دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 آبان 1399 - 00:06
در مسیر نخبه‌پروری 18/ آقایی در گفتگو با آنا:

انجمن‌های علمی بين‌رشته‌ای و كاربردی ايجاد می‌شوند/ تولید نانوذرات فلزی طلا و نقره توسط پژوهشگران جوان و نخبه

رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی قم عنوان کرد: راه‌اندازی شركت‌های دانش‌بنیان در زمینه زیست‌فناوری مولكولی و كشاورزی و تولید نانوذرات فلزی باارزش مانند نقره و طلا از دستاوردهای این باشگاه به شمار می‌رود.
کد خبر : 522657
WhatsApp Image 2020-10-23 at 15.11.46.jpeg

سیدسهیل آقایی در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در ادامه سلسله گفتگوهای «در مسیر نخبه‌پروری» درباره راه‌اندازی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم اظهار کرد: این باشگاه سال 1377 راه‌اندازی شد و پیش از این‌جانب غلامرضا نجفی، محبوبه سادات شریف، پریزاد و دکتر حسینی مسئولیت آن را برعهده داشتند.




بیشتر بخوانید:


اختراع دستگاه تزریق ضدعفونی‌ چشمی و پدالی در مرحله ثبت


ساخت کوادکوپتر و هواپیمای بدون سرنشین در ایلام


توانمندسازی دانشجویان با برگزاری کارگاه‌های مهارت‌ورزی




وی،  مهم‌ترین فعالیت‌های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی قم را برشمرد و اضافه کرد: شناسايی و جذب دانشجويان ممتاز و نخبه به‌عنوان اعضای اصلی، حمايت و ارائه تسهيلات آموزشی و پژوهشی به اعضای فعال به‌ویژه درباره انجام طرح‌های پژوهشی، راه‌اندازی كميته‌های تخصصی تحقيق و پژوهش ازجمله فعالیت‌های باشگاه بوده است.


رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی قم، تصويب طرح‌های پژوهشی كاربردی، ارائه حمايت مالی و تسهيلاتی به مقالات علمی اعضای باشگاه، انتشار كتب علمی اعضای فعال، چاپ تعداد زياد مقالات علمی ISI و علمی و پژوهشی معتبر وزارتی، شركت اعضای باشگاه در معتبرترين كنفرانس‌ها و همايش‌های داخلی و خارجی با ارائه مقالات علمی به‌صورت سخنرانی از دیگر فعالیت‌های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی قم در این راستا بوده است.


كسب رتبه‌های علمی برتر در جشنواره‌ها و مسابقات علمی


آقایی با اشاره به كسب رتبه‌های علمی برخی از اعضای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی قم در جشنواره‌ها و مسابقات علمی، ملی و بين‌المللی یادآور شد: ثبت چند اختراع و ابداع ملی و بين‌المللی، ايجاد شركت‌های دانش‌بنيان توسط برخی از اعضای فعال باشگاه در زمينه بيوتكنولوژی كه بسيار موفق بوده‌اند، تشكيل انجمن‌های علمی در رشته‌های مختلف و ارائه امكانات تحقيقی و توانمندسازی آنها را می‌توان از دیگر فعالیت‌ها عنوان کرد.


وی با بیان اینکه فعاليت باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی قم در ايجاد انگيزه و ارتقای سطح علمی و عملی دانشجويان و فارغ‌التحصيلان دانشگاه بسيار مؤثر  بوده است، تبیین کرد: مهم‌ترين تأثير عملی باشگاه ايجاد واحدهای فناور و شركت‌های دانش‌بنيان و توليد محصولات كاربردی در زمينه‌های زيست فناوری، كشاورزی و علوم آزمايشگاهی بوده است.


رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی قم با اشاره به راهبرد اجرايی و عملياتی این باشگاه تشریح کرد: راهبرد ما در این راستا فراهم کردن امكانات و بستر مناسب در راستای توانمندسازی علمی و مهارتی اعضای باشگاه و انجمن‌های علمی است تا به اهداف كاربردی و درآمدزايی علمی و ايجاد اشتغال دست يابيم.


آقایی مهم‌ترين سياست‌ها و برنامه‌های این باشگاه را فعال‌سازی فراتر انجمن‌های علمی، ايجاد انجمن‌های علمی بين‌رشته‌ای و كاربردی در علوم انسانی، علوم پايه، پزشكی و فنی و مهندسی دانست.


باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان با مشکل مالی مواجه است


وی در پاسخ به این سؤال که چه پیشنهادها و خواسته‌هایی برای ارتقا و توانمندسازی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان برای همکاران ستادی دارید تا باشگاه بتواند بهتر از گذشته به فعالیت خود ادامه دهد؟ خاطرنشان کرد: باید حمایت‌های تسهیلاتی باشگاه از فعالیت‌های تحقیقی، طرح‌های پژوهشی و دوره‌های توانمندسازی مهارتی اعضای باشگاه و انجمن‌های علمی افزایش یابد.


بنا بر خواسته رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی قم، باید بودجه تخصیص یافته به باشگاه‌ها و اختیارات آنها بیشتر شود.


آقایی با تشریح دستاوردها و محصولات شاخص باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد قم به آنا گفت: تعدادی از اعضای فعال این باشگاه موفق به تأسیس شركت‌های دانش‌بنیان در زمینه زیست‌فناوری مولكولی و كشاورزی شده‌اند كه از مهم‌ترین محصولات آنها می‌توان به تولید كیت‌های تشخیص مولكولی، دستگاه الكتروفورز، كیت‌های رنگ‌آمیزی سلول و بافت و تولید كودهای زیستی و محصولات نانو را نام برد.


وی تبیین کرد: تولید نانوذرات فلزی باارزش مانند نقره و طلا توسط میكروارگانیسم‌ها نیز از محصولات جالب و كاربردی بوده كه توسط برخی از اعضای باشگاه و انجمن‌های علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم انجام شده است.


برنامه‌های راهبردی باشگاه پژوهشگران جوان چیست؟


رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی قم درباره فعالیت این باشگاه در زمینه مقابله با کرونا چنین توضیح داد: اکنون چند طرح پژوهشی توسط برخی از اعضای فعال باشگاه و انجمن‌های علمی درباره تولید كیت‌های تشخیصی سریع كرونا ارائه شده كه در مرحله ارزیابی و داوری هستند.


آقایی، مهم‌ترین برنامه‌های راهبردی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی قم در راستای سیاست‌ها و برنامه‌های ابلاغی از سوی ستاد مرکزی را عضوگیری، ایجاد انجمن‌های علمی جدید، فعال‌سازی انجمن‌های علمی، برگزاری وبینارهای توانمندسازی، راه‌اندازی طرح‌های پژوهشی، كاربردی و تولید محصول، برگزاری مسابقات و رویدادهای علمی استانی، منطقه‌ای و ملی و اجرایی کردن تفاهم‌نامه‌های همكاری بین باشگاه و سایر مؤسسات و مراكز علمی و تحقیقاتی یا خدماتی عنوان کرد.


 واحد قم 30 انجمن علمی مصوب و با مجوز رسمی دارد


وی در پاسخ به سؤال دیگر مبنی بر اینکه با توجه به قرارگرفتن انجمن‌های علمی زیر نظر باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان از چه تعداد انجمن علمی  و در چه زمینه و گروه‌هایی برخوردارید؟ عنوان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم 30 انجمن علمی مصوب و با مجوز رسمی دارد كه  20  انجمن فعال بوده و سایر انجمن‌ها نیز در حال فعال‌سازی هستند.


رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی قم ادامه داد: این انجمن‌ها در رشته‌های مختلف علوم انسانی، علوم پایه، پزشكی و فنی و مهندسی ایجاد و مشغول به فعالیت هستند. از مهم‌ترین و فعال‌ترین آنها می‌توان به انجمن‌های علمی رشته‌های حقوق، روانشناسی، علوم‌سیاسی، میكروبیولوژی، علوم آزمایشگاهی، پرستاری، پزشكی، معماری و عمران و صنایع اشاره كرد.


آقایی افزود: فعالیت‌های انجمن‌های علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم با توجه محدودیت‌های مالی و امكاناتی تاكنون قابل قبول بوده و گزارش عملكرد مربوط به ستاد مركزی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان ارسال شده است.


انتهای پیام/4078/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب