دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 خرداد 1400 - 21:45
جلیلی:

تعارف در حکومت‌داری جایی ندارد

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: یکی از این مشکلات تعارف است و گاهی اوقات در برخی از مسائل رئیس‌جمهور باید تصمیم بگیرد و نمی‌تواند تعارف داشته باشد. البته هر تصمیمی منافع و ضررهایی دارد اما نباید تعارف داشته باشیم.
کد خبر : 585549
سعید جلیلی



به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، سعید جلیلی در گفتگو با برنامه «بدون تعارف» در واکنش به سوالی مبنی بر اینکه آیا شما نسبت به مسئولیت سنگین ریاست‌جمهوری آگاه هستید، اظهار داشت: سعی کردم که ابعاد مختلف این مسئولیت را بدانم تا بتوانم وارد این صحنه شوم.


وی در پاسخ به این سوال که چگونه به جمع‌بندی برای حضور در انتخابات رسیده‌اید، گفت: ما هشت سال است که تحولات کشور را سایه به سایه دنبال می‌کنیم و فکر می‌کنیم که همه آحاد جامعه وظیفه دارند که در حد وسع خود بر روند کشور تاثیر بگذارند. معتقدیم به پشتوانه کار کارشناسی و میدانی در این هشت سال، آمادگی خوبی به وجود آمده و نسبت به نقاط قوت و ضعف کشور کاملا آگاه هستیم.


نامزد انتخابات ریاست جمهوری در واکنش به سوالی مبنی بر اینکه پس چرا روسای جمهور قبل علی‌رغم اینکه کارشناسان متعددی در اطراف خود داشتند نتوانستند مشکلات مردم را حل کنند، گفت: به اعتقاد بنده برخی از مشکلات در فرهنگ سیاسی کشور وجود دارد که مانع می‌شود برخی از برنامه های کشور انجام شود. یکی از این مشکلات تعارف است و گاهی اوقات در برخی از مسائل رئیس جمهور باید تصمیم بگیرد و نمی تواند تعارف داشته باشد. البته هر تصمیمی منافع و ضرر هایی دارد اما نباید تعارف داشته باشیم.


جلیلی در پاسخ به این سوال که آیا عمیقا آماده حل مشکلات کشور هستید، گفت: از نظر ما، شعار «جهاد بزرگ برای جهش کشور» مبتنی بر واقعیت است. به جمع‌بندی رسیدیم و معتقدیم با توجه به همه‌ شرایط موجود، کشور ما آماده ارتقا و جهش است. مورد به مورد بررسی کردیم و معتقدیم کشور می‌تواند جهش پیدا کند.


وی با بیان اینکه نامزدهای ریاست جمهوری باید براساس برآورد واقعی و نه آرزو، برنامه خود را نسبت به اداره کشور ارائه کنند، تصریح کرد: برخی موانع وجود دارد که از تحقق برنامه‌های دولت‌ها جلوگیری می‌کند، بنابراین برنامه داشتن لازم اما کافی نیست. امروز هم بسیاری از موضوعات و برنامه‌های مطرح شده میان نامزدهای انتخاباتی مشترک است اما در کنار برنامه، اراده و باور دولت نیز ضرورت دارد.


نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: یکی از موانع تحقق برنامه‌ دولت‌ها مربوط به مشکلات فرهنگ سیاسی کشور است. یکی از آن ها، تعارف داشتن در عرصه اجراست. تعارف در حکومت‌داری جایی ندارد.


جلیلی بیان کرد: رئیس جمهور در دفاع از حق مردم با هیچ کسی نباید تعارف داشته باشد. حتی با خود مردم نیز نباید تعارف کرد. در زمان برجام خیلی‌ها می‌گفتند نقدها را مطرح نکنید چرا که مردم خوششان می‌آید. اگر تشخیص دادیم که مثلا برجام مسیر درستی نیست، وظیفه داشتیم آن را در حد توان برای مردم بازگو کنیم.


وی با بیان اینکه فهم واقعی از زندگی عامه مردم توسط اعضای دولت صرفا با اطلاع یافتن از اوضاع آنها محقق نمی‌شود، گفت: اینکه حتی مسئولی از قیمت‌ها کاملا باخبر باشد و هزینه‌ها را بداند یک نگاه حداقلی است. لمس فقر و تبعیض لازمه فهم زندگی مردم است. مسئولان باید با مردم در این زمینه ها همزاد پنداری داشته باشند و درد آنان را بچشند. البته بنده در این زمینه شرمنده ام و نمی‌توانم ادعای زیادی داشته باشم. شاید بسیاری از مسائل مردم را بدانم اما می‌خواهم بگویم که این مسئله مهم است که باید مشکلات مردم را موضوع خودمان بدانیم و به صورت جدی پیگیری کنیم.


نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که اگر جای مردم بودید به شعارها و وعده ها اعتماد می کردید، اظهار داشت: کارنامه افراد محک خوبی برای این موضوع است. مردم زمانی به حضور حاج قاسم در سوریه اعتماد کردند که کارنامه موفق او در دوران دفاع مقدس و صداقت او را در طول دوران مدیریتش دیده بودند. من فکر می‌کنم اگر مردم کارنامه خوب و صداقت لازم از هر کاندیدایی را ببینند، به او اعتماد بیشتری خواهند داشت.


جلیلی افزود: اگر ما مدعی هستیم که کشور می‌تواند جهش پیدا کند، صرفا به این معنا نیست که ما می‌توانیم این جهش را ایجاد کنیم، هرکسی که درک درستی از شرایط داشته باشد و برنامه‌های درستی اجرا کند، کشور را می‌تواند به جهش برساند.


وی در واکنش به سوالی مبنی بر اینکه تا چه حد مشکلات کشور را ناشی از تحریم ها می دانید، بیان کرد: اگر الان ادعا کنیم که عمده مشکلات مردم مربوط به مسائل داخلی است، شاید برخی بگویند چون ما در دولت حضور نداشتیم این حرف را می‌زنیم اما بنده در سال ۹۲ که بعد از ۶ سال مسئولیت مذاکرات، کاندیدا شدم نیز گفتم که عمده مشکلات اقتصادی کشور ما به مدیریت داخل برمی‌گردد. همان زمان نیز گفتم که ماشین دولت کند است.


نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: به وجود آوردن جهش به معنای اقدامات سوپرمنی نیست؛ جهش زمانی به وجود می‌آید که فرصت‌های سراسر کشور را بشناسیم و از هریک از آنها به بهترین شکل استفاده کنیم.


جلیلی بیان کرد: برای اعضا کابینه و تیم اقتصادی دولت به جمع‌بندی رسیده‌ایم. یکی از برکات هشت سال دولت سایه، شناخت جوانان متخصص، اساتید صاحب‌نظر و مدیران موفق و پاکدست بود؛ مجموعه‌ای افراد برای مسئولیت‌های مختلف را شناسایی کردیم که می‌توانند بار مسئولیت دولت آینده را به دوش بکشند.


وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر شما در انتخابات رأی بیاورید تا چه حد خود را متعهد به قانون می دانید، افزود: وظیفه خود می‌دانیم که نه تنها از قانون تمکین کنیم بلکه به کسی که منتخب مردم می شود با همه توان خود کمک کنیم و از وی پشتیبانی کنیم.


نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: اگر ما توسط مردم انتخاب نشویم، به این معنا نیست که مسئولیت‌مان نسبت به کشور تمام می‌شود؛ اگر کسی صادقانه به فکر خدمت به مردم است، باید به رقیب خود هم کمک کند. در این هشت سال هرجا به نتیجه‌ای رسیده‌ایم، آن را به دولت مستقر که در انتخابات رقیب آن بود، اطلاع دادیم و نتایج را در اختیار آنها قرار دادیم.


جلیلی گفت: در حوزه‌های مختلف به صورت داوطلبانه مسائل کشور را بررسی کردیم و به پشتوانه این کار، به دولت یا مجلس پیشنهادهایی ارائه شد که برخی از آن‌ها نیز مورد استفاده قرار گرفت.


وی ادامه داد: زمانی که ما دولت سایه را مطرح کردیم، برخی از افراد گفتند که این شعار خوبی است و دو یا سه روز بیشتر نیست و بالاخره تمام می شود. اما ما هشت سال این کار را ادامه دادیم و قدم به قدم حرکت کردیم و در موضوعات مختلف پیش رفتیم.


نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: بنده یک پسر ۲۵ ساله دارم که دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه شریف و مشغول تحصیل است.


جلیلی در انتها به عنوان یک جمله بدون تعارف خطاب به مردم گفت: امروز ما بدون تعارف بررسی کردیم که در چهار سال آینده کشور را تنها نباید اداره کرد بلکه باید آن را جهش داد. این جهش به شرطی محقق می‌شود که نه با مردم، نه مسئولین، نه با دوستان و ستاد خودمان، نه با جناح خودی و نه اطرافیان خودمان در بیان واقعیات و عمل به منافع مردم تعارف داشته باشیم. یکی از موانع عمده جهش کشور، تعارفات بیجایی است که به ویژه در مناسبات دولتی ما وجود دارد.


انتهای پیام/۴۱۲۹/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب