ما باید انرژی را بهجای ماشین به افراد بدهیم
به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، سعید جلیلی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری، پیش از ظهر امروز (سهشنبه ۲۵ خرداد) در ارتباط تصویری با اصناف کشاورزی استانهای مختلف گفت: سؤالی که برای مردم پیشآمده این است که مشکلات کشور که نه موضوعش ناشناخته است و نه راهحلش، پس چرا حل نمیشوند.
وی یکی از علتهای حل نشدن مشکلات کشور را رویکردهای متفاوت نسبت به مشکلات دانست و گفت: برخی رویکردشان متفاوت است. مثلاً در بحث مسکن برخی مثل وزیر سابق مسکن میگویند دولت وظیفهای در این حیطه ندارد.
جلیلی با اشاره به طرح خود درباره تخصیص سهم انرژی به همه مردم گفت: برخی دوستان دولت اصلاً نگاهشان فرق میکند و میگویند اینکه ما سهم انرژی همه مردم را به آنها بدهیم غلط است. آنها میگویند بنزین مربوط به ماشین است نه افراد. میگویند اگر دارویی را ارزان در اختیار بیماران میگذاریم، قرار نیست این دارو را در اختیار همه مردم اعم از بیمار و غیر بیمار قرار دهیم. بالاخره برای خودشان استدلالهایی دارند که البته ما این دیدگاه را قبول نداریم.
وی ادامه داد: ما میگوییم اگر سرمایهای ملی مثل انرژی وجود دارد باید همه در آن حق مسای داشته باشند و آن را به خودشان بدهیم تا مدیریت کنند. نباید اینطور باشد که اگر کسی پنج ماشین داشت، پنج برابر استفاده کند و اگر کسی ماشین نداشت، هیچ استفادهای نکند. این سرمایه متعلق به همه مردم است و باید از آن استفاده کنند.
جلیلی با بیان اینکه اگر سهم مردم را از انرژی در اختیار خودشان قرار بدهیم، هم الگوی مصرف اصلاح میشود هم شکاف طبقاتی کم میشود، گفت: طبق طرحی که ما داریم، انرژی را بهجای ماشین به افراد میدهیم و کسی که نیاز ندارد میتواند سهم خود را به دیگران که مصرف بیشتری دارند بفروشد. در این حالت به بازار و دولت همفشاری نمیآید.ما
وی ادامه داد: گاهی هم حل نشدن مشکلات ناشی از عدم وجود اراده جدی است و مثلاً با اندک مشکل یا مانعی، از حل مشکلات ناامید میشوند.
جلیلی در ادامه با کشاورزانی از استانهای مختلف از طریق ارتباط تصویری گفتوگو کرد که محورهای آن را در ادامه میخوانید.
جلیلی در گفتوگو با آقای زینالدینی، کشاورز نخود کار از استان کرمانشاه:
- کرمانشاه علیرغم دارایی فرصتهای کمنظیر در عرصه کشاورزی، متأسفانه رتبه دوم بیکاری کشور است. یک مشکل بزرگ عدم توجه به صنایع تبدیلی در این استان است.
- کرمانشاه همجوار با عراق است و فرصت صادرات برای این استان مهیاست؛ بنابراین سرمایهگذاری در صنایع تبدیلی این استان، فرصت مهمی است.
- من مرزهای مختلف کرمانشاه را رفتم؛ اولین لازمه پیشرفت کشاورزی، آموزش است. چه در بحث صنایع تبدیلی چه در بحث صادرات.
- استانداریها و اداره کلهای دولتی مسئولیت دارند. قابلقبول نیست که جوان کرمانشاهی بیکار باشد و اداره کل دولتی بیتفاوت باشد.
- من اگر استاندار در کرمانشاه منصوب کنم، قطعاً یکی از مأموریتهای اصلی و مطالبه از او این خواهد بود که صادرات استان را بهصورت جدی ارتقاء بدهد و مشخص کند که در طی یک سال چه تعداد شغل ایجاد خواهد کرد.
جلیلی گفتوگو با آقای زمانی، نخل دار بوشهری از دشتستان:
- استان بوشهر و سایر استانهای تولیدکننده خرما بهعنوان یک محصول غذایی مهم، باید درزمینهٔ مأموریت تعریف کنند.
- دولت موظف است که با در تعیین مأموریت ارزآوری، بخشی از آن را منوط به کالاهایی مثل خرما قرار دهد و در این زمینه برنامهریزی کند.
- همانطور که صادراتی نفتی برای کل کشور اهمیت دارد، صادرات محصولات کشاورزی نیز بسیار مهم است.
- ارتقاء کشاورزی با نگاه ارزآوری، اشتغال را نیز افزایش خواهد داد.
جلیلی در گفتوگو برخط با آقای ایمانی، کشاورز تولیدکننده دانههای روغنی از علیآباد کتول استان گلستان:
- هشتادوپنج درصد مصرف روغن کشور ما واردات میشود؛ اگر به سمت خودکفایی حرکت کنیم، جلوگیری از ارزبری و مهاجرت از روستا، ایجاد اشتغال فراهم خواهد شد.
- فرصت خوبی برای کشت دانههای روغنی، روغنکشی و تصفیه روغن در کشور وجود دارد و قابل ارتقاء است.
- یکی از کارهای خوبی که در دولت آقای روحانی شروع شد، کشت دانههای روغنی بهویژه کلزا بود که البته با رشد لازم ادامه پیدا نکرد.
- ۲۵۰ هزار هکتار کشت کلزا و سویا را باید به ۹۰۰ هزار هکتار برسانیم. برنامه ما این است که این میزان کشت فعلی را به ۸۰۰ هزار هکتار برسانیم.
-کسانیکه منافعشان در واردات دانههای روغنی است، ازجمله موانع خودکفایی هستند که باید مقابل آنها ایستاد.
- طبق برنامه ما، باید بخش مهمی از ارز دولتی که برای واردات کالاهای اساسی اختصاص مییابد را بهصورت هدفمند به خرید تضمینی محصولات کشاورزی در داخل اختصاص بدهیم.
انتهای پیام/
انتهای پیام/