سرمایهگذاری برای قرص کرونا پس از واکسن
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، دولت ایالات متحده آمریکا سال گذشته بالغ بر 18میلیارد دلار بودجه برای تولید واکسن کووید-19 به تولیدکنندگان دارو اختصاص داد، تلاشی که منجر به تولید حداقل 4واکسن مؤثر علیه این بیماری همهگیر شد. اما حالا خبر رسیده است این دولت بیش از 3میلیارد دلار روی یک مورد فراموش شده هزینه کرده است: تولید قرص کووید-19. مبارزه با ویروس کرونا در اوایل دوره عفونت، بهطور بالقوه جان بسیاری از افراد را در سالهای آینده نجات میدهد.
به گزارش نیویورک تایمز، این برنامه جدید که بهتازگی از سوی وزارت بهداشت و خدمات انسانی اعلام شد، آزمایشهای بالینی چند داروی کاندید شده را تسریع میکند. اگر همهچیز خوب پیش برود، برخی از این قرصها میتوانند تا پایان سال آماده ورود به بازار شوند. برنامه ضدویروسی برای بیماریهای همهگیر از تحقیقات در مورد داروهای جدید - نه فقط برای ویروس کرونا، بلکه برای ویروسهایی که میتوانند باعث همهگیریهای آینده شوند- نیز پشتیبانی خواهد کرد.
با وجود بیش از یک سال تحقیق، همچنان هیچ قرص مخصوصی برای درمان مبتلایان به کرونا وجود ندارد. برنامه Operation Warp Speed، برنامه دولت ترامپ برای تسریع در تحقیقات کووید-19 بود. هدف این برنامه سرمایهگذاری در تولید واکسنها بسیار بیشتر از درمانهای دارویی بود، شکافی که برنامه جدید سعی در پر کردن آن دارد.
دکتر آنتونی فائوچی، مدیر انستیتوی ملی آلرژی و بیماریهای عفونی و پشتیبان اصلی برنامه، میگوید منتظر زمانی است که بیماران کووید-19 بتوانند به محض مثبت بودن آزمایش، از داروخانه قرصهای ضدویروسی تهیه کنند. حمایت فائوچی از تحقیقات در مورد قرصهای ضدویروسی ناشی از تجربیات وی در مبارزه با ایدز در سه دهه پیش است. در دهه1990 مؤسسه وابسته به او، تحقیقاتی را انجام داد که منجر به ایجاد نخستین قرصهای ضدویروسی برای HIV با مهارکنندههای پروتئاز شد که پروتئین ویروسی ضروری را مسدود میکند و میتواند ویروس را برای یک عمر دور نگه دارد.
در اوایل سال2000، محققان دریافتند که یک ضدویروس به نام sofosbuvir میتواند هپاتیتC را تقریبا 100درصد از بین ببرد. در ابتدای همهگیری، محققان آزمایش ضدویروسهای موجود را در افرادی که با کووید-19 شدید بستری بودند آغاز کردند. اما بسیاری از این آزمایشها نتوانستند از داروهای ضدویروسی سود ببرند. دانشمندان اکنون میدانند که بهترین زمان برای جلوگیری از پیشروی ویروس کرونا در چند روز اول بیماری است، زمانی که ویروس بهسرعت در حال تکثیر است و سیستم ایمنی هنوز دفاعی ایجاد نکرده است.
بسیاری از افراد مبتلا، عفونت خود را شکست میدهند و بهبود مییابند، اما در برخی دیگر، سیستم ایمنی بدن به هم میخورد و به جای ویروسها، به بافتهای بدن آسیب میرساند. این همان آسیبی است که بسیاری از افراد مبتلا را راهی بیمارستان میکند. بنابراین دارویی که در اوایل عفونت مانع از تکثیر میشود، از این آسیب جلوگیری میکند.
تاکنون، فقط یک ضدویروس با مزیت واضح برای افراد در بیمارستانها بهطور قطعی تجویز میشود: آمپول رمدیسیویر. این دارو بهطور جدی بهعنوان یک درمان بالقوه برای ابولا مورد بررسی قرار گرفت، بهنظر میرسد این دارو درصورت تزریق وریدی به بیماران، دوره کووید-19 را کوتاه میکند. در ماه اکتبر، این اولین و تاکنون، تنها داروی ضدویروسی برای تأیید کامل سازمان غذا و دارو جهت درمان این بیماری بود.
محققان از سراسر جهان در حال آزمایش سایر داروهای ضدویروسی هستند که از قبل شناخته شدهاند و بهصورت قرص کار میکنند. یکی از این ترکیبات به نام مولنوپیراویر، در سال2003 توسط محققان دانشگاه Emory ساخته شد و روی ویروسهایی ازجمله آنفلوآنزا و دنگ آزمایش شده است. داریا هازودا، معاون تحقیقات بیماریهای عفونی و واکسن در مؤسسه دارویی مرک میگوید: ما فکر میکردیم این مولکول واقعا شگفتانگیز است. با این حال بهنظر میرسید که در آزمایش بیماران بستری در بیمارستان هیچ تأثیری بر این بیماری مشاهده نشده و در ماه آوریل، شرکتها اعلام کردند که این کارآزمایی را منتفی میکنند.
اما وزارت بهداشت و خدمات انسانی اعلام کرد که 1.7میلیون دوز مولنوپیراویر را با هزینه 1.2میلیارد دلار از مرک خریداری خواهد کرد، مشروط بر اینکه آزمایش فعلی منجر به مجوز از سازمان غذا و دارو شود. بهگفته دکتر دیوید کسلر، مدیر ارشد علوم کمیته مقابله با کووید-19، دولت ممکن است معاملات مشابهی را برای دو ضدویروس دیگر دنبال کند. کسلر در مصاحبهای گفت: امیدواریم تا پایان پاییز بتوانیم یک داروی ضدویروس بهدست آوریم که به ما کمک کند تا این فصل از اپیدمی را ببندیم. یکی از داروهایی که دولت در حال بررسی آن است، AT-527 است که توسط داروسازی Atea ساخته شده است.
این ترکیب هماکنون بهعنوان درمانی برای هپاتیتC ایمن و مؤثر شناخته شده است و مطالعات اولیه نشان میدهد که ممکن است علیه کووید-19 نیز مؤثر باشد. از سوی شرکت سازنده هماکنون یک آزمایش بالینی در مراحل آخر انجام میشود. کسلر تأکید دارد استفاده از چنین قرصهایی برای پایین آوردن میزان موارد بستری در بیمارستان و مرگ ناشی از کووید-19 چالشهایی خواهد داشت چرا که افراد به محض مثبت شدن آزمایش باید به داروها دسترسی پیدا کنند.
منبع: روزنامه همشهری
انتهای پیام/
انتهای پیام/