وعدههای توخالی دولت در سال ۱۴۰۰
به گزارش خبرنگار اقتصاد کلان و بودجه گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، دقیقا ۴ روز بعد از آغاز سال جدید حسن روحانی رئیس جمهور در اولین جلسه هیئت دولت گفت: "هرچه قرار بود اجناس گران شود، سال ۹۹ شد. از وزارت صمت و کشاورزی خواهش میکنم این چهار ماه بگذارید بازار ثبات داشته باشد تا مردم احساس راحتی کنند. "
اما قیمت هر کیلو مرغ در ۱۲ فروردین ۱۴۰۰ و براساس تصمیم قرارگاه سامان دهی مرغ کشور از کیلویی ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان به کیلویی ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان تغییر کرد.(بیشتر بخوانید)
در روز ۱۳ فروردین ۱۴۰۰ با اعلام دبیر شورای عالی سازمان نظام پزشکی کشور، تعرفههای پزشکی ۲۸.۵ درصد افزایش یافت.
اردکانیان وزیر نیرو با اعلام خبر افزایش ۷ درصدی تعرفه آب و برق مصرف کنندگان از ابتدای اردیبهشت ۱۴۰۰ دیگر مجوز گرانی را صادر کرد.
۱۵ فروردین و براساس تصمیم شورای رقابت، ایران خودرو مجوز افزایش به طور متوسط ۸.۲ درصدی و سایپا نیز مجوز افزایش ۸.۹ درصدی را برای محصولاتشان اخذ کردند.
البته اعلام افزایش ۳۵ درصدی کرایه تاکسی های شهر تهران از سوی مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهر تهران دیگر خبر گرانی ۱۵ فروردین ۱۴۰۰ بود.
مدیر عامل شرکت پارس خزر در اطلاعیه ای به سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد: پس از موافقت انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان لوازم خانگی کوچک و با هماهنگی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، بهای فروش بیشتر محصولات این شرکت به جز ماشین لباسشویی به علت افزایش قیمت تمام شده عوامل تولید از روز ۲۶ فروردین ۱۴۰۰ به طور میانگین ۲۵ درصد افزایش یافت.
در روز دوشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ نیز با مصوبه انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان و هماهنگی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، قیمت سیمان فله و کیسهای ۵۰ کیلویی حدود ۳۰ درصد افزایش یافت، براساس این مصوبه قیمت تحویل درب کارخانه برای هر تن سیمان فله تیپ یک فله ۳۰۰ هزار تومان، هر تن سیمان کیسهای ۴۲۰ هزار تومان، هر تن سیمان تیپ ۲ و پوزولانی فله ۳۰۸ هزار تومان و نوع کیسهای آن ۴۲۸ هزار تومان تعیین شد که البته مالیات بر ارزش افزوده و هزینه حمل به نرخ سیمان اضافه خواهد شد.
طبق اعلام گزارشهای مرکز آمار در فروردین ۱۴۰۰، قیمت هر کیلو برنج وارداتی به ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان رسید در حالیکه در فروردین ۹۹ قیمت هر کیلو برنج وارداتی حدود ۱۰ هزار و ۳۰۰ تومان بود.
متوسط قیمت هر کیلو برنج ایرانی در فروردین امسال ۳۵ هزار و ۴۰۰ تومان به ثبت رسیده در حالیکه این کالای اساسی در فروردین ۹۹، ۲۳ هزار و ۹۰۰ تومان قیمت داشت.
بطور کلی قیمت برنج وارداتی و برنج ایرانی در فروردین امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ترتیب ۱۳۷.۴ درصد و ۴۸.۱ درصد رشد داشته است.
از اواسط اردیبهشت قیمت غیررسمی نان در سطح شهر تهران و برخی شهرهای دیگر تا پنجاه درصد افزایش یافته است با این حال مسئولان ذی ربط این موضوع را تکذیب کرده و مدام از برخورد با متخلفان سخن می گویند.
بر اساس اعلام سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان از تاریخ ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ قیمت انواع روغن مایع ۳۵ درصد و قیمت انواع روغن جامد ۳۰ درصد مشمول رشد قیمتی شدند.(بیشتر بخوانید)
با اینکه از ۲۶ اردیبهشت شکر با نرخ ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان تحویل درب انبار شده و پس از اعمال هزینههای مترتب، در بستههای یک کیلوگرمی و با نرخ ۱۵ هزار تومان به فروش میرسید اما هنوز این جهش قیمتی از سوی مراجع رسمی اعلام نشده بود که بالاخره شرکت بازرگانی دولتی ایران مجوز افزایش قیمت این کالای اساسی را از اول خرداد ۱۴۰۰ و با قیمت ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان صادر کرد.
از ۷ خرداد ۱۴۰۰ گزارشهای میدانی نشان از رشد ۳۵ درصدی قیمت تخم مرغ در بازار دارد، به طوریکه در حال حاضر در عمده فروشیها هر کارتن تخم مرغ از ۱۳۷ هزار تومان به ۱۸۷ هزار تومان رسیده به عبارتی هر شانه ۳۷ هزار و ۵۰۰ تومان و هر دانه تخم مرغ هزار و ۲۵۰ تومان قیمت گذاری شده است.(بیشتر بخوانید)
در جدیدترین نوع از گرانی ها، انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی در اطلاعیه ای از درج قیمتهای جدید بر روی محصولات بهداشتی، شوینده و آرایشی از ۱۷ خرداد ۱۴۰۰ خبر داد و اعلام کرد قیمت مصوب محصولات شوینده شامل مایع دست شویی، مایع ظرف شویی، پودر و مایعات لباس شویی، صابون، خمیر دندان و محصولات دارای تریگر حداکثر ۲۵ درصد و قیمت مصوب دیگر محصولات شوینده، بهداشتی و آرایشی نیز حداکثر ۲۰ درصد افزایش خواهد یافت.(بیشتر بخوانید)
قیمت هر بطری ماءالشعیر طعم دار هم از ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان به ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است.
درحالی در روزهای پایانی دولت دوازدهم شاهد گرانی کالاهای اساسی هستیم که ردیف بودجه ای به میزان ۸ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی برای جلوگیری از گرانی کالاهای اساسی در قانون بودجه ۱۴۰۰ لحاظ شده است.
حجت الله فیروزی سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: در ابتدای سال با وجود تاکید رئیس جمهور مبنی بر اینکه در سال ۱۴۰۰ رشد قیمتی نخواهیم داشت و با توجه به ارز دولتی تخصیص داده شده برای کالاهای اساسی شاهد گرانی مایحتاج روزانه مردم هستیم.
وی ادامه داد: گرانی روغن، شکر و... قابل پذیرش نیست و دولت باید در روزهای پایانی کار خود چرخه تولید، عرضه و توزیع کالاها را ساماندهی کند.
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: برخی با احتکار کالا یا ایجاد اختلال در عرضه با کاهش تولیدات خود زمینه ای را برای رشد قیمت ها فراهم می آورند و دولت باید با تمام کسانی که تعادل عرضه و تقاضا را برهم می زنند برخورد کند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/