مخالفت گسترده با ادامه کمکهای نظامی آمریکا به رژیم صهیونیستی
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، ویلیام هارتونگ مدیر برنامه تسلیحات و امنیت مرکز سیاست بینالملل ایالاتمتحده و مشاور ارشد رصد مساعدت امنیتی این مرکز در مقالهای به بررسی تبعات ویرانگر ادامه فروش تسلیحات آمریکایی به اسرائیل میپردازد و معتقد است هنوز برای جلوگیری از این امر اندک زمانی باقیمانده است.
برنامه ارسال تسلیحات آمریکا حتی در زمانی که اسرائیل بهشدت مناطق مسکونی غزه را بمباران میکرد دنبال میشد
به عقیده وی گستردگی حمایت از توقف فروش تسلیحات و تجهیزات آمریکایی به اسرائیل نشان میدهد که مخالف با حمایت نظامی از تلآویو در حال افزایش است.
کمک ۲۳۶ میلیارد دلاری آمریکا به اسرائیل از ۱۹۴۸ تا به حال
هارتونگ میگوید که تصمیم ماه گذشته دولت جو بایدن رئیسجمهور آمریکا برای فروش ۷۳۵ میلیون دلار جنگنده اف-۱۶ شرکت لاکهید مارتین و نیز تعداد زیادی بمب هدایتشونده به ارتش اسرائیل باعث مخالفتهای زیادی در داخل و خارج از کشور شد.
وی افزود برنامه ارسال این تسلیحات حتی در زمانی که اسرائیل بهشدت مناطق مسکونی غزه را بمباران میکرد دنبال میشد بدون توجه به اینکه حملات ارتش تلآویو به کشته شدن ۲۵۰ فلسطینی ازجمله ۶۶ کودک و آواره شدن بیش از ۵۲ هزار نفر از مردم غزه انجامید.
هارتونگ ادامه داد فروش بمبهای جدید آخرین محموله از قرارداد حمایت نظامی آمریکا از اسرائیل است که به دههها قبل بازمیگردد. آمریکا بیش از ۲۳۶ میلیارد دلار (بر اساس تورم سال ۲۰۱۸) بهعنوان کمک که علاوه بر سهچهارم آن کمک نظامی بوده از ابتدای تأسیس اسرائیل به این رژیم اختصاص داده است.
وی ادامه داد در حال حاضر در سال سوم از تعهد اراده کمک نظامی ۱۰- ساله ۳۸ میلیارد دلاری آمریکا به اسرائیل هستیم. این تعهد طولانیترین برنامه کمک آمریکا با یک متحد است. اسرائیل تا به حال از پاسخگویی در خصوص استفاده از تسلیحات آمریکایی در عملیات نظامی ازجمله سرب گداخته در سال ۲۰۰۸ در غزه که به کشته شدن یک هزار و ۳۸۳ فلسطینی که ۳۳۳ نفر از آنها کودک بودند سر باز زده است.
بیشتر بخوانید:
لوید آستین: به برتری نظامی اسرائیل پایبندیم
آمریکا موشکهای گنبد آهنین رژیمصهیونیستی را تأمین خواهد کرد
ایالاتمتحده به گفته هارتونگ اصلاً برایش مهم نیست که این تسلیحات و تجهیزات توسط کدام واحدهای نظامی اسرائیل علیه کدام اهداف بکار گرفته میشوند.
وی افزود اعضای اصلی کنگره آمریکا ازجمله الکساندریا اوکازیو کورتز و سناتور برنی سندرز ماه گذشته تلاش کردند که جلوی این کمک نظامی را بگیرند اما موفق نبودند زیرا دولت جو بایدن رئیسجمهور آمریکا مصمم بود که کار ارسال این کمکها بهسرعت صورت گیرد.
هارتونگ میگوید که این پایان ماجرا نیست. دولت بایدن هنوز هم قادر به متوقف کردن ارسال این تجهیزات است البته اگر بخواهد چنین عملی را انجام بدهد. این هفته یک گروه یکصد نفری از فعالان حامی صلح و حقوق بشر نامهای را به بایدن نوشتند و از وی خواستند که ارسال کمک نظامی به اسرائیل را متوقف کند. نامه مذکور را افراد متفاوتی امضاء کرده بودند ازجمله گروههای اعتقادی مانند کمیته دوستان قانونگذاری ملی و صدای یهود برای اقدام صلحآمیز و نیز گروههای سکولار مانند دفاع از کودکان فلسطین، دموکراتهای عادل، غیرقابل تقسیم، جنبش طلوع آفتاب و نیز اندیشکده هایی مانند موسسه کوئینسی و حزب خانوادههای کار و دموکراسی در جهان عرب.
به زعم هارتونگ این مهم است که اندیشکده های سیاست خارجهای مانند موسسه کوئینسی و مرکز سیاست بینالملل هم این نامه را امضا کرده بودند.
با توجه به خیل امضاکنندگان نامه و متفاوت بودن خطمشی فکری آنها جامعه جهانی شاهد بود که مخالفت با ارسال کمک نظامی آمریکا به اسرائیل خیلی قویتر شده و از بین هم نخواهد رفت.
ادامه حمایت آمریکا از اسرائیل به معنی حمایت از خشونت است
به گفته هارتونگ، حسن الطیب مدیر مقننه سیاست غرب آسیای کمیته دوستان در قانونگذاری ملی نکته مهم نامه را اینگونه تفسیر میکند: دولت بایدن باید از اختیارات موجود خود برای جلوگیری از تحویل این ۷۳۵ میلیون دلار تسلیحات تهاجمی جدید به اسرائیل استفاده کند. ادامه ارسال این کمکها بهمنزله تأیید حملات بیرویه اسرائیل به غزه و تشویق اقدامات خشونتآمیز بیشتر علیه غیرنظامیان فلسطینی تلقی میشود. دولت بایدن باید بهجای کمکهای نظامی به اسرائیل شروع به ارائه کمکهای بشردوستانه به فلسطینیان در بازسازی غزه کند. دولت آمریکا باید با استفاده از اهرم فشار بر اسرائیل برای پایان دادن به اشغال و محاصره و حمایت از دیپلماسی موردنیاز برای دستیابی به صلح پایدار بین اسرائیلیها و فلسطینیان اقدام کند.
هارتونگ افزود: بث میلر مدیر امور دولتی مهم در صدای یهود برای اقدام صلحآمیز هم اظهار داشته است که فروش اسلحه به اسرائیل بهویژه در پی حمله اخیر ارتش این رژیم به غزه واقعاً برانگیزنده خشم هر انسانی است. جهانیان شاهد بودند که اسرائیل دقیقاً چگونه از این تسلیحات برای از بین بردن زیرساختها و نابودی خانوادهها استفاده کرد. اقدام بایدن در ادامه ارسال کمک نظامی به اسرائیل چراغ سبز به دولت تلآویو برای ادامه کشتار فلسطینیها با سلاحهای آمریکایی را نشان میدهد بنابراین تحت هیچ شرایطی این فروش امکانپذیر نیست.
حملات به غزه تنها بخشی از جنایات اسرائیل است که به قول دیدهبان حقوق بشر آنچنان شدید هستند که مصداق جنایت علیه بشریت تلقی شوند
تاکنون دولت بایدن خفیفترین انتقادات را از حملات اسرائیل به غزه و سرکوب گسترده مردم فلسطین در سرزمینهای اشغالی وارد کرده است.
هارتونگ معتقد است که رویکرد دولت واشنگتن در بیانیه اخیر آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه بار دیگر مورد تأکید قرار گرفت. وی در مصاحبهای با آکسیوس در پاسخ به این پرسش که آیا اسرائیل در مورد حملات به ساختمانی در غزه که مقر شبکه خبری الجزیره و آسوشیتدپرس در آن واقع شده است، پاسخگو خواهد بود یا خیر، بار دیگر سخنان اصلی دولت را گفت: اسرائیل حق دفاع از خود را دارد، حملات موشکی فلسطین بیرویه بو د.
هارتونگ تاکید کرد که با توجه به تعداد کشتهشدگان در غزه، روشن است که اسرائیل اقدامات احتیاطی کافی را انجام نمیداد تا تلفات غیرنظامی به حداقل برسد، اما هنوز نشانهای از جدی بودن دولت بایدن برای توقف ارسال کمک نظامی به تلآویو دیده نمیشود.
وی افزود حملات به غزه تنها بخشی از جنایات اسرائیل است که به قول دیدهبان حقوق بشر آنچنان شدید هستند که مصداق جنایت علیه بشریت تلقی شوند.
اکنون زمان توقف کمک نظامی آمریکا به اسرائیل در پاسخ به سرکوب مداوم فلسطینیان فرا رسیده است. متوقف کردن فروش بمب نقطه خوبی برای شروع است.
انتهای پیام/۴۱۵۵/
انتهای پیام/