دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دانستنی‌های خانواده/ ۲

به سوالات جنسی کودکان چگونه پاسخ دهیم؟

کودکان در سنین ۳ تا ۵ سال سوالات زیادی از جمله موضوعات جنسی برایشان ایجاد می‌شود که خانواده‌ها موظف هستند برای پاسخ‌گویی به آنها وقت بگذارند و با آگاهی پاسخ بدهند.
کد خبر : 587530
کودک افسرده

به گزارش خبرنگار خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا، کودکان ۳ تا ۵ سال همواره سوالات مختلفی به ذهنشان می‌رسد و برای رسیدن به پاسخ کنجکاوی می‌کنند.


در واقع کودک با پاسخی که از سوالات خود می‌گیرد به درک صحیحی از محیط اطراف خود دست پیدا می‌کند، از این رو خانواده‌ها موظف هستند برای پاسخ‌گویی به کودک وقت بگذارند و صادقانه و آگاهانه به آنها جواب دهند.


یکی از سوالاتی که همواره ذهن کودک را درگیر می‌کند مسائل جنسی است که برخی والدین نسبت به آن بی توجه هستند و معتقدند پاسخ به این سوالات سبب بیداری جنسی فرزندشان می‌شود اما برخی هم اطلاعات بیشتری که مناسب با سن کودک نیست در اختیار او می‌گذارند.


خانواده‌ها باید بدانند حیطه مسائل جنسی بسیار مهم است و نحوه برخورد آن‌ها با این موضوع می‌تواند به یک بلوغ آرام و زندگی جنسی موفق در آینده کودک کمک کند.


به سوالات جنسی کودک صادقانه جواب بدهید


بهترین سن برای آگاه کردن کودک از مسائل جنسی درست زمانی ‌است که خودش نسبت به آگاهی از این مسائل کنجکاوی می‌کند.


اغلب کودکان این سوال برایشان مطرح می‌شود که بچه چه طور به دنیا می‌آید؟


بسیاری از والدین پاسخ‌های واهی در این باره به کودک می‌دهند، مثلا می‌گویند تو را از بیمارستان آوردیم. این نوع پاسخ‌گویی به کودک سبب بیمار شدن روان و ایجاد دلهره می‌شود.


چه جوابی به سوالات جنسی کودک بدهیم


زمانی که خانواده با طرح چنین سوالاتی از طرف کودک مواجه می‌شوند نباید به او پاسخ‌های دروغ و یا واهی بدهند زیرا کودک کنجکاو است و برای پاسخ قطعی به دنبال دوستان و مراجع دیگر می‌رود و این بسیار خطرناک است.


خانواده‌ها باید تا جایی که ممکن است حقیقت را به کودک بگویند، اما لازم نیست که توضیح کاملی هم درباره یک ارتباط جنسی به او بدهند زیرا آگاهی بیش از حد باعث بیداری و بلوغ زودرس جنسی می‌شود.


راه حلی برای پاسخ دادن به سوالات جنسی کودکان


برای کودکان خردسال جواب این سوال این‌که من چگونه به دنیا آمدم را اینگونه بدهند: «ما از خدا خواستیم و خدا هم تو را به ما داد و در شکم مادر رشد کردی و بعد از مدتی در بیمارستان، تو را بیرون آوردند.»


اما وقتی بچه‌ها بزرگ تر می شوند، این پاسخ برایشان قانع کننده نیست.


پاسخی که خانواده‌ها به این کودکان می‌دهند باید اینگونه باشد: «وقتی پدر و مادر می خواهند که بچه ای داشته باشند، سلولی از بدن پدر به سلولی در بدن مادر می پیوندد و آن وقت رشد بچه شروع می شود. وقتی بچه به اندازه کافی بزرگ شد، از شکم مادر بیرون می آید.»


به نظر می‌رسد این‌گونه پاسخگویی به سوالات جنسی کودکان باید همراه با واقعیتی باشد که اگر فرزندان بزرگ شدند و پاسخ صحیح را یافتند جواب والدینشان را حمل بر دروغگویی نکنند.


انتهای پیام/۴۱۶۱


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب