران جوان
گروه استانهای خبرگزاری آنا- داوود دهقانیمحمودآباد؛ باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی در راستای اجرای سیاستهای جمهوری اسلامی و منویات مقام معظم رهبری در زمینه برنامهریزی برای جذب نخبگان و پرورش و هدایت دانشجویان و دانشآموزان مستعد بهعنوان نخستین مرکز شناسایی، جذب، پرورش، هدایت و حمایت پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاهی سال ۱۳۷۷ راهاندازی شد.
اکنون دفاتر باشگاه در بیش از ۳۰۰ واحد دانشگاهی و ۱۰۰ آموزشکده سما در سراسر کشور در حال انجام مأموریت شناسایی، هدایت و فعالسازی فعالیتهای خودجوش دانشآموزی و دانشجویی و ایجاد روحیه مسئولیتپذیری پژوهشی و پرورش دانشجویان و دانشآموزان مستعد دانشگاه آزاد اسلامی هستند.
این باشگاه از سال ۱۳۷۷ تاکنون با جذب بیش از ۹۵ هزار عضو از میان دانشآموزان و دانشجویان که ۲۳ هزار و ۸۸۳ نفر آنان فعال هستند از اعضای خود حمایتهای معنوی و مادی انجام داده و در برنامه جدید باشگاه، رویکرد فعالیتمحوری جایگزین تسهیلاتمحوری شده است.
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی قصد دارد با ایجاد رقابت علمی و سایر فعالیتهای پژوهشی، زمینه رشد و پرورش بهتر اعضای مستعد خود را ایجاد کند.
بیشتر بخوانید:
درخشش پژوهشگران جوان و نخبه در ۳ دوره مسابقات بینالمللی اختراعات جهان
اختراع ۲ دستگاه نمونهبرداری
از ساخت روبات هوشمند مینیاب تا تولید صابون ضد جوش و لک
تعریف پروژههای دانشگاهی ارتباط با صنعت در باشگاه پژوهشگران جوان
برنامه شناسایی و حمایت از نخبگان در ۴ بخش اجرا میشود
از ساخت بوردهای الکترونیکی بومی تا تولید چسب با فرمولاسیون جدید
تولید گلهای نوین رز با عمری جاودان بدون پشتوانه آب و آفتاب
اختراعی که برای دانشگاه، دولت و مردم سود اقتصادی دارد
خبرنگار خبرگزاری آنا در این شماره از پرونده «در مسیر نخبهپروری» بهمنظور آشنایی با فعالیتها، دستاوردها و برنامههای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنگرود با محمد خوشحال رودپشتی رئیس این باشگاه و عضو هیئت علمی واحد دانشگاهی لنگرود گفتوگو کرده که در ادامه میخوانیم.
آنا: خلاصهای از روند راهاندازی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنگرود را بیان کنید.
خوشحال: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنگرود سال ۱۳۹۲ با هدف شناسایی و حمایت از فعالیتهای علمی، پژوهشی و فرهنگی دانشجویان راهاندازی شد، نخستین رئیس باشگاه کاوه سلملیان عضو هیئتعلمی گروه مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنگرود، سپس «دکتر آرزومند» عضو هیئت علمی گروه زبان این مسئولیت را برعهده داشت و اینجانب قریب به دو سال است که عهدهدار این مسئولیت در دانشگاه هستم.
باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنگرود اکنون دارای ۶۶ عضو و در زمینههای علمی، پژوهشی و فرهنگی فعال بوده و در سطح واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی شناخته شده است.
آنا: فعالیتهای شاخص و موفقیتهای باشگاه پژوهشگران جوان واحد لنگرود در گذشته و حال حاضر چه بوده است؟
خوشحال: از مهمترین فعالیتهای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنگرود میتوان ثبت بیش از ۱۰۰ مقاله ISI و ۳۰ طرح علمی پژوهشی و انتشار بیش از ۱۰۰ مقاله در همایشهای داخلی و بینالمللی توسط اعضای باشگاه را نام برد. در بخش فرهنگی هم اعضای باشگاه موفق به کسب عنوان برتر در مسابقات مختلف سراسری قرآن و عترت، کرسیهای آزاداندیشی و ... شدهاند.
یکی دیگر از فعالیتهای شاخص باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنگرود همکاری در برگزاری همایش ملی برق و مکانیک این دانشگاه و مسئولیت برگزاری چند دوره مسابقات استانی پل ماکارونی و قایقهای کنترلی در دو بخش دانشآموزی و دانشجویی در سطح استانی بوده است.
آنا: در مورد سایر فعالیتهای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنگرود توضیح دهید.
خوشحال: برگزاری کارگاه و سخنرانیهای علمی مختلف علمی در مناسبتهای مختلف (هقته پژوهش و روز معلم)، برگزاری کرسیهای آزاداندیشی دانشجویی مختلف با همت اعضای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، تشکیل انجمنهای علمی دانشجویی جدید و احیای انجمنهای منحل شده، شرکت در مناسبتهای فرهنگی مختلف در طول سال (دیدار با خانواده معزز شهدا و ...) و صدور بیانیه با همکاری تشکلهای سیاسی استادان و دانشجویی از دیگر فعالیتهایی است که در باشگاه این واحد دانشگاهی انجام میشود.
آنا: اثربخشی و اثرگذاری فعالیتهای باشگاه را چگونه ارزیابی میکنید؟
خوشحال: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنگرود با هدف شناسایی و حمایت از فعالیتهای علمی، پژوهشی و فرهنگی دانشجویان راهاندازی شد، امروز رویکرد باشگاه از حمایتمحوری به فعالیتمحوری تغییر کرده و بهجد دنبال جایگاهی است که در آن مهارتهای کارآفرینی را بهمنظور ارتقای قابلیتهای دانشآموختگان و تبدیل آنها به ایجادکنندگان کار و حرفه، ارایه کند. بر این اساس بهدنبال افزایش همکاری با مراکز رشد، پارکهای علم و فناوری، مراکز فنی و حرفه ای و... است تا دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنگرود را به دانشگاهی پویا و مسئلهمحور در شهرستان لنگرود و منطقه تبدیل کند.
برای رسیدن به این اهداف، بسترسازی اولیه شکل گرفته و چند طرح کاربردی ارائه شده است، عملکرد باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنگرود در برگزاری همایشها و مسابقات مختلف علمی، پژوهشی و فرهنگی در سطوح مختلف ملی، استانی و منطقهای در ایجاد روحیه امید و شناسایی و به کارگیری استعدادهای مختلف جوانان که موتور نیروی محرکه دانشگاه برای رسیدن به اهداف عالی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران هستند، بسیار تأثیرگذار بوده و خواهد بود؛ بنابراین سعی بر این است که چنین فعالیتهایی در باشگاه تداوم داشته و تقویت شوند.
آنا: مهمترین فعالیتهای حال حاضر باشگاه چیست؟ و چه سیاستگذاریهایی را در پیش گرفتهاید؟
خوشحال: مهمترین فعالیتهای حال حاضر به مرحله اجرارساندن طرحهای دانشبنیان دانشگاه و تقویت و بهکارگیری انجمنهای علمی در قالب کارگروه تخصصی و در راستای شکلگیری دانشگاه حل مسئله است. تقویت و برگزاری مسابقات مختلف علمی، پژوهشی و فرهنگی در سطوح مختلف نیز در سیاستگذاری باشگاه همواره بوده و در دستور کار خواهد بود.
آنا: چه پیشنهادها و خواستههایی برای ارتقا و توانمندسازی باشگاه برای همکاران ستادی دارید تا باشگاه بتواند بهتر از گذشته به فعالیت خود ادامه دهد؟
خوشحال: با توجه به شرایط کرونایی و حضور حداقلی دانشجویان و دانشآموزان (سما)، همکاران ستادی میتوانند دستاوردهای باشگاههای پژوهشگران جوان و نخبگان واحدهای برتر را از طریق برگزاری کارگاههای تخصصی وبیناری برای جامعه هدف دانشجویی و دانشآموزی در تمام استانها و در سراسر کشور معرفی کنند. از آنجا که بهتازگی گرفتن مجوز برگزاری همایش بینالمللی و ملی برای واحدهای دانشگاهی کوچک مانند لنگرود مشکل شده است، همکاران ستادی با صدور بخشنامههایی فرایند اخذ مجوز برای واحدهای کوچک فعال را تسهیل کنند.
آنا: آیا باشگاه متبوع شما دستاوردها و و محصولات شاخصی دارد؟ و اینکه آیا برنامه و دستورکاری جدیدی دارید که منجر به تولید محصول شود؟
خوشحال: بهمنظور ایجاد انگیزه و تزریق روحیه امید، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنگرود برگزارکننده چند دوره مسابقههای سازه ماکارونی و قایقهای کنترلی و ... در دو بخش دانشآموزی و دانشجویی در سطح استانی بوده است، تمهیدات لازم برای برگزاری ادامهدار این مسابقات در دانشگاه صورت گرفته و پیگیری لازم بهمنظور اخذ مجوز برگزاری سومین همایش ملی در حال انجام است.
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد دانشگاهی لنگرود طرح دانشبنیان پرورش ماهی سردآبی قزلآلای رنگینکمانی را بهمنظور اخذ تأییدیه به دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان ارائه کرده و طرحهای جدید برای ساخت زمین چمن مصنوعی روباز و معاینه فنی خودرو با استفاده و بهرهگیری از ظرفیتهای موجود دانشگاه و شهرستان لنگرود در قالب طرحهای دانشبنیان توسط اعضای باشگاه در حال برنامهریزی است.
آنا: در دوره کرونا چه عملکردی داشته و آیا موفق به تولید محصولات ضد کرونا هم شدهاید؟
خوشحال: در دوره کرونا از جمله فعالیتهای اجراشده میتوان برگزاری هفت وبینار تخصصی، حضور فعال اعضا در قالب گروههای جهادی برای کمک رساندن به اقشار آسیبدیده و ایجاد دفتر مشاوره تحصیلی را ذکر کرد، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنگرود برای ایجاد امید و به منظور تبدیل تهدید کرونا به فرصت به برگزاری وبینارهای تخصصی مرتبط با رویداد کرونا در راستای ایجاد راهحل و تولید محصولات مرتبط در دوران کرونایی پرداخته است.
آنا: در راستای آخرین سیاستها و برنامههای ابلاغی از ستاد مرکزی چه برنامههایی پیشرو دارید و دستورکارها چیست؟
خوشحال: در راستای آخرین سیاستها و برنامههای ابلاغی از ستاد مرکزی، برنامههایی مانند ایجاد کارگروههای تخصصی (حل مسئله) با مشارکت همه دانشجویان نخبه در رشتههای موجود و استفاده از مشارکت آنان برای ارائه ایده در حل مسائل و مشکلات با ظرفیتهای موجود در شهرستان و دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنگرود، افزایش مشارکت دانشجویان و خانواده باشگاه در مسابقات و همایشهای مختلف در سطوح ملی و استانی و منطقهای برای ایجاد انگیزه و امید به قشر دانشجویی با برگزاری مسابقات مختلف، ارتباط مداوم با اداره آموزش و پرورش با برگزاری مسابقات مشترک دانشجویی و دانشآموزی برای آگاهی خانوادهها از امکانات و ظرفیتهای باشگاه و سوق دادن دانشآموزان برای ادامه تحصیل و فعالیت در انجمنهای علمی در دستور کار قرار دارد.
آنا: با توجه به قرارگرفتن انجمنهای علمی زیر نظر باشگاه از چه تعداد انجمن علمی و در چه زمینه و گروههایی برخوردارید؟ ارزیابی شما از کارکردهایشان چیست و آیا برنامهای برای پیشرفت آنها دارید؟
خوشحال: با توجه به اهمیت تشکیل انجمنهای علمی و تأثیری که این انجمنها در پیشبرد اهداف کلان دانشگاه ایفا میکنند و بهعنوان بازوان فعال و پویای دانشگاه در حل مسائل مختلف در سطوح شهرستان و منطقه هستند، دو انجمن علمی (کامپیوتر- مهندسی پزشکی) و (عمران - معماری ) با استفاده از دانشجویان نخبه واحد لنگرود شکل گرفته است، قطعاً هدف باشگاه پژوهشگران، افزایش کمی و کیفی انجمنهای علمی دانشگاه برای دستیابی به دانشگاه حل مسئله، تولیدکننده و پیشرو خواهد بود.
آنا: و کلام آخر....
خوشحال: از اقدامات اخیر باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنگرود در دوران انتخابات، برگزاری کرسی آزاداندیشی با موضوع مشارکت حداکثری و انتخاب اصلح بود که با استقبال چشمگیر دانشجویان و استادان برگزار شد، از اقدامات دیگر باشگاه میتوان ارائه مشاوره تحصیلی به دانشجویان و ایجاد فضای کار مناسب بهمنظور انجام فعالیتهای استارتآپی اعضای انجمنهای علمی دانشجویی را ذکر کرد.
برای شهریور امسال سه مسابقه فرهنگی و هنری در سطح استانی و در ردههای دانشجویی و دانشآموزی، برنامهریزی شده است که شامل مسابقه عکاسی با موضوع جاذبههای توریستی استان گیلان، مسابقه شعر با موضوع مکتب حاجقاسم سلیمانی و مسابقه مقالهنویسی با موضوع عاشورا و انقلاب اسلامی ایران است.
انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/
انتهای پیام/