دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
محمد فیلی در گفت‌وگو با آنا:

ضبط سریال «جنگلبان» به‌خاطر همکاری نکردن یک ارگان متوقف شد/ بیننده پروپاقرص کارهای نوستالژیک و سریال‌های قدیمی هستم

محمد فیلی، بازیگر سینما و تلویزیون از تجربه حضور در سریال «غیر علنی» و کارهای اخیرش گفت.
کد خبر : 589441
فیلی

به گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، سریال «غیرعلنی» که در روزهای منتهی به ۲۸ خرداد و انتخابات ریاست جمهوری از شبکه آی فیلم پخش شد، از جمله معدود آثار نمایشی تلویزیون است که به انتخابات پرداخته و حتی با آن شوخی هم کرده است. این سریال داستان کاندیداتوری جوانی عاشق‌پیشه را روایت می‌کند که برای اثبات لیاقت‌های خود به خانواده دختر مورد علاقه‌اش، در انتخابات ثبت نام کرده و وارد کارزار رقابت می‌شود.


در سریال «غیرعلنی» که به کارگردانی مهرداد خوشبخت و تهیه‌کنندگی رضا جودی ساخته شده، بازیگرانی از جمله برزو ارجمند، بهاره رهنما، محمد فیلی، شهین تسلیمی، مهران رجبی، شهرام عبدلی، متین ستوده، علی دهکردی و علیرضا جلالی تبار به ایفای نقش پرداخته‌اند.


محمد فیلی در این سریال نقش عباس پورکریمی، پدر جوان عاشق‌پیشه داوطلب در انتخابات را بازی می‌کند. فیلی که نقش‌های متفاوت و ماندگاری همچون «بسیم بیک» در سریال «روزی روزگاری» و شمر بن ذی‌الجوشن در «مختارنامه» را در کارنامه هنری‌اش دارد، نقشش در سریال غیرعلنی را هم جزو نقش‌های متفاوت و متمایزی بر می‌شمرد که تاکنون بازی کرده است. به باور این بازیگر پیشکسوت، کاراکتری که نقشش را در سریال غیرعلنی بازی کرده است به‌وفور می‌توان در جامعه یافت. او تأکید می‌کند که نقش تازه‌ای را در سریال تجربه کرده که با وجود سادگی ظاهری و ابتدایی، بسیار برایش پرکشش و جذاب بوده است. فیلی تصریح می‌کند که حتی نقش‌های کوچک و فرعی هم می‌توانند تأثیرگذاری خودشان را در یک اثر نمایشی داشته باشند. بازیگر سریال غیرعلنی همچنین تأکید می‌کند که اگر تعداد قسمت‌های این مجموعه نمایشی بیشتر بود حتی می‌توانست مخاطبان بیشتری را به خود جذب کند.


بر همین اساس خبرنگار آنا سراغ محمد فیلی، بازیگر این سریال رفته تا به بهانه پخش سریال «غیر علنی» در ایام انتخابات با او گفت‌وگو کند. مشروح این مصاحبه در ادامه آمده است؛


آنا: به نظرتان پخش سریال غیرعلنی با توجه به موضوع انتخاباتی‌اش در این ایام که بازار رقابت داوطلبان ریاست جمهوری داغ است، چقدر می‌تواند موضوعیت و جذابیت داشته باشد؟


فیلی: بستگی به شرایط روز دارد. می‌دانید که سریال برای شش سال قبل است و شرایط جامعه آن روز با الان تفاوت داشت. البته همان زمان هم بعضی‌ها خیلی سریال را پسندیدند و برخی هم نه، اصلاً خوششان نیامد. به هر حال، این سریال شاید برای اولین مرتبه نگاهی طنز به انتخابات و حضور جوانان در آن دارد. به نظرم یکی از دلایل استقبال مخاطبان از سریال در سال پخشش هم همین موضوع خاص و متفاوتش بود.


آنا: درباره نقش خودتان هم در این سریال توضیح می‌دهید. نقش‌تان در غیرعلنی را می‌توان جزو نقاط متمایز کارنامه بازیگری تان دانست.


فیلی: من در غیرعلنی نقش پدر یکی از کاندیداهای جوان را بازی می‌کنم که انسان دیکتاتورمآبی است و در عین حال، برای پسرش هم احساس نگرانی دارد. حاج عباس در عین حال ذاتاً یک انسان سیاسی است و تمام اخبار و وقایع را موبه‌مو دنبال می‌کند. البته یک نگاه بدبینانه و توهم گونه هم دارد و همه را به نوعی دشمن می‌داند.


آنا: البته بیشتر به نظر می‌رسد که حاج عباس به نفع منافع خودش است تا حال و روز سرنوشت پسرش.


فیلی: او یک انسان سیاست‌زده است که با نامزد شدن پسرش در انتخابات، بیشتر درگیر این نوع ماجراها می‌شود و البته اتفاقاتی را هم رقم می‌زند. امثال این آدم را در جامعه به وفور می‌توانیم مشاهده کنیم. البته حاج عباس واقعاً نگران پسرش هم هست؛ اما فکر می‌کند که با پیروزی او خودش هم به نان و نوایی می‌رسد و موقعیت پیدا می‌کند. بیشتر هم به دنبال وجه و اعتبار اجتماعی‌ است تا مال و منال.


آنا: خودتان موافق هستید که نقش حاج عباس یکی از کارهای متفاوت و متمایزتان در بازیگری است، حالا نه به جذابیت و تفاوت نسیم بیک در سریال روزی روزگاری یا شمر مختارنامه، اما به اندازه خودش متفاوت به نظر می‌رسد.


فیلی: بله حاج عباس در ظاهر شبیه یکی از آدم‌های معمولی جامعه است که تعدادشان هم کم نیست. مثلاً او نگاهی مردسالارانه در زندگی دارد و دوست دارد همیشه حرف خودش باشد و دیگران به خواسته‌هایش احترام بگذارند. رفتارها و حرف‌های به ظاهر ساده و معمولی او زمانی جالب می‌شود که با کاندیدا شدن پسرش در انتخابات، رنگ و بوی دیگری به خود می‌گیرد و مورد توجه واقع می‌شود و از سوی دیگر، خودش هم به دنبال امتیازگیری است و می‌خواهد از موقعیتی که قرار است برای پسرش به وجود بیاید، نفع ببرد.


آنا: وقتی سریال روی آنتن رفت از نتیجه کار راضی بودید؟ حاج عباس همانی از کار درآمده بود که می‌خواستید؟


فیلی: بله، من نقش تازه‌ای را در غیرعلنی تجربه کردم که برای خودم جذابیت داشت. به هر حال، هر نقشی که به بازیگر محول می‌شود یک تجربه جدید برای اوست. نقشم در غیرعلنی هم با وجود سادگی ظاهری، خیلی جذاب به نظر می‌رسید. به هر حال، شکی نیست که سریال‌هایی مثل غیرعلنی قابل قیاس با مجموعه‌های بزرگی مثل «مختارنامه» و «روزی روزگاری» نیستند و طبیعتاً نقش‌آفرینی در این آثار هم آسان‌تر است؛ با این حال، نقش‌های کوچک‌تر هم می‌توانند تأثیرگذاری خودشان را داشته باشند. برای خودم بازی در سریال غیرعلنی تجربه و خاطره خیلی خوبی بود. یک جمع گرم و صمیمی بودیم که می‌خواستیم سریالی جذاب را بسازیم.


آنا: استقبال مخاطبان از سریال غیرعلنی چطور بود؟ رضایت داشتند؟


فیلی: می‌دانید که غیرعلنی یک مینی‌سریال بود. واکنش‌ها در حد مینی‌سریال ۱۰ قسمتی خوب و راضی‌کننده بود.


آنا: به نظرتان امکان نداشت و بهتر نبود که سریال دارای قسمت‌های بیشتری بود؟ به هر حال، غیرعلنی موضوع جذابی داشت که می‌توانست شامل قسمت‌های زیادتری هم باشد.


فیلی: به نظرم یک سریال هر چقدر قسمت‌های زیادتری داشته باشد، فرصت بیشتری برای جذب مخاطب خواهد داشت. تا بیننده بخواهد از پخش یک سریال ۱۰ قسمتی مطلع شود و به تماشایش بنشیند و با آن ارتباط برقرار کند، به پایان رسیده است. سریال «غیرعلنی» هم می‌توانست قسمت‌های بیشتری داشته باشد؛ اما به هر حال این‌گونه صلاح دیده بودند.


آنا: چه جذابیت‌ها و نقاط قوتی را برای این سریال متصور هستید؟


فیلی: حضور آقای خوشبخت به‌عنوان کارگردان یکی از نقاط قوت غیرعلنی بود. آقای خوشبخت ارتباط خوبی با بازیگر برقرار می‌کند و در یک جوّ صمیمانه کار را پیش می‌برد. غیرعلنی البته سوژه تازه و قصه جذابی هم داشت که از بسیاری سریال‌های دیگر متمایزش می‌کرد.


آنا: مخاطب شبکه آی ‌فیلم که «غیر علنی» را هم پخش کرد، هستید؟


بیننده پروپاقرص‌ آی فیلم هستم. کارهای نوستالژیک را نشان می‌دهد و مخصوصاً دوست دارم سریال‌های قدیمی خودم را تماشا کنم. بعضی از این کارها واقعاً ماندگار هستند و ارزش چند مرتبه دیدن را هم دارند. حال خودم هم با دیدن این سریال‌ها خوب می‌شود.


آنا: این روزها چه می‌کنید و مشغول چه کاری هستید؟


در ایلام سر سریال «جنگلبان» بودم که به علت عدم همکاری یکی از ارگان‌ها، کار ساخت متوقف شد. از بابت این قضیه خیلی دلخورم. به هر حال، به خاطر سن و سالم احتیاط هم می‌کنم و کمتر در فیلم و سریالی حاضر می‌شوم. امیدوارم روزی برسد که بدون کرونا و با خیال راحت بتوانم در کنار سایر بازیگران نقش‌آفرینی کنم.


انتهای پیام/۴۱۳۹/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب