پژوهش کاربردی و دانش کارآفرین راهبرد حل معضلات اقتصادی کشور
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا، حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی با پایان انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری بهعنوان هشتمین رئیس جمهور منتخب مردم انتخاب شد و از ۱۳ مرداد دولت او رسماً کار خود را آغاز خواهد کرد.
در این راستا، انتظار قشر فرهیخته و دانشگاهیان از دولت جدید ایجاد فرهنگی غنی و خودساخته در کشور است و رئیس جمهور منتخب باید بستر لازم را برای هماهنگی و ارتباط بیشتر مراکز تحقیقاتی خارج از دانشگاه با استادان و دانشجویان دانشگاهها مهیا کند تا هم دانشگاه و هم مراکز پژوهشی از این ارتباط تنگاتنگ در راستای پیشبرد اهداف پژوهشی و تحقیقاتی خود استفاده کنند.
رابطه تنگاتنگ بین دانشگاه و صنعت در راستای تحول و نوسازی صنایع کشور به علوم روز بهمنظور استقلال و عزت علمی کشور از مهمترین موضوعاتی است که رئیس جمهور آینده باید به آنها بپردازد.
از سوی دیگر ایجاد بسیج علمی در عرصههای مختلف علمی در راستای بهکارگیری فناوریهای نوین و توسعه پایدار و عزت ملی کشور از انتظاراتی است که جامعه دانشگاهی از دولت آینده دارند، چنانچه توجه به نخبگان دانشگاهی و برطرف کردن مشکلات آنان در راستای فعالیتهای پرانگیزه پژوهشی و کمترشدن بوروکراسیهای دست و پاگیر از دیگر خواستههای آنان است.
خبرنگار آنا در یک پرونده ویژه خبری با رؤسای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی و استادان دانشگاه گفتوگو کرده و انتظارات جامعه دانشگاهی از دولت آینده و رفع مشکلات و موانع موجود در آموزش عالی را جویا شده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین، پیشوا و قرچک در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا با تبریک پیروزی ملت ایران و حضور پرشور آنان در انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: ملت بزرگ و سرافراز ایران اسلامی با حضور حماسی خود در ۲۸ خرداد که گویای همدلی و همراهی آگاهانه آنان با نظام جموری اسلامی بود، خوش درخشیده و برگ زرینی به کارنامه درخشان خود افزودند.
رسیدگی به اقتصاد و معیشت مهمترین مطالبه مردم از رئیسجمهور
کیان پهلوانافشاری انتظارات جامعه دانشگاهی از رئیس جمهور منتخب را برشمرد و گفت: رئیس جمهور منتخب باید از ظرفیت ممتاز نیروی انسانی فرهیخته برای تحقق منویات مقام معظم رهبری و سند چشمانداز تدوینیافته کشور استفاده کند.
وی اضافه کرد: با توجه به نقش کلیدی و اثرگذار رئیس جمهور در تدوین و اجرای برنامههای کلان کشور، توسعه و گشایش باید در تمام زمینهها بهخصوص در مسائل مهم اقتصادی و تولیدی با تکیه بر پشتوانه علمی و دانایی انجام شود، به عبارتی توجه به موضوع پژوهش کاربردی و دانش کارآفرین ضامن رفع بسیاری از معضلات است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین، پیشوا و قرچک در پاسخ به این پرسش که رئیسجمهور منتخب چه موضوعات و بخشهایی را باید در اولویت نخست کار خود قرار دهد؟ بیان کرد: رسیدگی به اقتصاد و معیشت مهمترین مطالبه مردم است که از سوی مقام معظم رهبری مطرح شده و امیدواریم حجتالاسلام رئیسی فرزند متعهد و متخصص انقلاب اسلامی با محور قراردادن برنامههای کوتاه و بلندمدت و متکی به نظر فرهیختگان و صاحبنظران، وضعیت معیشتی و رفاهی مردم بهبود دهد.
پهلوانافشاری درباره اینکه رئیسجمهور منتخب در بخش آموزش عالی با چه اقداماتی میتواند به تحول، رشد و توسعه این بخش کمک کند؟ چنین پاسخ داد: دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان یک مرکز تربیت نیروی متخصص کشور برنامهریزی و هدفگذاری خود را هدایت مراکز علمی از آموزشمحوری و مدرکگرایی به مرکز کارآفرین و تربیت نیروی کارآزموده قرار داده است.
وی متذکر شد: این موضوع موجب میشود از یک سو دانشگاه به رسالت اصلی خود عمل کرده و از سوی دیگر از برکات آن منتفع شود، از این رو دولت باید با توجه به نقش محوری دانشگاهها به دور از هرگونه تبعیض و نادیدهگرفتن ظرفیتهای موجود بهخصوص شاخصههای برجسته دانشگاه آزاد اسلامی که بهعنوان بازوی توانمند علمی کشور محسوب میشود با اختصاص بودجههای مکفی آنها را در رسیدن به اهداف پیش رو یاری رساند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین، پیشوا و قرچک با تشریح ارزیابی خود از وضعیت کنونی کشور بهخصوص در عرصه آموزش عالی مطرح کرد: ابتدا باید ببینیم دانشگاه توانسته بهعنوان پشتوانه فکری باری از مشکلات مردم بردارد و آیا دانشگاههای ما در بازگشایی گرههای مردم و حل مسائل کشور توفیقی داشتهاند؟
پهلوانافشاری تبیین کرد: سیاستگذاران در حوزه آموزش عالی باید به فکر تحول و کارآمدی دانشگاهها باشند که این موضوع نیازمند بازنگری است که در دانشگاه آزاد اسلامی چند سالی است این رویکرد و مأموریت خطیر به عنوان مطالبهای جدی آغاز شده و به نتایج خوبی رسیده است.
انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/
انتهای پیام/