دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 خرداد 1400 - 12:40
در مسیر نخبه‌پروری/۵۷ رستمی در گفت‌وگو با آنا عنوان کرد؛

تعریف پروژه‌های دانشگاهی ارتباط با صنعت در باشگاه پژوهشگران جوان

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد نراق ۴۸۵ عضو فعال داردرئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق عنوان کرد: به‌منظور ارتباط با شرکت‌های صنعتی رایزنی صورت گرفته تا پروژه‌های صنعتی و دانشگاهی ارتباط با صنعت را طرح و تعریف کنیم.
کد خبر : 588425
صنعت و دانشگاه



گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی در راستای اجرای سیاست‌های جمهوری اسلامی و منویات مقام معظم رهبری در زمینه برنامه‌ریزی برای جذب نخبگان و پرورش و هدایت دانشجویان و دانش‌آموزان مستعد به‌عنوان نخستین مرکز شناسایی، جذب، پرورش، هدایت و حمایت پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاهی سال ۱۳۷۷ راه‌اندازی شد.


اکنون دفاتر باشگاه در بیش از ۳۰۰ واحد دانشگاهی و ۱۰۰ آموزشکده سما در سراسر کشور در حال انجام مأموریت شناسایی، هدایت و فعال‌سازی فعالیت‌های خودجوش دانش‌آموزی و دانشجویی و ایجاد روحیه مسئولیت‌پذیری پژوهشی و پرورش دانشجویان و دانش‌آموزان مستعد دانشگاه آزاد اسلامی هستند.


این باشگاه از سال ۱۳۷۷ تاکنون با جذب بیش از ۹۵ هزار عضو از میان دانش‌آموزان و دانشجویان که ۲۳ هزار و ۸۸۳ نفر آنان فعال هستند از اعضای خود حمایت‌های معنوی و مادی انجام داده و در برنامه جدید باشگاه، رویکرد فعالیت‌محوری جایگزین تسهیلات‌محوری شده است.


باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی قصد دارد با ایجاد رقابت علمی و سایر فعالیت‌های پژوهشی، زمینه رشد و پرورش بهتر اعضای مستعد خود را ایجاد کند.




بیشتر بخوانید:


برنامه شناسایی و حمایت از نخبگان در ۴ بخش اجرا می‌شود


از ساخت بوردهای الکترونیکی بومی تا تولید چسب با فرمولاسیون جدید


تولید گل‌های نوین رز با عمری جاودان بدون پشتوانه آب و آفتاب


اختراعی که برای دانشگاه، دولت و مردم سود اقتصادی دارد




خبرنگار خبرگزاری آنا در این شماره از پرونده «در مسیر نخبه‌پروری» به‌منظور آشنایی با فعالیت‌ها، دستاوردها و برنامه‌های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق(دلیجان و محلات) با مجید رستمی رئیس این باشگاه و عضو هیئت‌ علمی رشته ریاضی گفت‌وگو کرده است.


رستمی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا اظهار کرد که از سال ۹۰ به مدت پنج سال مسئول باشگاه پژوهشگران و نخبگان جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق، دلیجان و محلات بودم، بعد از آن نیز حدود دو تا سه سال مسئولیت معاونت پژوهشی را برعهده داشتم و بعد از پایان مسئولیت در معاونت پژوهشی دوباره مسئول باشگاه هستم و این مسئولیت باشگاه شامل واحدهای نراق، محلات و دلیجان است.


وی در تشریح خلاصه‌ای از روند راه‌اندازی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان در دانشگاه آزاد اسلامی نراق، دلیجان و محلات گفت: باشگاه از همان روز نخست فعال بوده و در دوره قبلی که سال ۹۰ مسئول بودم، تعداد اعضا ۱۰ نفر بودند که به‌تدریج اعضا را افزایش دادیم و دانشجویان ارشد و کارشناسی و کاردانی را عضو کردیم و اعضا را به ۲۰۰ نفر رساندیم.


تعداد اعضای باشگاه پژوهشگران واحد نراق ۴۸۵ نفر است


رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحدهای نراق، محلات و دلیجان اظهار کرد: بعد از اینکه معاون پژوهش و فناوری واحد نراق شدم، باشگاه غیرفعال و اعضا کم شد؛ چراکه در سامانه قدیم عضویت اعضا دوساله بود. در دوره جدید که سه سال پیش مسئولیت باشگاه را به عهده گرفتم، اعضای‌ باشگاه به ۲۰ نفر رسید و دوباره اعضا را افزایش دادیم و اکنون تعداد به ۴۸۵ عضو فعال در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق رسیده است.


رستمی از طراحی مسابقه دانشجویی و برگزاری پنج مسابقه دانشجویی در ماه گذشته خبر داد و اظهار کرد: اکنون مشکل اصلی در باشگاه این است؛ اعضایی که می‌خواهند فعالیت کنند طبق بخشنامه برای مقاله، کتاب یا طرح پژوهشی خود تسهیلاتی دریافت می‌کنند و از آنجایی که دانشگاه بودجه مالی ندارد به همین دلیل هیچ تسهیلاتی به اعضای باشگاه پرداخت نمی‌شود و فعلاً اعضا به صورت افتخاری در باشگاه فعال هستند.


وی درباره تأثیرگذاری فعالیت‌های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحدهای نراق، محلات و دلیجان مطرح کرد: بیشتر اعضای هیئت علمی، دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری عضو باشگاه هستند؛ زیرا استادان از برگزای وبینار به دلایل مختلف از جمله پرشدن ساعات موظفی‌شان و داشتن فعالیت علمی که در نتیجه آن چهره‌علمی از خود نشان می‌دهند، متمایل هستند.


رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق درباره مهم‌ترین فعالیت حال حاضر این باشگاه به آنا گفت: برگزاری وبینار در قالب دوشنبه‌های وبیناری، مسابقات دانشجویی و جلسات نقد و هم‌اندیشی‌ با استادان از مهم‌ترین فعالیت‌های فعلی باشگاه است.


رستمی درباره سیاست‌ها و برنامه‌های پیش روی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحدهای نراق، دلیجان و محلات اظهار کرد: به‌منظور ارتباط با شرکت‌های صنعتی در شهرستان نراق با آنها رایزنی کرده‌ایم تا بتوانیم پروژه‌های صنعتی یا پروژه‌های دانشگاهی ارتباط با صنعت را تعریف کنیم که هم برای استادان و اعضای هیئت علمی جذاب باشد و هم مشکلی از بخش صنعت را برطرف کنیم.


وی برای توانمندسازی باشگاه از مسئولان ستادی مساعدت خواست و بیان کرد: باشگاه سازمانی است که تسهیلاتی به اعضای خودش پرداخت و از آنها حمایت می‌کند تا درآمدزایی انجام گیرد؛ اما اکنون از لحاظ بودجه‌ای شرایط ایده‌الی حاکم نیست به همین دلیل نمی‌توانیم هیچ تسهیلاتی به اعضا پرداخت کنیم و همین موضوع باعث کاهش انگیزه می‌شود. برخی از استادان و دانشجویان دکتری می‌خواهند تشویق مقاله بگیرند یا طرح پژوهشی بدهند؛ اما نمی‌توانند از تسهیلات استفاده کنند که درخواست داریم در این زمینه تمهیداتی اندیشیده شود.


انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب