یک خوشامدگویی بینالمللی و ۲ اکران ویژه در ششمین روز جشنواره جهانی فیلم فجر/ در روز هفتم جشنواره چه فیلمهایی ببینیم؟
به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، سی و هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر از روز چهارشنبه پنجم خردادماه ۱۴۰۰ کار خود را آغاز کرد. این دوره از جشنواره به دبیری محمد مهدی عسگرپور از پنجم تا هفدهم خردادماه برگزار میشود. سه مجموعه پردیس سینمایی چارسو به عنوان سالن اصلی جشنواره، پردیس سینمای آزادی و سینمای روباز کانون، در این دوره میزبان علاقهمندان به سینما خواهند بود.
در روز ششم چه فیلمهایی اکران شدند؟
در ششمین روز سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، سینماهای پردیس چارسو، آزادی و کانون، با پخش ۳۹ فیلم بلند داستانی و مستند، میزبان مخاطبان جشنواره بودند.
«گودال» ساخته داتزه پوتزه از فنلاند، مستند «حقایقی درباره زندگی شیرین» به کارگردانی جوزپه پدرسولی از ایتالیا، فیلم «گذار: آخرین روزهای سامورایی» از تاکاشی کویزومی از ژاپن،«جاده آسمان» به کارگردانی جود سعید از سوریه، مستند «خطایی کوچک در ماتریس» اثر رادنی شرآ از آمریکا، مستند «هجده هزار پا» ساخته مهدی شامحمدی از ایران، «هلن» اثر آنتی یوکینن از فنلاند و استونی، مستند «واپسین و نخستین انسانها» ساخته یوهان یوهانسون از ایسلند، «دختر آبی» به کارگردانی کیوان مجیدی از ایران، «میجر» ساخته احسان عبدیپور از ایران، «فلینیشهر» اثر سیلویا جولیتی از ایتالیا، «گیسوم» از نوید بهتویی از ایران ، «عمو» به کارگردانی فرل پیترسن از دانمارک، نسخه مرمتشده فیلمهای سینمایی «سفر سنگ» ساخته مسعود کیمایی و «بدوک» به کارگردانی مجید مجیدی از ایران از جمله فیلم هایی بودند که روز دوشنبه دهم خرداد در سه سالن محل برگزاری جشنواره به نمایش درآمدند.
یک خوشامدگویی بینالمللی برای پیوستن به باشگاهی جهانی
صفحه توییتر «فیاپف» ( فدراسیون بینالمللی انجمن تهیه کنندگان فیلم) با انتشار متنی، پیوستن جشنواره جهانی فیلم فجر را به جمع ۱۵ جشنواره برتر این اتحادیه خوشامد گفت.
در پستی تازه که در این صفحه منتشر شده آمده است: «فیاپف به جشنواره جهانی فیلم فجر، رویداد سینمایی بزرگ ایران، بهعنوان عضو جدید جشنوارههای فیلم رقابتیِ خوشامد میگوید».
محمدمهدی عسگرپور روز چهارشنبه پنجم خردادماه در مراسم آغاز رسمی سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر اعلام کرد این رویداد سینمایی به جمع ۱۵ جشنواره برتر سینمایی دنیا پیوسته است و در ادامه، خبر مشترک دبیر جشنواره و فلورانس ژیرو مدیر امور جشنوارههای فیاپف درباره این اتفاق منتشر شد.
اکران ویژه برای «دشت خاموش» و «بوتاکس»
فیلم سینمایی «دشت خاموش» ساخته احمد بهرامی و «بوتاکس» به کارگردانی کاوه مظاهری که در بخش جشنواره جشنوارهها در سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر حضور دارند، باتوجه به استقبال مخاطبان به سانس فوقالعاده رسیدند.
امروز (سهشنبه ۱۱ خرداد) ساعت ۱۱:۱۵، سالن شماره ۶ پردیس چارسو به سانس فوقالعاده فیلم «دشت خاموش» اختصاص یافته است. فیلم سینمایی «بوتاکس» هم در همین روز ، ساعت ۱۱ صبح در سالن شماره ۱ چارسو روی پرده میرود. پیش از این،«صحنهزنی» به کارگردانی علیرضا صمدی هم به سانس فوقالعاده رسیده بود.
فیلم «دشت خاموش» به شرایط دشوار کاری و روابط انسانی پیچیده چند خانواده میپردازد که در یک محیط کارگری زندگی میکنند.
در خلاصه داستان «بوتاکس» هم آمده است: «اکرم و آذر به همه میگویند که برادرشان قاچاقی است و به آلمان رفته و فعلاً از او خبری ندارند. بهمرور این «دروغ» در ذهن اکرم به یک واقعیت تبدیل میشود، تا حدی که شبانهروز را در انتظار برگشتن برادرش از آلمان، سپری میکند.»
انتظامی به چارسو آمد
حضور ریس سازمان سینمایی در در پردیس سینمایی چارسو هم از دیگر اتفاقات روز ششم جشنواره بود. حسین انتظامی عصر روز دوشنبه پس از حضور در پردیس چارسو همراه با محمدمهدی عسگرپور، دبیر جشنواره از نمایشگاه «یک لیستی» شامل پوسترهای بینالمللی دهه ۶۰ و ۷۰ سینمای ایران و پوسترهای سینمای کوبا که در پردیس چارسو در حال برگزاری است دیدن کرد.
انتظامی در گفتوگو با ستاد خبری جشنواره سیوهشتم با ابراز خرسندی از پیوستن جشنواره جهاین فجر به فهرست جشنواهر های مورد تایید « فیاپف» گفت: این اتفاق نشاندهنده اعتبار جشنواره جهانی فجر است
او درباره برگزاری جشنواره در شرایط کرونایی هم عنوان کرد: وقتی پدیدهای مانند کرونا در جهان رخ میدهد و فراگیر میشود، اولین و راحتترین واکنش این است که کاملاً منفعلانه رفتار و همه چیز را تعطیل کنیم، درحالیکه سینما زنده است؛ همچنان که جامعه زنده است. ما در سازمان سینمایی به این نتیجه رسیدیم که جشنوارهها را باتوجه به کارکردهایی که دارند و باتوجه به اقتضای روز کرونا در یک زیست کرونایی برگزار کنیم. ازهمینرو، این پنجمین جشنوارهای است که برگزار شد. در همین ایام کرونایی؛ اول جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان و در ادامه جشنواره فیلم کوتاه تهران، جشنواره «سینما حقیقت»، بخش ملی جشنواره فیلم فجر برگزار شدند و الان جشنواره جهانی فیلم فجر در حال برگزاری است.
«میجر»؛ فیلمی با دکوپاژ ساده
احسان عبدیپور، نویسنده و کارگردان فیلم سینمایی «میجر» در نشست خبری این اثر عنوان کرد: «میجر» دکوپاژ بهغایت سادهای دارد و سهم نویسنده از این فیلم، بیشتر از کارگردان آن است.
در ادامه، محمود کلاری مدیر فیلمبرداری این اثر سینمایی بیان کرد: من تجربه همکاری در یک فیلم را با احسان عبدیپور داشتهام و آن «میجر» است. این فیلم، تجربه متفاوتی برای من از باب شناخت احسان عبدیپور بود که فرد بسیار دوستداشتنی و دوست خوبی است. حمید فرخنژاد نیز از دوستان قدیمی من است و به دعوت او در این کار حاضر شدم.
او درباره رنگ و نور و تونالیته غالب زرد در «میجر» توضیح داد: این فیلم به لحاظ استاتیک بسیار ساده پرداخت شده است و شاید پرداخت رایج سینماتوگرافی را ندارد، بلکه سعی شده، همه چیز واقعی باشد و اگر زیبایی و جذابیتی در کلیت فیلم است، به جغرافیای بوشهر و ویژگیهای آن برمیگردد.
فیلمهایی که در سینمای ایران مهجور است
حمید فرخنژاد تهیه کننده این فیلم نیز گفت: این سومین فیلم من بهعنوان تهیهکننده است. خاستگاه فیلم که بوشهر بود و حضور احسان عبدیپور، دو دلیل اصلی من برای پذیرفتن تهیهکنندگی فیلم است. احسان عبدیپور را از دوران دانشجوییاش میشناسم و نبوغ زیادی دارد. همچنین شخصیت او و خانوادهاش و دِینی که ما همیشه نسبت به زادگاه خود و جنوب داریم، باعث شکلگیری این همکاری شد. متأسفانه جای این جنسآثار، در سینما مهجور است. بیشترِ آثار به تهران محدود میشوند تا فروش داشته باشند اما بضاعت و ظرفیت شهرستانها در ساخت آثاری درخور، معمولاً مورد توجه قرار نمیگیرد.
او افزود: هیچیک از ما بهجز سینما، شغلی نداریم و گاهی مجبوریم در برخی از فیلمها بازی کنیم تا پول باقیمانده از آنها را در کارهایی مثل «میجر» که باب میلمان است، سرمایهگذاری کنیم.
این بازیگر سینما عنوان کرد: سینما این روزها بیشتر با تجارت و میزان بازگشت سرمایه تعریف میشود. یک بازیگر صاحب اسم و رسم، ترجیحاً همیشه کار را نجات نمیدهد، بلکه بازیگر درست، این هدف را محقق میکند. نظیر بازیگران خوب این فیلم که با سوژه درست و فهم و درک کارگردان نتیجه خوبی را رقم زدند.
عبدیپور هم در این نست اظهار کرد: یادم است وقتی دانشجو بودم، در حد ۴۰۰ تومن داشتم و در کلاس محمود کلاری ثبت نام کردم و بیش از هر دانشی، منتظر بودم که او را ببینم. مادرم همیشه تیتراژها را که میدید، میگفت: «احسان کی با محمود کلاری کار میکنی؟» و حالا این همکاری اتفاق افتاد.
در روز هفتم جشنواره چه فیلمهایی ببینیم؟
برنامه نمایش فیلمهای هفتمین روزسیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر هم از سوی دبیرخانه اعلام شد.امروز (سهشنبه ۱۱ خرداد) سینماهای پردیس چارسو، آزادی و کانون، همچون روزهای گذشته با پخش فیلمهای بلند داستانی، کوتاه و مستند، ایرانی و بینالمللی میزبان مخاطبان جشنواره خواهند بود.
برنامه کامل اکرانهای روز هفتم جشنواره جهاین فیلم فجر به شرح زیر است:
برنامه اکران پردیس سینمایی چارسو
سالن شماره یک؛ فیلم سینمایی «بوتاکس» ساخته کاوه مظاهری از ایران(جشنواره جشنواره ها/سانس ۱۱)، فیلم سینمایی «من به آتش نمیزنم» اثر لی تای گیوم از کره جنوبی (جلوهگاه شرق/ سانس ۱۳:۲۰)/ مستند «مستندهایی از ایران (دهه بیست)» به کارگردانی مشترک هامفری و نایمان (کلاسیکهای مرمتشده/ سانس ۱۵:۳۰)/ فیلم سینمایی «گاتربی» ساخته اولریش تامسن از دانمارک (سینمای دانمارک/ سانس۱۷:۲۰)
سالن شماره دو؛ فیلم سینمایی «عمو» به کارگردانی فرل پیترسن از دانمارک (سینمای دانمارک/ سانس ۱۱:۲۰)/ فیلم سینمایی «صد سال به این سالها» ساخته کارلوس اندرس مورلی از آلمان (جشنواره جشنوارهها/ سانس ۱۳:۳۰)/ فیلم سینمایی «در باز» اثر فلورنس پاپاس از آلبانی (نمایشهای ویژه/ سانس ۱۷:۵۰)/ فیلم سینمایی «خداحافظ اتحاد جماهیر» اثر لاری راندا از استونی (فیلمهای ژانر معاصر/ سانس ۱۹:۳۰).
سالن شماره سه؛ باکس فیلم کوتاه شماره یک (جلوهگاه شرق/ سانس ۱۲:۲۰)/ فیلم سینمایی «سلما» اثر یوسف البلوشی از عمان (شاخههای زیتون/ سانس ۱۳:۵۰)/ مستند «زمزمههای گمشده در دوردست» اثر منصور فروزش از ایران (مستند زیر ذرهبین / سانس ۱۵:۴۰)/ فیلم سینمایی «سیرک پرنده» اثر فاتوس بریشا از جمهوری کوزوو (فیلمهای ژانر معاصر/ سانس ۱۷)/ نسخه مرمتشده فیلم سینمایی «شارل مرده یا زنده» اثر آلن تنر از سوئیس (کلاسیکهای مرمتشده/ سانس ۱۹:۲۰).
سالن شماره چهار؛ فیلم سینمایی «تعادل» ساخته یوجیرو هاراموتو از ژاپن (جشنواره جشنوارهها/ سانس ۱۱)/ فیلم سینمایی «گذار: آخرین روزهای سامورایی» از تاکاشی کویزومی از ژاپن (سینمای سعادت/ ۱۳:۵۰)/ فیلم سینمایی «دختر آبی» به کارگردانی کیوان مجیدی از ایران (جشنواره جشنوارهها/ سانس ۱۶:۱۰)/ فیلم سینمایی «ما اینجاییم، ما نزدیکیم» از رومن بالایان از اوکراین (سینمای سعادت/ سانس ۱۸)/ مستند «واپسین و نخستین انسانها» از یوهان یوهانسون از ایسلند (مستند زیر ذرهبین / سانس ۱۹:۵۰).
سالن شماره پنج؛ نسخه مرمتشده فیلم سینمایی «عصر باشکوه» اثر فرانسیس رُیسر از سوئیس (کلاسیکهای مرمتشده/ سانس ۱۱:۳۰)/ فیلم سینمایی «گزارش نهایی» ساخته ایشتوان سابو از مجارستان (جشنواره جشنوارهها/ سانس۱۳:۲۰)/ فیلم سینمایی «بدوک» به کارگردانی مجید مجیدی از ایران (کلاسیکهای مرمتشده/ سانس ۱۵:۴۰)/ مستند «حقایقی درباره زندگی شیرین» به کارگردانی جوزپه پدرسولی از ایتالیا (مستند زیر ذرهبین/ سانس ۱۷:۳۰)/ فیلم سینمایی «بر فراز دریا» ساخته آوچی هن سان از چین (جشنواره جشنوارهها/ سانس ۱۹:۲۰).
سالن شماره شش؛ فیلم سینمایی «دشت خاموش» به کارگردانی احمد بهرامی از ایران (جشنواره جشنواره ها/سانس ۱۱:۱۵)، «سگها دیشب نخوابیدند» به کارگردانی رامین رسولی از افغانستان (جلوهگاه شرق/ سانس ۱۳:۱۰)/ فیلم سینمایی «نور طبیعی» به کارگردانی دنژ ناگ از مجارستان (سینمای سعادت/ سانس ۱۵)/ فیلم سینمایی «سواران عدالت» ساخته آندرس توماس ینسن (سینمای دانمارک/ سانس ۱۷:۱۰)/ فیلم سینمایی «عوامل انسانی» اثر رونی تراکر از آلمان (سینمای سعادت/ سانس ۱۹:۲۰).
سالن شماره هفت؛ مستند «خطایی کوچک در ماتریس» اثر رادنی شرآ از آمریکا (مستند زیر ذرهبین/ سانس ۱۱)/ فیلم سینمایی «جاده آسمان» به کارگردانی جود سعید از سوریه (شاخههای زیتون/ سانس ۱۹:۲۰).
برنامه اکران سینما آزادی
سالن شماره یک؛ فیلم سینمایی «خوراک عزا» به کارگردانی رئیس چلیک از ترکیه (جشنواره جشنوارهها/ سانس ۱۲:۱۰)/ فیلم سینمایی «شهربانو» ساخته مریم بحرالعلومی از ایران (سینمای سعادت/ سانس ۱۴:۱۰)/ فیلم سینمایی «چهارصد ضربه» اثری از فرانسوا تروفو از فرانسه (کلاسیکهای مرمتشده/ سانس۱۵:۵۰)/ فیلم سینمایی «سیارک» به کارگردانی مهدی حسینیوند از ایران (جلوهگاه شرق/ سانس ۱۷:۵۰)/ فیلم سینمایی «صحنهزنی» به کارگردانی علیرضا صمدی از ایران (جلوهگاه شرق/ سانس ۱۹:۳۰).
سالن شماره دو؛ فیلم سینمایی «جادهای به بهشت» ساخته مشترک باکیت موکول و دستان ژاپراولو از قرقیزستان (جلوهگاه شرق/ سانس ۱۳:۵۰)/ فیلم سینمایی «در سایه» به کارگردانی اردم تپهگز از ترکیه (جلوهگاه شرق / سانس۱۶:۱۰)/ فیلم سینمایی «نقشهبرداران» ساخته میشل سوته محصول سوئیس (کلاسیکهای مرمتشده/ سانس ۱۸)/ فیلم سینمایی «برادرم نادعلی» به کارگردانی علی تکروستا از ایران (شاخههای زیتون/ سانس ۱۹:۵۰).
برنامه اکران سینما کانون
سالن روباز؛ فیلم سینمایی «قصههای درختان بلوط» ساخته گرگور بوژیچ محصول مشترک اسلوونی و ایتالیا (نمایشهای ویژه/ سانس ۱۷:۳۰)/ فیلم سینمایی «پدر ما» ساخته کلودیو نوچه از ایتالیا (جشنواره جشنوارهها/ سانس ۱۹:۱۰).
علاقهمندان به تماشای آثار این دوره از جشنواره، میتوانند بلیتهای جشنواره را بهصورت اینترنتی از سایت سینماتیکت تهیه کنند.
انتهای پیام/۴۱۰۴/
انتهای پیام/