دستیابی پژوهشگران به دانش استراتژیک توانبخشی از طریق واقعیت مجازی
مجید اسلامی در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در خمینیشهر با بیان اینکه گروهی از دانشجویان مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینیشهر موفق به دستیابی دانش استراتژیک توانبخشی از طریق واقعیت مجازی شدند، اظهار کرد: این پژوهشگران توانستند دستگاهی برای ناتوانان حرکتی طراحی و پیادهسازی کنند.
وی درباره ساخت دستگاه برای کمک به ناتوانان حرکتی که در قسمت تحتانی بدن طراحی شده است، گفت: یکی از نیازهای جامعه ایجاد شرایطی است تا معلولان از جمله کسانی که هنگام راه رفتن دچار مشکل هستند بتوانند با سهولت بیشتری در جامعه حضور یابند.
این استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینیشهر افزود: یکی از اهداف مهندسی پزشکی طراحی چنین تجهیزات فناورانهای بهمنظور افزایش سطح امید و حضور بیماران در جامعه است.
اسلامی تأکید کرد: در این مسیر راحتی بیمار و هزینهها دو اصل مهم بوده که مهندسان مستلزم رعایت آنها در هر فناوری جدید هستند.
بهرهمندی از واقعیت مجازی در درمان بیماران دچار سکته مغزی
وی مطرح کرد: نتایج بهدست آمده با ساخت این دستگاه نشان میدهد که روشهای توانبخشی مبتنی بر واقعیت مجازی میتواند با توجه به جذابیت گرافیکی موجود در این محیط تأثیر مناسبی در رفتار افراد داشته باشد.
این استاد دانشگاه آزاد اسلامی خمینیشهر تبیین کرد: واقعیت مجازی یا به اختصار(VR) نوعی تلاش برای حذف مرزهای موجود بین فضای واقعی و دنیای مجازی است و میتواند افقی سرشار از امید برای بیماران نیازمند توانبخشی بگشاید.
اسلامی یادآور شد: با اندازهگیری سطح و میزان حرکت مچ پای بیمار و انتقال این حرکات به محیط مجازی متناسب با شرایط واقعی میتوان روش کمک درمانی را برای بازتوانی و کمک به بهبود بیماران ارائه کرد که این تکنولوژی در کنار روشهای سنتی توانبخشی بازگشت سریعتر افراد نیازمند به توانبخشی به شرایط عادی مؤثر خواهد بود.
وی در ادامه توضیح داد: به گفته پژوهشگران بیماران دچار سکته مغزی یا کسانی که گرفتار اسپاسم عضلانی هستند با بهرهمندی از واقعیت مجازی میتوانند تمرینات توانبخشی تعاملی دوطرفه انجام دهند و نتیجه بهبودی بیمار در این روش بسیار بیشتر از روشهای سنتی خواهد بود.
این استاد دانشگاه آزاد اسلامی خمینیشهر اظهار امیدواری کرد که در موضوع توانبخشی با توجه به ابعاد گسترده آن، کشورمان از تولید این محصول بینیاز شده و گام مؤثری در راستای توانبخشی هرچه بیشتر به هموطنانمان برداشته شود.
به گزارش آنا؛ پیشبینی میشود تولید این دستگاه نقطه عطفی در حوزه توانبخشی و کمک به بیماران نیازمند کشور باشد و هزینه تبدیل ایده به طرح و بخش مکانیک، الکترونیک و واقعیت مجازی نزدیک به ۵۰ میلیون تومان برآورد شده است.
انتهای پیام/۴۰۷۸/
انتهای پیام/