دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دکتر طهرانچی در دیدار نماینده ولی فقیه در استان خراسان شمالی:

دانشگاه آزاد اسلامی باید در خدمت توسعه باشد/ ایجاد دانشکده‌های مهارتی در دستورکار دانشگاه قرار دارد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه این دانشگاه باید به صورت متنی و محوری در خدمت توسعه کشور باشد گفت: خوشبختانه دانشگاه آزاد اسلامی تا حدودی توانسته این رویکرد را معنادار کند، اما باید نیروی انسانی قوی را تربیت کند تا بتواند منابع را تبدیل به سرمایه فعال کند.
کد خبر : 585190
ر

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در سفری یک‌روزه به استان خراسان شمالی، صبح امروز با حجت‌الاسلام‌والمسلمین  رضا نوری، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌جمعه بجنورد دیدار و گفت‌وگو کرد.


دکتر طهرانچی در ابتدای این دیدار با تبریک انتصاب حجت‌الاسلام‌والمسلمین رضا مرادی به‌عنوان یکی از نمایندگان نسل جوان مقام معظم رهبری در استان، گفت: امروز فرصت مغتنمی به وجود آمد تا در استان خراسان شمالی که مردمانی سخت‌کوش، پرتلاش و فرهنگی دارد، حضور یابم. خوشبختانه بافت سنتی و روستایی استان به‌خوبی حفظ شده و این فرصت خوبی است که دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان شمالی بتواند اقدامات جدی در حوزه امنیت غذایی و کشاورزی داشته باشد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به تغییرات رویکردی دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه‌های مختلف، اظهار داشت: واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی با تغییر رویکرد در حوزه فرهنگی، شاهد توفیقات خوبی بوده‌اند، به‌طوری‌که رهبر معظم انقلاب روز گذشته در پیامی که به نخستین رویداد ملی رقابت گروه‌های دانشجویی در کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه آزاد اسلامی داشتند، اقدام عملی در راه‌اندازی کرسی‌های آزاداندیشی و رقابت گسترده گروه‌های دانشجویی را در شمار افتخارات دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کردند. بحمدالله برگزاری این رقابت‌ها برنامه‌ریزی و اتفاق مبارکی بود و اعلام رضایت مقام معظم رهبری برای ما بسیار زیبا، دل‌نشین و انرژی افزاست.


دکتر طهرانچی با طرح این موضوع که دانشگاه آزاد اسلامی چگونه می‌تواند در استان‌ها به محور پیشرفت تبدیل شود؟ خاطرنشان کرد: در حوزه سلامت پذیرفتیم که دانشگاه‌های پزشکی و علوم پزشکی محور توسعه هستند، اما در حوزه علوم، دانشگاه خارج از مدار توسعه و پیشرفت قرار دارد، بنابراین آنچه باید موردتوجه قرار گیرد، این است که دانشگاه نباید کارکرد حاشیه داشته باشد و دانشگاه آزاد اسلامی باید در متن پیشرفت استان‌ها قرار گیرد.


عضو شورای انقلاب فرهنگی ادامه داد: استان خراسان شمالی از لحاظ کشاورزی و معدنی استان غنی است. مقام معظم رهبری در بیانیه مهم گام دوم می‌فرمایند که منابع طبیعی و نیروی انسانی باید جریان پیشرفت را به وجود بیاورد. واقعیت این است که مردم ما با وجود چنین منابع غنی نباید درگیر مسائل و مشکلات اقتصادی باشند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی باید به‌صورت متنی و محوری در خدمت توسعه باشد، تأکید کرد: خوشبختانه دانشگاه آزاد اسلامی تا حدودی توانسته این رویکرد را معنادار کند، اما باید نیروی انسانی قوی را تربیت کند تا بتواند منابع را تبدیل به سرمایه فعال کند.


دکتر طهرانچی ایجاد دانشکده‌های مهارتی و کارآفرینی در بستر آمایش استانی را از دیگر رویکردهای دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد و افزود: شیروان در کشاورزی، جاجرم در معدن و هر یک از واحدهای استانی در حوزه‌ای دارای مزیت هستند و انتظار ما از کارکرد واحدهای دانشگاهی در استان‌ها این است که مردم این شهرها نباید در صنعت تنها کارگر باشند و مهندسان و متخصصان از جاهای دیگر بیایند. دانشگاه آزاد اسلامی باید در استان‌ها متناسب با نیاز و آمایش آن در سطوح مختلف نیروی متخصص و کارآمد تربیت کند، بنابراین این موضوع را در دستور کار قرار دادیم تا دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی از بدو ورود به دانشگاه با صنعت آشنا شوند و مهارت‌های لازم را بیاموزند.


عضو هیئت‌امنای دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد دانشکده‌های فناوری را از دیگر برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی عنوان و تصریح کرد: راندمان کشاورزی ایران قابل‌قبول نیست، چراکه کشاورزان ما تکنولوژی محور نیست و زمانی کشاورز می‌تواند تکنولوژی محور باشد که ابزار داشته و دیگر اینکه بذر، سم و کود مورد نیاز کشاورزان سنتی است، بنابراین دانشکده‌های فناوری باید در کشاورزی هوشمند کارهای جدی را آغاز کرده و کاری کنیم که بهره‌وری ارتقا یابد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه دانشگاه باید در کنار توجه به موضوعات اقتصادی و فناوری استان، به نقش اجتماعی خود نیز توجه داشته باشد، گفت: اینکه اکنون با کاهش رشد جمعیت مواجه هستیم، دانشگاه هم در آن مقصر است، چراکه در تعلیمات خود به تغییر فرهنگ توجه نداشته و سبک زندگی را آموزش نداده است. دانشگاه باید نسبت به شاخص سلامت اجتماعی در شهرها حساس بوده و در خدمت استان باشد. در این مسیر نیز باید از نمایندگان ولی‌فقیه و ائمه جمعه راهنمایی و مشورت بگیرند.


وی در پایان گفت: وضع معیشت کارکنان موردتوجه ما قرار دارد و تلاش جدی داریم که با برنامه‌ریزی مناسب بتوانیم وضعیت موجود را بهبود بخشیم، البته در این حوزه تلاش‌هایی شده و امیدواریم با تغییر دولت و با نفس جدیدی که دمیده خواهد شد، طرحی نو شکل بگیرد و کشور نیز از این وضعیت خارج شود.


 انتهای پیام/۴۱۰۷/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب