هیچ یک از بزرگان ما نگفتهاند موسیقی حرام است/ ماجرای طلبهای که استودیو ضبط موسیقی دارد +فیلم
به گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، «کمیل نظافتی» فعال اجتماعی در برنامه «سلام تهران» که ۱۷ خرداد از شبکه پنج سیما پخش شد، درباره اینکه چطور یک روحانی میتواند در رشته موسیقی تحصیل کند، اینطور گفت: چون خیلی عاطفی و لطیف هستم، دوست داشتم از هنر بدانم و میگفتم اگر کسی به دنبال هنر نرود، اصلا نمیتواند در چارچوب انسانیت قرار بگیرد. تصورم این است که چطور برخی با موسیقی عجین نمیشوند. دوستان زیادی در حوزه هنر و موسیقی دارم. اگر به وجود خودمان برگردیم، میبینیم موسیقی در همه زندگیمان طنین انداز است. مثلا در دین گفته شده، قرآن را با لحن خوش بخوانید. در مراحل نازلتر هم در تاریخ، ابونصر فارابی را داریم که کتاب موسیقی کویر را نوشته. حضرت علامه حسنزادهآملی درباره این کتاب گفته اینها خون دل خوردند که در باب موسیقی کتاب بنویسند.
«نظافتی» در میز اتفاق «سلام تهران» اینطور توضیح داد: ما خیلی از موسیقی اصیل خود عقب افتادهایم. به فراخور زمان ذائقه موسیقایی عوض شده و از موسیقی سنتی به سمت پاپ، رپ و راک آمدهایم. خیلی دوست داشتم تعاملی بین هنر موسیقی و دین ایجاد شود و چه خوب میشد در حوزه علمیه شاخهای درباره جایگاه فلسفه موسیقی در دین باز شود. آیا همه علما از موسیقی گریزان و آنرا حرام میدانند؟ هیچ یک از بزرگان ما نگفتهاند موسیقی حرام است.
وی در خصوص نظر اسلام درباره موسیقی و هنر، اینگونه شرح داد: به هیچ عنوان اسلام مخالف موسیقی و هنر نیست. فتوای دینی میگوید اگر موسیقی غنا باشد، حرام است. مراجع باید غنا را تشریح کنند. با گفتن صرف یک کلمه غنا نباید کل مبحث موسیقی را بست. یکی از علومی که از ریاضیات انشقاق مییابد، موسیقی است. چطور یک انسان بدون موسیقی میتواند زندگی کند؟! چقدر خوب میشد اگر در روز وحدت بین حوزه و دانشگاه، زمانی هم به آشتی بین هنر و حوزه اختصاص مییافت که عالمان دین درباره موسیقی مباحثی مطرح و موسیقیدانان هم دلایل خود را بیان کنند. از این مباحث به خروجیای برسیم که به نفع دین و اجتماع باشد.
کمیل نظافتی درباره فعالیتاش در زمینه موسیقی گفت: استودیویی دارم و خیلی از دوستانی که تمایل دارند آهنگ بسازند و قرآن تلاوت و دکلمه خوانی کنند به آنجا میآیند و از این فضا استفاده میکنند. از همین طریق میتوان کارهای بزرگی انجام داد. دوستان موزیسین وقتی مراجعه میکنند، در ادامه و با حضورشان کمپینهای بزرگی برای فعالیت اجتماعی مثل آزادی زندانیان و نجات اعدامی و غیره شکل میگیرد. یک مصداق آن محسن چاووشی خواننده کشورمان است که در حال حاضر در تهیه و رساندن بستههای معیشتی به پاکبانان مشارکت دارد. او در موضوع آزادی زندانیان و نجات اعدامیهای فعالیت گستردهای دارد. افراد دیگری نیز چون رضا شیری، امید جهان، حجت اشرفزاده، پویا بیاتی و دیگران در این امور مشارکت دارند. فقط کافیست این دوستان را با یک پیامک مطلع کنم تا در این امور خیر با من مشارکت کنند.
این فعال اجتماعی در ادامه چنین بیان کرد: برخی از افراد خواننده زیرزمینی هستند ولی با منِ طلبه تعامل دارند. شاید افکارمان به هم نخورد اما ایده یکسانی داریم و میخواهیم حال دل مردم را خوب کنیم. عمو سهراب یا همان سهراب امجی یکی از همان افراد است که درکمپینها مشارکت دارد.
در پایان کمیل نظافتی گفت: باید به دنبال تعامل بیشتری باشیم. امری که باید در انتخابات هم رقم بخورد و نمیخورد. مردم در مناظرات به دنبال شنیدن راه حل هستند نه دعوا.
انتهای پیام/۴۱۰۴/
انتهای پیام/