دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 خرداد 1400 - 00:30
سایت افشاگر انگلیسی مطرح کرد؛

تقدیر مخفیانه و ویژه انگلیس از ۷ نظامی شرکت‌کننده در ترور سردار سلیمانی

نقش حساس لندن در ترور فرمانده سپاه قدس هرگز افشا نشدیک وب‌سایت افشاگر نوشت هفت نظامی انگلیسی در حمله پهپادی آمریکا به خودروی سردار سلیمانی نقش حساسی ایفا کردند و لندن بدون اعلام عمومی، به‌صورت ویژه از آن‌ها تقدیر کرده است.
کد خبر : 587154
سردار سلیمانی

گروه جهان خبرگزاری آنا - احمد محمدی؛ بر اساس یافته‌های سازمان روزنامه‌نگاری تحقیقاتی Declassified UK که نقش‌آفرینی کشور انگلستان در نقاط مختلف جهان را پوشش می‌دهد، هفت عضو نیروهای مسلح این کشور به دلیل آنچه «عملیات حیاتی» خود در حمایت از ارتش ایالات‌متحده که پس از شهادت سردار قاسم سلیمانی در حمله هواپیمای بدون سرنشین انجام‌شده است، جایزه گرفتند. ترور سردار قاسم سلیمانی که به دستور دونالد ترامپ در ژانویه ۲۰۲۰ انجام شد، ایران و غرب را به آستانه جنگ کشاند.


یک کارشناس سازمان ملل گفت این اقدام بر اساس قوانین بین‌المللی غیرقانونی بوده و مقامات ایرانی خواستار گرفتن انتقام هستند. ژنرال سلیمانی یکی از فرماندهان ارشد ایران بود که نیروهای نخبه قدس سپاه پاسداران را در مأموریت‌های نظامی در خاورمیانه رهبری می‌کرد. اکنون آشکار شده است که تیمی مخفی از سربازان انگلیسی مستقر در بحرین که تنها ۱۹۰ کیلومتر با ایران فاصله دارد، نقشی اساسی در دوره افزایش تنش و التهابی که در پی شهادت سردار سلیمانی به وجود آمد، بازی کرده‌اند.


تقدیر بی‌سر و صدا از ۷ قاتل انگلیسی


تقدیر از اقدامات آن‌ها که در ماه نوامبر بدون سروصدا و تنها با صدور اطلاعیه‌ای از سوی نیروی هوایی سلطنتی انگلستان (RAF) صورت گرفت اما حتی در این اطلاعیه نیز اشاره‌ای به حمله تروریستی علیه سردار سلیمانی نشده و در عوض تنها موقعیت واحد آن‌ها بیان‌شده است: «محرق»‍! یک پایگاه نظامی در بحرین.



یک تیم مخفی از سربازان انگلیسی مستقر در بحرین که تنها ۱۹۰ کیلومتر با ایران فاصله دارد، نقشی اساسی در دوره افزایش تنش و التهابی که در پی شهادت سردار سلیمانی به وجود آمد، بازی کرده‌اند



از حضور سربازان انگلیس در محرق اطلاعات کمی در دست است و جزئیات بیشتری از جایزه آن‌ها منتشر نشده بود تا اینکه درخواست انتشار اطلاعاتی که از سوی سازمان Declassified UK مطرح شد، مقامات مربوطه را مجبور به افشای اطلاعاتی درباره این موضوع کرد.


خلاصه‌ای از مستندات این جایزه به دست Declassified UK رسیده است اما نسخه کامل مستندات برای جلوگیری از دستیابی «دشمن احتمالی مایل به حمله به انگلیس» به «اطلاعات حساس» در مورد تحرکات نیروهای انگلستان هنوز در زمره اسناد محرمانه طبقه‌بندی‌شده است.




بیشتر بخوانید:


جزئیات سند فوق محرمانه کمیته حقیقت‌یاب عراق/ جاسوسی شرکت امنیتی انگلیس تأیید شد




این خلاصه نشان می‌دهد که فرماندهان ارتش انگلیس از پیامدهای این ترور با عبارت «بی‌تردید حساس‌ترین وضعیتی که نیروهای دریایی در سال‌های اخیر با آن مواجه شده‌اند» یاد کرده‌اند.


شهادت سردار سلیمانی در ۳ ژانویه «یک دوره افزایش تنش و تحرکات» را ایجاد کرد که باعث شد چهار عضو نیروی هوایی سلطنتی انگلستان و سه نفر از نیروی دریایی سلطنتی به پایگاه نظامی آمریکایی محرق در بحرین اعزام شوند. طی دوره ۹ روزه پس از حمله پهپادی، آن‌ها پشتیبانی لجستیکی برای نیروهای انگلستان و آمریکا «که در خلیج‌فارس مستقر شده‌اند» فراهم کردند. تیم محرق «وظیفه داشتند تدارکات مهم عملیاتی و اولویت‌دار و انتقال پرسنل از یا به کشتی‌های مستقر در دریا را هماهنگ کنند».


نقش حساس انگلیس در ترور فرمانده سپاه قدس هرگز افشا نشد


آن‌ها در اقدامی فوری، فضای بار را در یک بالگرد اژدهای دریایی (Sea Dragon) آمریکایی در اختیار گرفتند و خطوط ارتباطی حیاتی بین پایگاه‌های نظامی و شناورهای جنگی را ایجاد کردند. اژدهای دریایی یک بالگرد ترابری سنگین و دوربُرد است.


لیندزی جرمن (Lindsey German)، از فعالان ائتلاف «جنگ را متوقف کنید» به Declassified گفت: «ترور قاسم سلیمانی ما را در آستانه جنگ با ایران قرار داد، جنگی که در صورت وقوع، پیامدهای خونینی در کل منطقه داشت.»


او تأکید کرد: «این افشاگری نشان‌دهنده مشارکت داشتن نیروهای انگلیسی در پیامدهای آن ترور است؛ موضوعی که هرگز به‌طور علنی در انگلستان افشا نشده است.»



نسخه کامل مستندات دخالت انگلیس در ترور سردار سلیمانی هنوز در زمره اسناد محرمانه طبقه‌بندی‌شده است



این فعال ضد جنگ افزود: «این عدم شفافیت نه‌تنها نشان‌دهنده روال معمول شیوه دولت انگلستان برای به‌کارگیری نیروهای نظامی این کشور در منطقه است بلکه همچنین نشان می‌دهد به تصویر کشیدن ایران به‌عنوان حامی تروریسم و تهدیدآمیز خواندن آن و افزایش احتمال تقابل با این کشور، انگلستان را به این نوع عملیات مخفی و غیرقانونی سوق داده است.»


او خاطرنشان کرد: «همه‌ کسانی که علیه جنگ در خاورمیانه مبارزه می‌کنند باید خواهان توضیحات کامل در مورد نحوه دخالت سربازان انگلیسی در این عملیات باشند.»


جنگ جهانی سوم


ترور برجسته‌ترین افسر نظامی ایران توسط ایالات‌متحده باعث‌ تِرند شدن عبارت «جنگ جهانی سوم» در توییتر شد و این نگرانی به وجود آمد که انگلستان، روسیه و چین می‌توانند به گرداب این بحران کشیده شوند.


به گزارش نیویورک‌تایمز، آمریکا «برنامه‌هایی برای هدف قرار دادن یک کشتی فرماندهی عملیاتی و حمله سایبری برای از کار انداختن بخشی از صنعت نفت و گاز ایران» را در صورت وخامت اوضاع پس از عملیات تروریستی که منجر به شهادت سردار سلیمانی شد، در دستور کار خود قرار داده بود. ترامپ نیز ادعا کرد فهرستی از ۵۲ هدف در داخل ایران ازجمله مکان‌های فرهنگی را که «به‌سرعت و به‌سختی مورد هدف قرار می‌گیرند»، تأیید کرده است.


در همین حال، بحرین که ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا را در خود جای‌ داده و پایگاه بزرگی برای ناوشکن‌های مین‌روب انگلستان است، به‌احتمال‌قوی می‌توانست یکی از اولین اهداف موشک‌های میان‌برد ایران باشد.


انگلستان از بیم اینکه مبادا نیروهایش در عراق هدف اقدامات تلافی‌جویانه ایران قرار بگیرند، برخی از نیروهای غیرضروری خود را از آن کشور بیرون کشید درحالی‌که حضور دریایی خود در خلیج‌فارس را برای محافظت از نفت‌کش‌هایی که با پرچم این کشور تردد می‌کردند، تقویت کرد؛ کاری که به‌احتمال‌زیاد یکی دیگر از دلایل تشکیل تیم ۷ نفره این کشور در پایگاه آمریکایی محرق بود.


۲۷۰ میلیون هزار پوند هزینه سالانه برای استقرار نیروهای انگلیس در بحرین


محرق یک پایگاه هوایی سابق انگلستان است که قدمت آن به دورانی که بحرین مستعمره انگلستان بود بازمی‌گردد و اکنون در اختیار نیروی دریایی آمریکا قرار داده شده است.


در جریان اولین جنگ خلیج‌فارس در ۱۹۹۱، نیروی هوایی انگلستان از این پایگاه برای بمباران نیروهای صدام حسین در عراق استفاده کردند. ظاهراً آن عملیات که از آن به‌عنوان عملیات گرنبی (Granby) یاد می‌شود آخرین باری بود که کارکنان ارتش انگلستان به خاطر عملیات خود در محرق، تا زمان حمله‌ای که منجر به شهادت سردار سلیمانی شد، جایزه دریافت کرده بودند.



استقرار نیروهای انگلیس در پایگاهی که از آنجا علیه سردار سلیمانی برنامه‌ریزی شد سالانه ۲۷۰ هزار پوند هزینه روی دست مالیات‌دهندگان انگلیسی می‌گذارد اما  این اطلاعات از وب‌سایت پارلمان حذف شد



ماه می‌ گذشته به نمایندگان مجلس انگلستان اطلاع داده شد نگه‌داشتن نیروهای انگلیس در محرق سالانه ۲۷۰ هزار پوند هزینه روی دست مالیات‌دهندگان انگلیسی می‌گذارد؛ اما این اطلاعات پس از انتشار اولیه، به‌ظاهر پس از بروز یک نقص فنی از وب‌سایت پارلمان حذف شد.


مقرهای پلیس در نزدیکی این پایگاه نظامی برای شکنجه منتقدان رژیم بحرین که یکی از سرکوبگرترین حکومت‌های منطقه و نیز از متحدان نزدیک انگلستان است، استفاده می‌شود. موضوع شکنجه اخیراً هنگامی‌که پریتی پاتل، وزیر امور خارجه انگلستان بازدیدی از تأسیسات پلیس در محرق داشت، جنجال ایجاد کرد.


حکومت بحرین در دست دیکتاتوری به نام پادشاه حمد بن عیسی آل خلیفه قرار دارد. او تاب تحمل آزادی مطبوعات یا مخالفان خود را ندارد و به دستور او بزرگ‌ترین حزب مخالف حکومت یعنی الوفاق منحل شد.


علی الاسواد، یکی از اعضای ارشد الوفاق به Declassified UK گفت انگلستان برای داشتن پایگاه‌های نظامی در بحرین نیازمند تأیید مردم این کشور است نه حکومت دیکتاتور آل خلیفه.


وی این‌گونه از تهدیداتی که حضور نیروهای نظامی انگلستان در بحرین متوجه مردم این کشور کرده است، انتقاد کرد: «درصورتی‌که نیروی دریایی انگلستان از خاک بحرین یا آب‌های سرزمینی این کشور علیه هر یک از کشورهای همسایه درگیر جنگی تهاجمی شود، دود آن به چشم ملت بحرین خواهد رفت.»


انتهای پیام/۴۱۰۶/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب