برگزاری یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی با محوریت امام زمان (عج)/ ۱۸۰ کتابخانه در سراسر کشور شعبه اخذ رای میشوند
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، نشست خبری یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی ظهر امروز در کتابخانه مرکزی پارک شهر برگزار شد. مهدی رمضانی دبیر این دوره از جشنواره با اشاره به اینکه از ششمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی نهاد کتابخانههای عمومی متولی برگزاری این جشنواره شده است، افزود: در ششمین دوره ۲۳۵ هزار نفر در این جشنواره شرکت کردند که این رقم سال گذشته و در دوره دهم با وجود شرایط کرونایی به یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر رسید.
وی اظهار کرد: در مجموع ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در پنج دوره اخیر جشنواره کتابخوانی رضوی که بزرگترین جشنواره کتابخوانی کشور است شرکت کردهاند.
رمضانی افزود: ما سال گذشته یک بخش جنبی با محوریت سیره و زندگانی حضرت امام جواد(ع) در جشنواره داشتیم. امسال و در دوره یازدهم با توجه به اینکه دو نیمه شعبان در تقویم داریم، بخش جنبی جشنواره کتابخوانی رضوی را به حضرت ولی عصر(عج) اختصاص دادهایم.
برنامههای یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی
دبیر جشنواره کتابخوانی رضوی گفت: ما در این رویداد فرهنگی چند قالب ثابت داریم که عبارتند از؛ مسابقه چهار گزینهای از متن کتابها، نقاشی، پویش کتابخوان و داستانک. امسال بخش شعرگویی و قصهگویی نوجوانان و بزرگسالان را نیز خواهیم داشت. ضمن اینکه پویشی تحت عنوان «برای امام زمانم» را از منابع داخل و بیرون جشنواره برگزار خواهیم کرد. حمایت از چاپ و نشر آثار برتر در حوزه زندگانی امام رضا(ع)، حضرت معصومه(س) و حضرت شاهچراغ(ع) را در دستور کار قرار دادهایم. ناشرانی که منابع فاخر و مورد تأیید در این حوزه را در کارنامه کاری خود دارند، میتوانند با ارسال فایل PDF کتابها در این دوره از جشنواره شرکت کنند.
معاون توسعه و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور افزود: با توجه به تداوم شرایط کرونایی تلاش ما این است که این دوره نیز در بستر فضای مجازی برگزار شود. فهرست منابع مورد نظر در بخشهای مختلف در پایگاه جشنواره موجود است. ضمن اینکه همه منابع به صورت فیزیکی در تمام کتابخانههای عمومی سراسر کشور نیز در دسترس علاقهمندان خواهد بود. از سوی دیگر، برای شرکتکنندگان عزیز ناشنوا و نابینا امکان استفاده از کتابهای صوتی و کتابها با خط بریل نیز فراهم شده است.
رمضانی عنوان کرد: همچون ادوار قبلی علاوه بر شرکتکنندگان فردی، بخشهایی را هم برای شرکتکنندگان جمعی و خانوادگی تدارک دیدهایم. ضمن اینکه ۱۵۲ جایزه ملی را به برگزیدگان جشنواره اهدا خواهیم کرد.
وی اظهار کرد: شروع فراخوان یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی از ۲۲ خرداد و همزمان با آغاز دهه کرامت خواهد بود و اختتامیه آن نیز در آبان ماه و همزمان با هفته کتاب برگزار خواهد شد.
درخواستی از وزارت آموزش و پرورش که برآورده نشد
دبیر یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری آنا درباره نهادهای همکار در برگزاری این رویداد فرهنگی گفت: ما در ادوار گذشته با مشارکت نهادهایی همچون آستان قدس رضوی، بنیاد امام رضا(ع) و نیروهای مسلح این جشنواره را برگزار کردیم که جا دارد از آنها تشکر کنیم. امسال هم با آستان قدس رضوی همکاری خوبی شکل گرفت و تفاهمنامههایی امضا شده است. حجتالاسلام و المسلمین مروی از حامیان جشنواره کتابخوانی رضوی هستند. یکی از مواردی که آستان قدس رضوی تقبل کرده است، ارسال یک دفترچه نقاشی زیبا به همه کودکان شرکتکننده در این جشنواره است.
وی عنوان کرد: ما بارها دست یاری خود را به سوی آموزش و پرورش دراز کردهایم اما هنوز پاسخی نگرفتهایم. با توجه به اینکه بخش عمده گروه مخاطبان جشنواره از بین دانشآموزان هستند، این توقع از وزارت آموزش و پرورش وجود دارد که در کنار ما باشد.
اقدامات نهاد کتابخانههای عمومی کشور در ۸ سال گذشته
معاون توسعه و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور در این نشست از فعالیت این نهاد در دولتهای یازدهم و دوازدهم نیز گفت و افزود: در سال ۹۳ تعداد کتابخانههای عمومی کشور ۳ هزار و ۱۴۷ واحد بود که امروز این رقم به ۳ هزار و ۵۸۲ واحد رسیده است. همچنین در سال ۹۳ تعداد شهرهای فاقد کتابخانه ۲۵۶ شهر بود که این رقم امسال به ۱۴۰ شهر رسیده است که در تعدادی از این شهرها هم پروژه احداث کتابخانه به مراحل پایانی نزدیک میشود.
رمضانی گفت: همچنین از یک هزار و ۴۲ روستایی که در کشور وجود دارد، فقط ۲۷۰ روستا فاقد کتابخانه هستند. در سال ۹۳ کتابخانههای سیار در سراسر کشور به ۹ عدد محدود بود و اکنون ۳۴ کتابخانه سیار در مناطق محروم و کم برخوردار مشغول خدمترسانی هستند. ضمن اینکه هر کتابخانه سیار میتواند چند روستا را تحت پوشش قرار دهد.
وی عنوان کرد: پیگیری احداث کتابخانههای مرکزی در استانها یکی دیگر از برنامههای نهاد کتابخانههای عمومی کشور بود. در سال ۹۳ فقط ۶ استان کتابخانه مرکزی داشتند که این رقم امسال به ۱۰ استان رسیده است. از حیث تنوع خدمات نیز باید بگویم بیش از ۴۰ خدمت در کتابخانههای مرکزی تعریف کردهایم که علاوه بر ارائه کتاب و سالن مطالعه، شامل خدمات آموزشی، گالری و خدمات الکترونیک میشود. امروزه بیش از ۶۰ کتابخانه عمومی در کشور بخش ویژه نابینایان دارد و تا پایان امسال در همه کتابخانههای مرکزی استانی یک بخش نابینایان را خواهیم داشت.
رمضانی اظهار کرد: شکلگیری محافل ادبی و محافل قرآنی یکی دیگر از برنامههای اجرا شده در کتابخانههای عمومی سراسر کشور بود.
اختصاص ۱۸۰ کتابخانه به شعبات خذ رای و درخواست از نامزدهای ریاست جمهوری
معاون توسعه و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور در ادامه افزود: إنشاءالله در روز انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ بیش از ۱۸۰ کتابخانه به عنوان پایگاه اخذ رأی در خدمت هموطنان عزیز خواهد بود و کتابداران ما هم به عنوان عوامل اجرایی در این روز فعالیت خواهند کرد.
رمضانی گفت: منتظر هستیم که نامزدهای محترم ریاست جمهوری رویکرد و برنامههای خود را درباره مسائل فرهنگی و به ویژه بحث کتاب و کتابخوانی در جریان مناظرات و گفتوگوهای رسانهای مطرح کنند تا رأی دهندگان با آگاهی بیشتری در این زمینه پای صندوقها بیایند.
در انتهای این نشست از پوستر یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی نیز رونمایی شد.
انتهای پیام/۴۱۰۴/
انتهای پیام/