دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دکتر طهرانچی در جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان شمالی:

«دانشکده آینده پژوهی و پیشرفت» در هر استان ایجاد شود/ دانشگاه آزاد اسلامی متناسب با تقاضای آینده پژوهانه و با کارکرد حل مسئله حرکت می‌کند

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در رویکرد جدید دانشگاه آزاد اسلامی، این دانشگاه متناسب با تقاضای آینده پژوهانه و با کارکرد حل مسئله حرکت می‌کند.
کد خبر : 585224
1



به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان شمالی ظهر امروز به ریاست دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و با حضور دکتر محمدعلی شجاعی استاندار خراسان شمالی، دکتر محسن مرادی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان شمالی و دیگر اعضا در واحد بجنورد برگزار شد.



دکتر طهرانچی در ابتدای این جلسه با اشاره به تفاوت دانشگاه با دیگر نهادها و ادارات، گفت: فرق دانشگاه با سایر نهادها، سازمان ها و ادارات در این است که اگر دانشگاه را درست تنظیم کنیم و کارکرد آن صحیح باشد، 10سال دیگر استان تغییر خواهد کرد. اینکه مقام معظم رهبری دانشگاه را موتور پیشران پیشرفت می دانند، به علت اهمیت و تأثیرگذاری دانشگاه است.


وی ادامه داد: مقام معظم رهبری وجود میلیون ها تحصیل کرده دانشگاهی و واحدهای دانشگاهی را از جمله برکات انقلاب اسلامی در گام اول برشمردند، اما سؤال این است که آیا در گام دوم هم باید همین مسیر را طی کنیم؟ واقعیت این است، همانطور که رهبر معظم انقلاب در این بیانیه اشاره فرمودند "جمهوری اسلامی ایران یک درصد جمعیت کل جهان، 7 درصد ذخایر معدنی دنیا، بازار بزرگ منطقه ای، زمین حاصل خیز با محصولات متنوع و دیگر مزیت های بالقوه را در اختیار دارد که باید با تربیت نیروی انسانی متعهد و کارآمد در کنار استفاده از مدیران کارآمد، پرانگیزه و خردمند، درآمدهای ملی را با جهش نمایان افزایش دهد."


دکتر طهرانچی با تأکید بر اینکه باید نیروی انسانی مستعد را به دانش و فناوری مسلح کرد و بهره وری را افزایش داد، افزود: دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان شمالی 180 عضو هیأت علمی دارد که باید با توجه به توان علمی و تخصص این اساتید در جهت توسعه استان برنامه ریزی کرد و دانشگاه آزاد اسلامی باید نقطه کانونی جذب فناوری برای استان باشد.


وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاهی شبکه ای با رویکرد منطقه ای است، گفت: نگاه ما در این دانشگاه، توجه به عدالت اجتماعی و تربیت نیروی انسانی مؤثر با نگاه حل مسأله است. واقعیت درباره صنعت کشاورزی و معادن ما این است که مشکل اصلی در توسعه و پیشرفت صنایع کشاورزی و معادن، علم نیست، بلکه کشاورزی، معادن و صنایع ما باید فناوری پایه باشند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: کشور ما با وجود آنکه هفت درصد معادن جهان را در اختیار دارد، اما امسال رشته مهندسی معدن از دفترچه کنکور حذف شد و این رشته به دلیل استقبال کم به صورت بدون آزمون دانشجو جذب می کند. این موضوع نشان از ناکارآمدی آموزش عالی در حوزه معدن دارد، اما نکته ای که باید مورد توجه قرار بگیرد، این است که اگر برای توسعه معادن به مدیریت مالی، مدیریت حمل و نقل و دیگر رشته ها در کنار مهندسی معدن توجه نداشته باشیم، توفیقی حاصل نخواهد شد. به همین دلیل دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال توجه به مهارت های جدید در صنعت است، چرا که اگر دانش حوزه هایی همچون معدن بالا نرود، معادن ما تاراج شده و از بین خواهد رفت.


دکتر طهرانچی با تأکید بر اینکه دانشگاه باید به انتقال دانش و فناوری، صنایع نوآورانه و تحصیل توانمندساز توجه داشته باشد، خاطرنشان کرد: دانشگاه اگر درست عمل نکند، نیروی انسانی آینده را تباه کرده است. ما در مدل سلامت، شاهد آن بودیم که دانشگاه های علوم پزشکی هر استان به عنوان محور توسعه سلامت قرار گرفت و رئیس این دانشگاه ها مسئول سلامت و درمان شدند. این موضوع نشان می دهد که اگر به دانشگاه اعتماد شود و دانشگاه درست عمل کند، موفق خواهد شد.


وی در ادامه با تأکید بر اینکه دانشگاه در اقتصاد، تولید، دارایی، سرمایه گذاری، تجاری سازی و بودجه تأثیرگذار است، افزود: دانشگاه در حوزه فناوری باید به محصولات و فرایندها توجه داشته و خدمات و دانش فنی را جذب کند. از این رو دانشگاه های ما تاکنون عرضه محور و مبتنی بر تقاضای اجتماعی عمل کرده اند و هیچکدام پاسخگوی توسعه استان نبودند، اما در رویکرد جدید دانشگاه آزاد اسلامی، این دانشگاه متناسب با تقاضای آینده پژوهانه و با کارکرد حل مسأله حرکت می کند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: واحد بجنورد باید پیشران محلی و رشددهنده باشد و واحدهای دیگر استان نیز رویکرد حل مسأله و تقویت نیروی انسانی را متناسب با آمایش سرزمینی پیگیری کنند. از این رو لازم است که در ساختار و فرایند، تغییری ایجاد شود، چرا که اگر به سمت دانشگاه حل مسأله حرکت کنیم، دیگر ساختار فعلی که شامل دانشکده های موضوعی است، پاسخگو نخواهد بود و باید دانشکده های فناوری، مهارتی، کارآفرینی و دانشکده های بین رشته ای حل مسأله با کارکرد متناسب در استانها ایجاد شود.


وی ادامه داد: در این رویکرد باید یک «دانشکده آینده پژوهی و پیشرفت» در هر استان ایجاد شود تا بتواند علاوه بر رصد موضوعات توسعه ای استان، دانش های لازم برای پیشرفت استان را تولید کند. همچنین در استان هایی نظیر خراسان شمالی که ظرفیت کشاورزی دارد، باید دانشکده کشاورزی هوشمند راه اندازی شود. برای طراحی رو به جلو باید ظرف و مظروف را تغییر دهیم، چرا که کارکرد دانشکده های کشاورزی و مدل کنونی آموزش دانشجویان این رشته نشان داد که کارآمد نبوده است. اکنون یکی از بحث های جدی ما این است که دانشکده های فناورانه را متناسب با نیاز استانها راه اندازی کنیم.


دکتر طهرانچی با تأکید بر توجه ویژه به وضعیت معیشتی کارکنان و اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: متأسفانه وضعیت معیشتی اعضای هیأت علمی و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی با بهم ریختن وضعیت اقتصادی کشور دچار اختلال شد که برای آن راه حل داریم، اما راه نجات دانشگاه از این وضعیت، افزایش شهریه نیست، بلکه دانشگاه باید متناسب با مزیت های منطقه ای حرکت کند و اتفاقی که باید بیفتد این است که در طرح آمایش، سند تغییر بستر آموزشی را تدوین کنیم. همچنین در حوزه پژوهش نیز صندوق پژوهش و فناوری در دانشگاه آزاد اسلامی تأسیس شد که طرح های سرمایه گذاری استانها می تواند از این صندوق اعتبار بگیرد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پایان با قدردانی از پیام رهبر معظم انقلاب به نخستین رویداد ملی رقابت تیم های دانشجویی در کرسی های آزاد اندیشی دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: روز گذشته مقام معظم رهبری پیامی را خطاب به دانشگاه آزاد اسلامی صادر کردند که مایه قوت قلب همه خانواده دانشگاه آزاد اسلامی بود. این پیام صریح و روشن نشان داد که می توان با یک برنامه ریزی جدی مؤثر واقع شد. خشنودی مقام معظم رهبری از عملکرد دانشگاه آزاد اسلامی را به همه همکاران این دانشگاه تبریک می گویم.


همچنین در ابتدای این جلسه، دکتر محسن مرادی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان شمالی گزارشی از وضعیت این دانشگاه ارائه کرد و گفت: نگاه این دانشگاه مزیت محوری، نیازمحوری و آینده نگری است که در این رویکرد به مزیت های استانی از جمله کشاورزی، گردشگری، معدن، گیاهان دارویی و ... توجه ویژه ای داشته و فعالیت ها را آغاز کرده ایم.


وی با تأکید بر اینکه تلاش داریم تا دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان شمالی را به پایگاه پژوهش های کاربردی استان تبدیل کنیم، گفت: خوشبختانه با نگاه آینده نگری، انجام رسالت اجتماعی و توجهی که دانشگاه به حل مسأله دارد، مرکز تحقیقات و مرکز رشد این دانشگاه فعالیت های خوبی را شروع کرده و همکاری هایی نیز با آستان قدس رضوی آغازکرده ایم.


دکتر شجاعی استاندار خراسان شمالی نیز با اشاره به تعامل دانشگاه آزاد اسلامی و انعقاد تفاهم نامه همکاری بین استانداری خراسان شمالی و دانشگاه آزاد اسلامی بر آمادگی برای همکاری با این دانشگاه تأکید کرد.


در ادامه این نشست دکتر سعید آزادیان دبیر شورای گسترش، آمایش، برنامه‌ریزی وکارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر وحید ضرغامی قائم مقام معاونت تحقیقات، فناورری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر مرجانی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان و دکتر نصیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسفراین گزارش هایی از فعالیت ها و اقدامات حوزه های متبوع خود ارائه کردند.


انتهای پیام/4127




انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب