دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 خرداد 1400 - 10:40
خطیب‌زاده:

کانادا از رأی دادن ایرانیان در خارج از کشور ممانعت می‌کند

هیچ‌یک از تحریم‌های فرامرزی آمریکا لغو نشده‌اندسخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه ۳.۵ میلیون ایرانی در خارج از کشور واجد رأی دادن هستند، از رویکرد کارشکنانه کانادا در این فرایند انتقاد کرد.
کد خبر : 587998
خطیب زاده

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه جهان خبرگزاری آنا، سعید خطیب‌زاده در نشست هفتگی پاسخگوی سؤالات خبرنگاران داخلی و خارجی درباره تحولات ایران، منطقه و جهان بود.


وی گفت: انتخابات ریاست جمهوری سرنوشت ایران را در مدیریت کلان چند سال آینده رقم می‌زند و حضور مردم مهم بوده و از طریق صندوق‌های رأی اراده خود را به منصه ظهور رسانده‌اند.


تمهید برگزاری انتخابات در خارج از کشور


خطیب زاده افزود: امیدواریم مردم جمعه را به‌روز ملی دیگری تبدیل کنند و تحول دیگری را در کشورمان رقم بزنند. طبق قوانین همه ایرانیان باید به انتخابات دسترسی داشته باشند و بنابراین در همه نقاطی که ممکن بوده در خارج از کشور حسب امکانات صندوق تعبیه‌شده و ستاد انتخابات و نظارت بر عهده وزارت امور خارجه است.


در آذرماه گذشته به نمایندگی و سفارتخانه‌های خود دستورالعمل صادر کردیم تا واجدان رأی را احصا و به مرکز اعلام کنند که حدود ۳ و نیم میلیون واجد شرایط در خارج داریم و اقلام موردنیاز و تعرفه‌های انتخابات تأمین و توزیع‌شده است.


اول اردیبهشت مدیرکل کنسولی وزارت خارجه به‌عنوان رئیس ستاد انتخابات وزارت خارجه تعیین و هیئت نظارت تعیین و منصوب شدند که به‌صورت روزانه و شبانه جلساتی برگزار کردند. بیش از ۲۰۰ ناظر شورای نگهبان مسئولیت نظارت را برعهده دارند و در تمامی کشورها یک یا دو صندوق رأی داریم. تنها در سه کشور میسر نشده که مهم‌ترینشان کانادا است.


استنکاف کانادا از میزبانی برگزاری انتخابات


سخنگوی وزارت امور خارجه تأکید کرد: دولت کانادا تاکنون با توجه به اعتراضات ایران از برگزاری انتخابات ایرانیان استنکاف کرده که این رویه شناخته‌شده اوتاوا است. مانند همیشه تلاش کردیم این امکان فراهم‌شده و بنابراین ایرانیان مقیم کانادا در نواحی مرزی این کشور می‌توانند رأی دهند.


در ۲۴ ایالت آمریکا نمایندگی اخذ رأی وجود دارد که ایرانیان آمریکا می‌توانند در نقاط مختلف این کشور رأی دهند و در آلمان، انگلیس و... شعب وجود دارد و همه شرایط لازم در همه کشورها در تارنمای وزارت امور خارجه و سفارتخانه‌ها بارگذاری شده است.


بیش از ۱۶۰ ویزای خبرنگاری صادرشده که شاهد پوشش گسترده رسانه‌ای خواهیم بود. درنهایت اینکه همه مقدمات فراهم‌شده است تا شاهد انتخابات پرشوری باشیم.


تجاوز ترکیه به سوریه


ما بر احترام به‌حق حاکمیت کشورها تأکید می‌کنیم و فکر می‌کنم دولت عراق به‌صراحت مواضع خود را بیان کرده ولی باید هماهنگی‌های بیشتری انجام شود. هم با بغداد و آنکارا در رایزنی هستیم و ملاحظات دو طرف باید لحاظ شود.


تفاسیر بسیار غلط از قطعنامه ۲۲۳۱


تفاسیری که از قطعنامه ۲۲۳۱ مطرح می‌شود بسیار بعید و نادرست است که در هیچ کجای آن بحث موشکی ایران محدود نشده است. این‌گونه قرائت‌ها به کسر شان این کشورها می‌انجامد و بهتر است به این حرف‌های خود پایان دهند.


آمریکا هیچ‌ی ک از تحریم‌ها را برنداشته است


این دیپلمات برجسته در پاسخ به سؤال آنا مبنی بر اینکه رابرت مالی، رئیس گروه اقدام علیه ایران در وزارت خارجه آمریکا به‌تازگی نسبت به درگذشت یکی از زندانیان واکنش نشان داده اما در خصوص تحریم‌های ترامپ که همچنان در دولت بایدن برقرار است، موضع توجیه‌کننده داشته گفت: دولت متبوع مالی مسبب مرگ بسیاری از ایرانیان بوده و شریک جنایات ترامپ است و در این مدت هیچ‌کدام از تحریم‌های غیرقانونی و فرامرزی برداشته نشده و به‌جای ریختن اشک تمساح به اقدامات خود فکر کنند. آن‌ها ناقض همه تعهدات خود حتی تعهداتی هستند که در کنگره تصویب‌شده است.


سیاست کابی نه جدید رژیم صهیونیستی تغییری نمی‌کند


سخنگوی وزارت امور خارجه درباره تحولات اخیر در سرزمین‌های اشغالی گفت: برجام ستیزان به یک یا دو شخصیت منفور نظام بین‌الملل محدود نمی‌شوند. فکر نمی‌کنم سیاست‌های رژیم اشغالگر قدس با آمدن این نفر یا آن نفر تغییر کند. مهمل‌گویی ویژگی سران اشغالگر قدس بوده است. تمامی بدخواهان ایران می‌روند و ایرآن‌همیشه سربلند و سرافراز می‌ایستد.


زود است بخواهیم درباره نتیجه مذاکرات وین صحبت کنیم


خطیب‌زاده درباره مذاکرات وین هم بیان کرد: آنچه در وین در حال روی دادن است به هیچ بن‌بستی نرسیده و هیچ‌چیز غیرممکنی هم وجود ندارد. گفت‌وگوها درباره ظرایف فنی و حقوقی در حال انجام است. دو سه موضوع اصلی باقی‌مانده که در حال گفت‌وگو در وین است. خیلی زود است بخواهیم درباره نتیجه گفت‌وگوها قضاوت کنیم. این دور آخر نخواهد بود و برخی گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای مقرون به صحت نیست.


وی تصریح کرد: آمریکا باید تصمیمات خود را بگیرد. آمریکا باید بداند طرف خاطی و نقض‌کننده برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ است و از یک موضع خاطی در این مذاکرات حاضرشده و باید تضمین‌های لازم را برای تکرار نشدن آنچه در دوران ترامپ رخ داد بدهد. مسیر بازگشت آن‌هم ازنظر ما کاملاً روشن است.


موضوعات باقی‌مانده در مذاکرات تصمیم سیاسی نیاز دارند


خطیب‌زاده در پاسخ به سؤال دیگری بیان کرد: گفت‌وگوها فرسایشی نشده و وقت اضافه نیاوردیم. خیلی وقت در وین برای موضوعات باقی‌مانده کم داریم. موضوعات باقی‌مانده تصمیماتی را به‌صورت سیاسی نیاز دارند و اگر تصمیمات در واشنگتن و پایتخت‌ها اتخاذ شود بازگشت به برجام انجام می‌شود.


وی در پاسخ به سؤالی درباره تفاهم ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بیان کرد: هیچ دسترسی فراپادمانی به آژانس ندادیم و توافق ما با آژانس برای حفظ تصاویر ضبط‌شده در دوربین‌ها برای روزی است که تصمیم بگیریم به آژانس تحویل بدهیم یا ندهیم. اگر گفت‌وگوها در وین به نتیجه برسد تصاویر را در اختیار آژانس قرار می‌دهیم و در غیر این صورت تصاویر در اختیار خودمان خواهد بود. وی بیان کرد: گفت‌وگوها ان‌شاءالله با تأمین منافع مردم به نتیجه برسد.


در کنار مردم افغانستان ایستاده‌ایم


خطیب‌زاده در پاسخ به سؤالی درباره افغانستان نیز گفت: تحولات افغانستان را با دقت پیگیری می‌کنیم متأسفانه موج جدید خشونت و تروریسم در افغانستان بالاگرفته به دولت و ملت افغانستان فجایعی که علیه این ملت انجام‌شده و به‌ویژه هزاره‌ها تسلیت عرض می‌کنم. در کنار مردم افغانستان هستیم و تنها راهی که افغانستان برای صلح و ثبات دارد گفت‌وگوهای اصیل بیناافغانی است. فکر می‌کنیم هیچ دولت انحصارگرایی در افغانستان آینده افغانستان نیست.


وی درباره گفت‌وگوهای ایران و عربستان نیز گفت: همواره از گفت‌وگو با همسایگان استقبال کردیم و عربستان از این موضوع مستثنی نیست. ما در سال‌های گذشته مکرر اعلام می‌کردیم بهترین راه برای حل موارد، گفت‌وگو است. باید منتظر بمانیم که به نتیجه عملی خواهد انجامید. در موضوعات دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی گفت‌وگوها در حال انجام است.


سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سؤالی درباره مناسبات با عراق بیان کرد: هیچ مانعی برای گسترش روابط خود با عراق نمی‌بینیم. ضمن این‌که موانع را نداریم ولی باید تشویق‌های ساختاری انجام دهیم که این روابط به سطح قابل‌قبول خود برسد. ان‌شاءالله با سفر وزیر فرهنگ عراق به ایران تفاهم‌نامه‌ای در حوزه همکاری‌های فرهنگی و رسانه‌ای امضا شود.


سهم فروش نفت ایران در یک‌ساله گذشته احیا شد


خطیب‌زاده درباره رایزنی‌ها برای خرید نفت از ایران نیز گفت: حتی در دوران تحریم‌های حداکثری شکست‌خورده آمریکا هدف اصلی صنعت نفت و دوستان در وزارت نفت و کمک آن‌ها بازپس‌گیری سهم ایران در بازار نفت بود. در یک سال اخیر بخشی از این سهم را پس گرفتیم و یکی از اهداف اصلی حضور متناسب با تولیدات در بازار نفت بوده است. جزئیات آن را وزارت نفت می‌تواند در اختیار رسانه‌ها قرار دهد.


راهزنی دریایی در لیست شرمندگی‌های آمریکا 


سخنگوی وزارت امور خارجه درباره راهزنی‌های آمریکا تأکید کرد: دولت آمریکا مانند راهزن دریایی در چند مورد نفت‌هایی که متعلق به ایران نبوده و متعلق به بخش خصوصی بوده و ایران فروخته را غیرقانونی گرفته و شنیده‌ها حاکی از این است که راهزنی نفت مالکان آن محموله‌ها را فروخته‌اند. راهزنی، راهزنی است و فرقی نمی‌کند این نفت متعلق به چه کسی است. این را به لیست شرمندگی‌های دولت واشنگتن اضافه کنید.


وی در پاسخ به سؤالی عنوان کرد: مهم‌ترین ملاک عمل ما سیاست‌های مشخص اعلام‌شده به‌وسیله مقام معظم رهبری و ابلاغ‌شده به‌وسیله شورای عالی امنیت ملی است. موضع اصولی ما این است که برجام همانی است که به‌صورت اولیه امضا و اجرایی شد و برجام بیشتر و کمتر را نمی‌پذیریم.


سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین عنوان کرد: آنچه در وین به توافق برسد در حد مدیران کل و معاونان اعلام خواهد شد.


خطیب‌زاده در پاسخ به سؤالی مبنی بر این‌که گیر کار در مذاکرات وین کجاست؟ گفت: خیلی اهل گردگویی نیستم. صریح بیان کنم مذاکرات را در فضای عمومی پیگیری نمی‌کنم. در برخی موضوعات ظرایف فنی و حقوقی و سیاسی باقی‌مانده است.


حجم خرابکاری‌های صهیونیست‌ها در ایران را می‌دانیم


سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اظهارات کوهن درزمینهٔ ترور دانشمندان هسته‌ای گفت: رژیم اشغالگر قدس منبع ناآرامی و تروریسم در منطقه و ریشه ۷۰ ساله گرفتارهای منطقه غرب آسیاست. این رژیم با گردنکشی در دنیا اعلام می‌کند، می‌کشد. می‌دانیم چه حجمی از خرابکاری‌ها به‌وسیله این رژیم اتفاق افتاده، ولی هیچ‌یک از این‌ها حرکت‌ها و پیشرفت‌های ما را متوقف نکرده است. ایران هر جا ضروری بوده پاسخش را قاطع داده است.


لغو روادید میان ایران و عراق


وی درباره بحث لغو روادید ایران و عراق نیز بیان کرد: مصوبه هیئت دولت لغو روادید تا سقف ۴۵ روز و هم به‌صورت مشروط است. مشروط به اینکه عمل متقابل از سوی دولت عراق صورت بگیرد. دوستان عراقی علاقه‌مند به این کار هستند ولی به مصوبه پارلمان نیاز دارد. این اعلام آمادگی ایران است که آماده‌ایم به‌صورت متقابل لغو روادید را انجام دهیم و لغو روادید فقط منوط به ایام اربعین نخواهد بود.


سخنگوی وزارت امور خارجه درباره واکسن کرونا نیز گفت: وزارت امور خارجه با تمام قوا تمامی توان خود را از روز نخست گذاشته که واکسن‌ها وارد شود. چه در حوزه واکسن مشترک با کوبا، واکسن وارداتی از چین و واکسن‌های روسیه و هند نقش معرف، تسهیل‌کننده و مذاکره‌کننده در کنار دوستان در وزارت بهداشت داشته است. واردات واکسن در کنار ساخت واکسن‌های غرورآفرین انجام می‌شود. وی گفت: در چند روز آینده خبرهای خوبی درباره واردات واکسن خواهید شنید.


انتهای پیام/۴۰۳۳/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب