دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در مسیر نخبه‌پروری /9 در گفتگوی تفصیلی آنا با گنجعلی تشریح شد؛

از اجرای 38 طرح پژوهشی تا چاپ 700 مقاله/ 28 کارگاه آموزشی مقابله با کرونا برگزار شد

رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان، فعالیت‌های شاخص این باشگاه را اجرای 38 طرح پژوهشی توسط اعضا، چاپ بیش از 700 مقاله ISI ، ISC، علمی ـ پژوهشی و ... عنوان کرد.
کد خبر : 518606
000000000.jpg

گروه استان‌های خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان و واحد زاهدان، سال 1378 فعالیت خود را به‌طور رسمی آغاز کرد و رئیس این باشگاه در سیزدهمین اجلاس سراسری رؤسای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان از میان 250 باشگاه به عنوان مدیر نمونه انتخاب شد.


باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان در چهاردهمین، پانزدهمین و شانزدهمین اجلاس سراسری رؤسای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان نیز موفق شد عنوان باشگاه نمونه را از آن خود کند.


رسالت این باشگاه جذب اعضای دانشجو و تربیت آنان است. اعضای این باشگاه در زمینه‌های پزشکی و پیراپزشکی مهارت بالایی دارند؛ اما با کمبود امکانات و بودجه مواجه هستند که باید بودجه لازم در اختیار آنان قرار گیرد.




**بیشتر بخوانید:


اداره همزمان انجمن‌های علمی و باشگاه پژوهشگران كار دشواری است


کانون ظهور خلّاقیت علمی دانشجويان کجاست؟


5 انجمن علمی در دانشگاه آزاد اسلامی تویسرکان فعال می‌شوند




خبرنگار خبرگزاری آنا برای اطلاع از فعالیت‌های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان و واحد زاهدان گفتگویی را با نصرت گنجعلی رئیس این باشگاه ترتیب داده است که مشروح این گفتگو در پی می‌آید:


آنا: ابتدا خلاصه‌ای از روند راه‌اندازی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان در استان سیستان و بلوچستان بیان کنید.


گنجعلی: بعد از راه‌اندازی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان در سال 1378 این‌جانب به‌عنوان رئیس باشگاه فعالیت خود را آغاز کردم و تاکنون این مسئولیت را بر عهده دارم.


تشریح فعالیت‌های شاخص باشگاه پژوهشگران جوان در حوزه جذب جوانان


سال 1390 در سیزدهمین اجلاس سراسری رؤسای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان به‌عنوان رئیس پیشکسوت باشگاه پژوهشگران جوان شناخته شدم. سال 1391 نیز در چهاردهمین اجلاس سراسری رؤسای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان عنوان رئیس نمونه بین 250 باشگاه کشور به باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان و واحد زاهدان تعلق گرفت.


در پانزدهمین و شانزدهمین اجلاس سراسری رؤسای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان در واحد بندرعباس نیز عنوان رئیس نمونه باشگاه را کسب کردیم.


آنا: فعالیت‌های شاخص و موفقیت‌های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان در گذشته و حال حاضر چه بوده است؟
  
گنجعلی: راهیابی به مقطع بالاتر با استفاده از سهمیه استعدادهای درخشان بهزاد هرمزی عضو باشگاه  در رشته کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد (سال 89) و علی سنجرانی در رشته سم‌شناسی پزشکی واحد تهران پزشکی (سال 96)، جذب هشت نفر از اعضای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان به عنوان عضو استعداد درخشان، اجرای 38 طرح پژوهشی توسط اعضای باشگاه پژوهشگران جوان، چاپ بیش از 700 مقاله ISI ، ISC، علمی ـ پژوهشی و ارائه مقالات به کنفرانس‌ها و همایش‌های ملی و بین‌المللی ازجمله فعالیت‌های شاخص باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی سیستان و بلوچستان  بوده است.


چاپ بیش از 45 جلد کتاب توسط اعضای باشگاه باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان، جذب بیش از 825 عضو از جوانان مستعد دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان که تعدادی از این افراد اکنون در ادارات و سازمان‌ها به‌عنوان پژوهشگر فعالیت می‌کنند، برگزاری سالانه کارگاه‌های مختلف مورد نیاز پژوهشگران و ارائه گواهینامه به آنان و ارتباط کاملاً دوستانه و صمیمی با اعضای باشگاه  از دیگر فعالیت‌های باشگاه است.


آنا: فعالیت‌های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی سیستان و بلوچستان تا چه اندازه اثرگذار بوده و اثربخشی و اثرگذاری  آن در دانشگاه، منطقه و کشور را چگونه ارزیابی می‌کنید؟


گنجعلی: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان با اطلاع‌رسانی‌های مستمر در دانشگاه و برگزاری کارگاه‌ها و نمایشگاه‌های علمی و فرهنگی موجب ایجاد اتحاد درونی میان دانشجویان برای انجام کارهای مفید علمی و پژوهشی و ایجاد فضایی برای تخلیه افکار جوانی شده است.


شیوع کووید ـ 19 فضا را برای فعالیت مجازی مهیاتر کرد


آموزش صحیح توسط پژوهشگران و نخبگان پیشکسوت موجب شده اعضای جدید باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان در رابطه با امور پژوهشی با این پیشکسوتان مشورت و از آنان راهکار بگیرند. باشگاه پژوهشگران در دانشگاه آزاد اسلامی سیستان و بلوچستان محلی برای شکوفایی استعداد جوانان شده است.


آنا: مهم‌ترین فعالیت‌های حال حاضر باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی سیستان و بلوچستان چیست و چه سیاست‌گذاری‌هایی را در این راستا در پیش گرفته‌اید؟


گنجعلی: با شیوع ویروس کرونا فضا و بستر آموزش مجازی مهیا شد و توانستیم به‌صورت آنلاین در سطح کشوری وبینارهایی را برگزار کنیم.


شیوع ویروس کرونا و محدودیت در آموزش حضوری موجب شد تا با اجرای موضوعات و کارگاه‌های مناسب بتوانیم آموزش‌های مفید مورد نیاز دانشجویان و اعضای باشگاه را ارائه کنیم. سال‌های گذشته کارگاه‌های آموزشی- علمی و پژوهشی برای ارتقای سطح معلومات اعضا برحسب نیاز به‌صورت حضوری  برگزار شده است.


اکنون فعالیت باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان از حضوری تبدیل به مجازی شده به‌طوری که از آغاز کرونا تاکنون 28 کارگاه علمی به‌صورت آنلاین برگزار شده که سه وبینار در سطح ملی با همکاری اداره‌کل راهبردی و توانمندسازی ستاد مرکزی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان بوده است.


مقرر شده فعالیت خود را گسترده کرده و همایش‌ها و کارگاه‌های بیشتری برگزار کنیم؛ چراکه نقاط ضعف و قوت را بررسی و تجربه کرده‌ایم.


آنا: چه پیشنهادها و خواسته‌هایی برای ارتقا و توانمندسازی باشگاه برای همکاران ستادی دارید تا باشگاه بتواند بهتر از گذشته به فعالیت خود ادامه دهد.


گنجعلی: جذب دانشجویان و پرورش آنان مهم‌ترین رسالت باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان است که باید فضای بهتر و مؤثرتری برای آنان ایجاد کنیم.


برگزاری 28 کارگاه آموزشی با موضوع مقابله با کرونا


در این زمینه می‌توان با انجام فعالیت‌هایی مانند افزایش بودجه باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان،  افزایش حق تشویقی مقالات، کمک به ثبت اختراعات اعضا در زمینه‌های معنوی و مالی، کمک به چاپ کتب تألیفی اعضا و حمایت مالی از آنان، پرداخت بُن کتاب به اعضا برای خرید کتب مورد نیاز، رتبه‌بندی صحیح افراد باشگاه پژوهشگران جوان، هموارکردن راه برای راهیابی به مقاطع بالاتر و جذب فارغ‌التحصیلان مستعد با مدرک بالا به‌عنوان عضو هیئت علمی، جذب اعضای مستعد به عنوان طرح خدمت سربازی  گام خوبی برای اعضای باشگاه برداشت.


آنا: آیا باشگاه متبوع شما دستاوردها و محصولات شاخصی دارد؟ و اینکه آیا برنامه و دستور کاری جدیدی دارید که منجر به تولید محصول شود؟


گنجعلی: هر فعالیت علمی و پژوهشی نیاز به حمایت مالی دارد و اعضای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان توانمندی‌های بسیار خوبی در زمینه‌های پزشکی و پیراپزشکی و تولید محصولات و تجهیزات آزمایشگاهی  دارند که نیاز به پول زیادی دارد که تاکنون نتوانسته‌اند محصولی را تولید کنند.


اما با همکاری پارک علم و فناوری استان سیستان و بلوچستان و مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان به موفقیت‌هایی رسیده‌ایم و احتمالاً در آینده‌ای نزدیک موفق به ثبت محصول و تجاری‌سازی آن می‌شویم.


آنا: در راستای آخرین سیاست‌ها و برنامه‌های ابلاغی از ستاد مرکزی چه برنامه‌هایی پیش‌رو دارید و دستورکارها چیست؟


گنجعلی: در نظر داریم با توجه به ادغام انجمن‌های علمی با باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان نیازهای دانشجویان رشته‌های مختلف را به‌منظور بالابردن سطح آگاهی‌های علمی و پژوهشی آنان در زمینه‌های مختلف علمی برنامه‌ریزی و اجرا کنیم.


آنا: از چه تعداد انجمن علمی و در چه زمینه و گروه‌هایی برخوردارید.


 گنجعلی: 17 انجمن علمی مصوب داریم که 11 انجمن در حال فعالیت هستند، اما 6 انجمن به‌‌دلیل نداشتن دانشجو فعلاً فعالیتی ندارند. دو انجمن آموزش ابتدایی و تربیت‌بدنی نیز در حال را‌ه‌اندازی هستند.


انتهای پیام/4078/4062/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب