دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در یک برنامه تلویزیونی مطرح شد؛

رئیس‌جمهور آینده به مقوله فرهنگ نگاه فرهنگی داشته باشد/ ضرورت داشتن بینش فرهنگی عمیق در انتخابات

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در برنامه تلویزیونی در برنامه «به وقت ایران» گفت: مردم باید در انتخابشان در ۲۸ خردادماه فردی را انتخاب کنند که ذاتاً بینش فرهنگی عمیق داشته باشند. 
کد خبر : 586945
به وقت ایران



به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا از روابط عمومی برنامه، «به وقت ایران» برنامه زنده و تلویزیونی شبکه آموزش شب گذشته ۱۸ خردادماه با موضوع فرهنگ در دولت سیزدهم و با حضور سیدمحمدحسینی رییس دانشگاه مذاهب اسلامی و امیرحسین بانکی پور فرد عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی روی آنتن رفت.


فرهنگ ایرانی ظرفیت بالایی دارد


امیرحسین بانکی‌پور فرد عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در سخنانی مطرح کرد: یکی از دلایلی که باعث می‌شود نامزدها کمتر به موضوع فرهنگ در مناظره‌ها بپردازند به این دلیل است که در حال حاضر فشارهای اقتصادی مردم را از پای درآورده است.


وی افزود: ویژگی ملت ایران نسبت به سایز ملل فرهنگشان است و اگر به آن توجه نکنیم، قافیه را می‌بازیم. فرهنگ ایرانی مانند یک اقیانوس عمق قوی و ظرفیت‌های بالایی دارد.


فرهنگ امری تدریجی الوصول است


عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه متاسفانه فرهنگ عمومی ما ضعیف است، گفت: اصلی‌ترین مشکلی که فرهنگ در کشور ما دارد این است که نگاه ما به فرهنگ، فرهنگی نبوده است در حالیکه فرهنگ امری تدریجی الوصول است.


بانکی پور فرد در ادامه تصریح کرد: فرهنگ واژه پهناوری است که موضوعات متعددی را شامل می‌شود اما به صورت جزء به جزء بررسی نمی‌شود و نمی‌توان به همه ابعاد آن که عمیق است، پرداخت.


وی تاکید کرد: بیش از ۷۰ دستگاه زیر مجموعه فرهنگ هستند اما بودجه آن زیر یک درصد است. امسال بودجه فرهنگ ۲ برابر شده است و ما آن را به بالای ۲ درصد رسانده‌ایم.


عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه شاخصه‌های فرهنگی توسط صداوسیما باید بیان شود، عنوان کرد: شاخص‌های مختلفی وجود دارد که باید در فرهنگ بررسی شود.


بانکی پور فرد ادامه داد: مردم باید در انتخابشان در ۲۸ خردادماه فردی را انتخاب کنند که ذاتا بینش فرهنگی عمیق داشته باشند.


فرهنگ روح جامعه است


در ادامه، سیدمحمدحسینی رییس دانشگاه مذاهب اسلامی درباره تعریف فرهنگ بیان کرد: تعاریف متعددی درباره فرهنگ شده است اما تعریفی که برای ما قابل قبول باشد این است که فرهنگ یک نظام واره‌ای از اعتقادات، نمادها و...که ریشه‌دار بوده و زودگذر نیستند، است که دامنه وسیعی دارد.


وی با بیان اینکه فرهنگ روح جامعه است، مطرح کرد: فرهنگ تاثیر بسزایی روی همه شئون زندگی دارد. ما یک کشور معمولی نیستیم چراکه درخشش تمدن و پیشینه ما در بحث فرهنگ بوده است و هنرمندان ما در سطح جهاین مطرح بوده‌اند اما در اثر بی‌توجهی‌ها نتوانستیم جایگاه خود را حتی داخل کشور حفظ کنیم.


برنامه‌های فرهنگی معطل مانده‌اند


رییس دانشگاه مذاهب اسلامی تاکید کرد: در دولت سیزدهم لازم است جبران کنیم و فرهنگ را در جایگاه خود قرار دهیم. خوشبختانه در کشور استعدادهای فراوان و نیروهای خلاق و مبتکری داریم که اگر فعالیت کنند، می‌توانیم شکوفا شویم.


حسینی افزود: ما در حوزه فرهنگ جدیت کافی را نداشتیم و حتی فرمایشات رهبر را نیز عملی نکردیم.


وی با بیان اینکه اگر رییس جمهور به اسناد بالا دستی توجه نداشته باشد در فرهنگ کشور اتفاقی رخ نمی‌دهد، بیان کرد: متاسفانه کم توجهی به اسناد بالادستی و سیاست‌های کلی رخ داده و برنامه‌ها معطل مانده است البته در بسیاری از حوزه‌ها یک رهاشدگی دیده می‌شود.


رییس دانشگاه مذاهب اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: دولت و رییس جمهور آینده باید یک آسیب شناسی روی وضعیت موجود انجام بدهد و نگاه فرهنگی به مقوله فرهنگ داشته باشد.
برنامه «به وقت ایران» در فصل دوم با رویکرد مهارتی و با ساختار گفتگومحور به تهیه‌کنندگی علیرضا عاصم یوسفی با اجرای ناصر خیرخواه روزهای یکشنبه و سه‌شنبه ساعت ۲۰:۳۰ به صورت زنده روی آنتن شبکه آموزش می‌رود.


انتهای پیام/۴۱۰۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب